ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tiffon

ISTORIA BRANDULUI

În adâncurile istoriei sale, Cognacul Tiffon își deschide ușile către un trecut fascinant, începând cu anii 1870. Acolo, pe strada meuniers din pitorescul Jarnac, Médéric Tiffon distila cu mâna sa primele eaux-de-vie, punând temelia pentru o tradiție excepțională.

De-a lungul decadelor, pasiunea pentru arta distilării a crescut și s-a înrădăcinat în sufletul casei. În anii 1875, Médéric a hotărât să-și creeze propria companie, o mișcare îndrăzneață care a marcat începutul unei legende.

În 1913, un alt capitol captivant s-a deschis odată cu căsătoria Edith Rousseau, nepoata lui Médéric și moștenitoarea acestei case pline de istorie, cu un tânăr norvegian. Cu fiecare generație, pasiunea și priceperea au fost transmise ca un moștenire valoroasă.

Anii 1919 au adus un nou început odată cu preluarea afacerii de către cuplul Braastad. A fost o perioadă de transformare, de consolidare a tradiției cu un suflu proaspăt norvegian.

În 1926, expansiunea s-a transformat în realitate prin achiziționarea unui impozant edificiu în Mainxe, Grande Champagne, de-a lungul râului Charente. O alegere strategică care a definit destinul casei.

După al Doilea Război Mondial, în 1946, casa și-a mărit domeniul prin achiziționarea Château de Triac în regiunea Fins Bois. O altă pagină de aur adăugată în cronica bogată a Tiffon.

Anul 1965 a însemnat construirea unei noi distilerii în Mainxe, înfăptuirea unei viziuni care continua să definească standardul calității.

Și în timp ce păstrăm privirea în trecut, ne întoarcem către prezentul vibrant. Anul 2022 a adus cu sine o reinventare a mărcii, marcând o nouă etapă în evoluția continuă a Cognacului Tiffon. Tradiția și inovația dansează împreună, asigurând că numele Tiffon rămâne strălucitor și relevant în inimile celor ce apreciază arta veritabilă a cognacului. Astfel, povestea Tiffon continuă să fie scrisă, fiecare înghițitură adăugând un nou capitol la acest roman al gustului și rafinamentului.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Producția de cognac Tiffon este o călătorie prin filosofie și măiestrie:

  1. Devotamentul față de Mederic: Filozofia Tiffon rămâne fidelă lui Mederic, căutând să producă cel mai bun cognac. În acest sens, așa cum o vie neîngrijită nu roade fructe bune, viziunea Tiffon se reflectă într-o vie de 40 de hectare. Aceasta este o mărturie a angajamentului brand-ului de a crea Cognac-uri excepționale, așezată în regiunea prestigioasă a Cognac-ului, acoperind atât apelările Fins Bois, cât și Grande Champagne.
  2. Esenta măiestriei: În inima distileriei se află meticulosul proces de distilare. Aici, esența strugurilor se transformă într-un elixir captivant pentru palaturi din întreaga lume. Prin dubla distilare în alambicuri tradiționale de cupru, vinul este cu grijă transformat în eaux-de-vie, capturând sufletul strugurilor. Acest proces artizanal, ghidat de mâini experimentate și generații de expertiză, creează fundația pentru Cognac-urile excepționale care încântă fiecare gust. Distileria Tiffon găzduiește 10 alambicuri tradiționale de 25 hectolitri.
  3. Deslușirea esenței timpului: În lumea Cognac-ului, îmbătrânirea este o călătorie transformătoare. Pe măsură ce se odihnește în butoaie de stejar, spiritul evoluează, absorbând esența lemnului și maturându-se într-un elixir complex și captivant. Timpul devine stăpânul, dezvăluind arome, mirosuri și o profunzime care pot fi atinse doar prin îmbătrânirea răbdătoare. Experimentați magia îmbătrânirii Cognacului Tiffon, unde timpul țese farmecul său încântător, iar fiecare înghițitură spune o poveste de meșteșug și rafinament. Cramele Tiffon sunt plasate ideal pe malul râului Charente, oferind un mediu umed pentru ca Cognac-ul să maturizeze încet.
  4. La Tiffon, amestecarea este artă: La Tiffon, amestecarea Cognac-ului este o artă care necesită o înțelegere profundă a eaux-de-vie și un simț înnăscut al echilibrului. Este o căsătorie între știință și creativitate, unde precizia și intuiția se unesc pentru a crea o experiență senzorială extraordinară. Expertiza și pasiunea maestrului amestecător conduc crearea Cognac-urilor excepționale, fiecare sticlă povestind o istorie de meșteșug și devotament. Este o practică perfecționată de-a lungul secolelor, transmisă prin generații de maestri amestecători.
  5. Ultima notă de excelență: Tiffon se mândrește cu angajamentul său de a crea Cognac-uri excepționale, de la strugure la pahar. De aceea, Tiffon gestionează fiecare aspect al procesului de producție, inclusiv îmbutelierea, în interiorul fabricii lor. Îmbutelierea Cognac-ului în propria lor facilitate permite să mențină un control meticulos asupra fiecărui detaliu. De la selecția sticlelor premium la umplerea și etichetarea precise, echipa de experți Tiffon se asigură că fiecare sticlă îndeplinește standardele riguroase de calitate.
Brand: Tiffon
CARACTERISTICICognacul Tiffon Extra reprezintă o capodoperă a tradiției, unde arta maturării întâlnește pasiunea pentru perfecțiune. Cu o varietate de eaux-de-vie provenite din regiuni diverse, acest cognac poartă amprenta a trei generații, fiind îmbătrânit cu grijă în beciurile venerabile ale Casei..
1.699,99 lei
Fără TVA:1.428,56 lei
Brand: Tiffon
CARACTERISTICICognacul Tiffon Fins Bois Tres Vieilles Reserve reprezintă o incursiune în trecutul bogat al Franței, unde fiecare picătură de licoare reține povestea a 70-80 de ani de îmbătrânire atentă în butoaie de stejar. Această băutură excepțională se naște dintr-un amestec de eaux-de-vie select..
1.499,99 lei
Fără TVA:1.260,50 lei
Brand: Tiffon
CARACTERISTICICognacul Tiffon Grande Champagne Tres Vieilles Reserve se distinge prin calitatea excepțională a eaux-de-vie-urilor sale, fiecare învechită cu grijă timp de 80-90 de ani. Provenind exclusiv din regiunea Grande Champagne, cel mai înalt renume al teritoriului cognac-ului, acest amestec r..
1.599,99 lei
Fără TVA:1.344,53 lei
Brand: Tiffon
CARACTERISTICICognacurile de epocă nu sunt doar băuturi; ele sunt călătorii în timp și depozite ale artizanatului cognacului fin. Cognacul Tiffon 1995 Vintage Fins Bois este o expresie exemplară a acestei arte efemere. Cu o maturare excepțională de peste două decenii, acest cognac captivant dezvălui..
1.299,99 lei
Fără TVA:1.092,43 lei
Brand: Tiffon
CARACTERISTICICognacul Tiffon 1995 Vintage Grande Champagne reprezintă culmea unei călătorii efemere în lumea cognacului. Aflat în maturare timp de peste două decenii, acest cognac remarcabil posedă toate trăsăturile căutate într-un cognac Premier Cru: eleganță, suplețe, profunzime pe gust și un fin..
1.299,99 lei
Fără TVA:1.092,43 lei
Brand: Tiffon
Pineau de Charentes este un vin fortificat, un amestec de must de struguri usor fermentat si eaux-de-vie (cognac). Este invechit cel putin 24 de luni in butoaie de stejar. Este un aperitiv racoritor, care confera dulceata si plinatate pe gust.Tiffon Pineau des Charentes este realizat cu must de stru..
119,99 lei
Fără TVA:100,83 lei
Brand: Tiffon
Magnificul Chateau de Triac, situat la doar 3 mile est de orasul Jarnac, este resedinta familiei Tiffon inca din anul 1875. Domeniul cuprinde 40 de hectare de vita de vie situata in zolele Grande Champagne si Fins Bois, toate supravegheate de maestrul pivnitei, Richard Braastad.Cultivat, distilat si..
1.199,99 lei
Fără TVA:1.008,40 lei
Brand: Tiffon
Situata la Chateau de Triac, Casa Tiffon este o afacere de familie intinsa pe cinci generatii. Cu o istorie care poate fi urmarita pana in anul 1875, cognacurile de astazi ale Casei Tiffon sunt creatia a secole de cunostinte transmise din generatie in generatie. Casa Tiffon este un brand foarte resp..
249,99 lei
Fără TVA:210,08 lei
Afişare 1 - 8 din 8 (1 pagini)