ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tiffon Millesime 1995 Grande Champagne Cognac 0.7L

Tiffon Millesime 1995 Grande Champagne Cognac 0.7L - 1
Tiffon Millesime 1995 Grande Champagne Cognac 0.7L
1.299,99 lei
Fără TVA: 1.092,43 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 31959

CARACTERISTICI Tiffon Millesime 1995 Grande Champagne Cognac 0.7L

AmbalajCutie Lemn
Alcool40%
CategorieCognac Vintage
Litraj0.7L
RegiuneCognac
Tara de origineFranta

Descrierea produsului Tiffon Millesime 1995 Grande Champagne Cognac 0.7L

CARACTERISTICI

Cognacul Tiffon 1995 Vintage Grande Champagne reprezintă culmea unei călătorii efemere în lumea cognacului. Aflat în maturare timp de peste două decenii, acest cognac remarcabil posedă toate trăsăturile căutate într-un cognac Premier Cru: eleganță, suplețe, profunzime pe gust și un finiș complex. Distilat în orașul Jarnac, în inima tradiției Charente, acest cognac oferă un instantaneu perfect al recoltei din 1995 în regiunea Grande Champagne și a fost selectat cu grijă chiar în momentul potrivit, pentru a reda o privire în trecut, menținând în același timp calitatea sa aromatică excepțională.

 • Procesul de distilare și selecție: Acest cognac vintage este rezultatul unei distilări atent supervise, respectând metodele tradiționale ale regiunii. Situat în inima Grande Champagne, cunoscută pentru solul său calcaros distinctiv, Tiffon 1995 Millesime exprimă autenticitatea terroir-ului său. Prin procesul său îndelungat de îmbătrânire, acest cognac a dezvoltat caracteristici unice și complexitate, aducând astfel unicitate și profunzime fiecărei picături.
 • Culoare: Cognacul impresionează cu o nuanță uimitoare de chihlimbar, reflectând atât bogăția sa, cât și maturitatea atinsă în perioada lungă de îmbătrânire.
 • Miros: Aromele dulci și calde de piersică și pastai de vanilie îți îmbie simțurile într-o călătorie aromatică, dezvăluind profunzimea și complexitatea straturilor de arome.
 • Gust: Cu o forță puternică, bine rotunjită, acest cognac oferă o experiență gustativă deosebită. Finisajul lung și elegant completează fiecare înghițitură, lăsând o amprentă memorabilă pe papilele tale gustative.
 • Servire: Acest cognac vintage se bucură cel mai bine de atenția ta la temperatura camerei, oferind o experiență degustativă completă. Recipientul ideal pentru a savura această licoare remarcabilă este un pahar snifter, cunoscut pentru capacitatea sa de a concentra aromele și de a permite degustarea cu toate simțurile.

Cognacul Tiffon 1995 Vintage Grande Champagne nu este doar o băutură, ci o operă de artă a maturității și rafinamentului. Este o călătorie sensorială într-o epocă distinsă, oferind o șansă de a te conecta cu anul 1995 într-un mod cu totul special.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Producția de cognac Tiffon este o călătorie prin filosofie și măiestrie:

 1. Devotamentul față de Mederic: Filozofia Tiffon rămâne fidelă lui Mederic, căutând să producă cel mai bun cognac. În acest sens, așa cum o vie neîngrijită nu roade fructe bune, viziunea Tiffon se reflectă într-o vie de 40 de hectare. Aceasta este o mărturie a angajamentului brand-ului de a crea Cognac-uri excepționale, așezată în regiunea prestigioasă a Cognac-ului, acoperind atât apelările Fins Bois, cât și Grande Champagne.
 2. Esenta măiestriei: În inima distileriei se află meticulosul proces de distilare. Aici, esența strugurilor se transformă într-un elixir captivant pentru palaturi din întreaga lume. Prin dubla distilare în alambicuri tradiționale de cupru, vinul este cu grijă transformat în eaux-de-vie, capturând sufletul strugurilor. Acest proces artizanal, ghidat de mâini experimentate și generații de expertiză, creează fundația pentru Cognac-urile excepționale care încântă fiecare gust. Distileria Tiffon găzduiește 10 alambicuri tradiționale de 25 hectolitri.
 3. Deslușirea esenței timpului: În lumea Cognac-ului, îmbătrânirea este o călătorie transformătoare. Pe măsură ce se odihnește în butoaie de stejar, spiritul evoluează, absorbând esența lemnului și maturându-se într-un elixir complex și captivant. Timpul devine stăpânul, dezvăluind arome, mirosuri și o profunzime care pot fi atinse doar prin îmbătrânirea răbdătoare. Experimentați magia îmbătrânirii Cognacului Tiffon, unde timpul țese farmecul său încântător, iar fiecare înghițitură spune o poveste de meșteșug și rafinament. Cramele Tiffon sunt plasate ideal pe malul râului Charente, oferind un mediu umed pentru ca Cognac-ul să maturizeze încet.
 4. La Tiffon, amestecarea este artă: La Tiffon, amestecarea Cognac-ului este o artă care necesită o înțelegere profundă a eaux-de-vie și un simț înnăscut al echilibrului. Este o căsătorie între știință și creativitate, unde precizia și intuiția se unesc pentru a crea o experiență senzorială extraordinară. Expertiza și pasiunea maestrului amestecător conduc crearea Cognac-urilor excepționale, fiecare sticlă povestind o istorie de meșteșug și devotament. Este o practică perfecționată de-a lungul secolelor, transmisă prin generații de maestri amestecători.
 5. Ultima notă de excelență: Tiffon se mândrește cu angajamentul său de a crea Cognac-uri excepționale, de la strugure la pahar. De aceea, Tiffon gestionează fiecare aspect al procesului de producție, inclusiv îmbutelierea, în interiorul fabricii lor. Îmbutelierea Cognac-ului în propria lor facilitate permite să mențină un control meticulos asupra fiecărui detaliu. De la selecția sticlelor premium la umplerea și etichetarea precise, echipa de experți Tiffon se asigură că fiecare sticlă îndeplinește standardele riguroase de calitate.
ISTORIA BRANDULUI

În adâncurile istoriei sale, Cognacul Tiffon își deschide ușile către un trecut fascinant, începând cu anii 1870. Acolo, pe strada meuniers din pitorescul Jarnac, Médéric Tiffon distila cu mâna sa primele eaux-de-vie, punând temelia pentru o tradiție excepțională.

De-a lungul decadelor, pasiunea pentru arta distilării a crescut și s-a înrădăcinat în sufletul casei. În anii 1875, Médéric a hotărât să-și creeze propria companie, o mișcare îndrăzneață care a marcat începutul unei legende.

În 1913, un alt capitol captivant s-a deschis odată cu căsătoria Edith Rousseau, nepoata lui Médéric și moștenitoarea acestei case pline de istorie, cu un tânăr norvegian. Cu fiecare generație, pasiunea și priceperea au fost transmise ca un moștenire valoroasă.

Anii 1919 au adus un nou început odată cu preluarea afacerii de către cuplul Braastad. A fost o perioadă de transformare, de consolidare a tradiției cu un suflu proaspăt norvegian.

În 1926, expansiunea s-a transformat în realitate prin achiziționarea unui impozant edificiu în Mainxe, Grande Champagne, de-a lungul râului Charente. O alegere strategică care a definit destinul casei.

După al Doilea Război Mondial, în 1946, casa și-a mărit domeniul prin achiziționarea Château de Triac în regiunea Fins Bois. O altă pagină de aur adăugată în cronica bogată a Tiffon.

Anul 1965 a însemnat construirea unei noi distilerii în Mainxe, înfăptuirea unei viziuni care continua să definească standardul calității.

Și în timp ce păstrăm privirea în trecut, ne întoarcem către prezentul vibrant. Anul 2022 a adus cu sine o reinventare a mărcii, marcând o nouă etapă în evoluția continuă a Cognacului Tiffon. Tradiția și inovația dansează împreună, asigurând că numele Tiffon rămâne strălucitor și relevant în inimile celor ce apreciază arta veritabilă a cognacului. Astfel, povestea Tiffon continuă să fie scrisă, fiecare înghițitură adăugând un nou capitol la acest roman al gustului și rafinamentului.

Review-uri Tiffon Millesime 1995 Grande Champagne Cognac 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun