ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L

Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L - 1
Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L
179,99 lei
Fără TVA: 151,25 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 21408

CARACTERISTICI Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L

Soi strugureChardonnay
Alcool12.5%
CategorieFranciacorta
Litraj0.75L
RegiuneLombardia
StilBrut
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L

CARACTERISTICI

Te invităm să pătrunzi în universul spumantului Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut, o creație care emană eleganță și rafinament. Originea acestui nectar de bucurie se află în regiunea Franciacorta, cunoscută pentru vinurile sale excepționale și pentru tradiția viticolă îndelungată.

 • Culoare: Încă de la prima vedere, spumantul Cortesole Franciacorta Saten își dezvăluie personalitatea captivantă. Culoarea sa giallo dorato, un galben aurit, atrage privirile și sugerează bogăție și strălucire.
 • Arome: Delicat și suav, acest spumant impresionează cu un profumo ce emană fragranță, finețe și eleganță. Notele de bianchi și crosta de pane îi conferă o complexitate subtilă, asemănătoare unei simfonii olfactive.
 • Experiență gustativă: La primul înghițitură, vei fi cucerit de gustul rafinat și echilibrat al spumantului Brut Satèn. Gustul său leggermente abboccato (ușor dulceag) se împletește armonios cu fragranța, oferind o experiență deosebit de plăcută și ușor de savurat. Cu un conținut alcoolic de 12.5%, acest spumant te învăluie într-o aură de bucurie și sărbătoare.
 • Recomandare de servire: Temperatura optimă de servire este între 5 și 6 °C, un interval care permite aromei și buchetului să se manifeste în toată splendoarea lor. Cu o gradazione alcolica de 12.5%, acest spumant surprinde prin echilibrul său subtil și rafinat.
 • Partenerul ideal pentru fiecare ocazie: Spumantul Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut este un partener de încredere pentru fiecare moment special. Indiferent dacă îl savurezi alături de un antipasto delicios sau îl acompaniezi cu mândrie în timpul desertului, acesta îți va încânta simțurile și va adăuga o notă de rafinament fiecărei mese.

Ce reprezintă Franciacorta?

Franciacorta este o regiune prestigioasă din Italia, recunoscută în întreaga lume pentru producția sa de vinuri spumante de înaltă calitate. Este situată în provincia Brescia, în regiunea Lombardia, și este considerată una dintre cele mai importante zone de producție a spumantului din Italia. Franciacorta are o reputație deosebită datorită standardelor sale ridicate de producție, metodelor tradiționale de fermentare în sticlă și teritoriului său distinct.

Vinurile spumante produse în regiunea Franciacorta sunt denumite "Franciacorta" și sunt clasificate ca D.O.C.G. (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), cel mai înalt nivel de certificare pentru vinurile italiene. Acest statut atestă calitatea și autenticitatea acestor vinuri.

Un tip specific de spumant Franciacorta este cunoscut sub denumirea de "Brut Satèn". Acesta este un tip de spumant cu un caracter mai fin și mai delicat, cu o presiune mai mică în sticlă comparativ cu alte tipuri de spumante. "Satèn" face referire la senzația sa netedă și catifelată în gură, adesea comparată cu satinul. Este un spumant sec sau ușor sec (Brut), ceea ce înseamnă că conținutul său de zahăr rezidual este limitat, iar aromele și caracteristicile strugurilor sunt puse în evidență.

În esență, tipul de spumant Franciacorta reprezintă o expresie a măiestriei viticole italiene, o combinație de tradiție, teritoriu și tehnici inovatoare care produc vinuri spumante de excepție, cu arome complexe și o efervescență delicată.

Spumantul Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut nu este doar o băutură, ci o fereastră spre istoria, tradiția și eleganța regiunii Franciacorta.

GAMA CORTESOLE

Gama de spumante Cortesole reprezintă pasiunea, mândria și tradiția Cramei Decordi. Numele provine din unirea cuvintelor italiene "Curte" și "Soare", sugerând excelența și calitatea produselor. Această linie cuprinde vinuri spumante, rafinate în butoaie de stejar, vinuri dulci și de meditație. Toate aceste produse sunt rezultatul unei selecții atente în vie și în pivniță, respectând tradiția vinicolă regională. Calitatea lor superioară este confirmată de premii obținute în competițiile internaționale de vin.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție utilizat de fabrica Decordi din Motta Baluffi este o simfonie armonioasă de inovație, automatizare și expertiză.

 1. Automatizare eficientă: Procesul de producție de la fabrica Decordi din Motta Baluffi impresionează prin eficiență și precizie. Întreaga călătorie, începând de la momentul în care un palet cu sticle goale intră în fabrică și până la punctul în care produsul final impecabil ambalat este pregătit pentru livrare sau depozitare, este orchestrată printr-un sistem automatizat. Această automatizare avansată nu numai că optimizează procesul, dar asigură și precizia la fiecare pas.
 2. Verificări duble: Inima controlului calității stă în meticuloasa procedură de verificare dublă. Inițial, mașinăria în sine efectuează o examinare extinsă a fiecărui stadiu al producției. Acest lucru este urmat de o revizuire meticuloasă efectuată de tehnicienii noștri specializați. Această mecanism de dublă verificare nu lasă loc pentru erori, asigurând ca fiecare produs să respecte cele mai înalte standarde de calitate.
 3. Control riguros: La Decordi, fiecare aspect al procesului de producție este menținut sub un control riguros. Această atenție meticuloasă la detalii garantează că produsul final nu numai că îndeplinește, ci depășește așteptările.
 4. Linie de îmbuteliere sterilă: Decordi Winery duce calitatea, igiena și siguranța la un alt nivel prin linia lor de îmbuteliere sterilă de ultimă generație. Această tehnologie de vârf garantează ca vinul își păstrează aromele originale, în timp ce asigură cele mai înalte standarde de igienă. Integrarea acestei tehnologii de vârf demonstrează angajamentul Decordi de a oferi un produs care nu doar strălucește prin gust, dar și prin calitate.
 5. Proces de micro-filtrare: Una dintre caracteristicile definitorii ale procesului de producție Decordi este aplicarea unui proces meticulos de micro-filtrare. Acest proces este proiectat să asigure cele mai înalte niveluri de igienă în timp ce păstrează aromele autentice ale vinului. Acest lucru subliniază devotamentul Decordi pentru a oferi un produs care se remarcă prin calitatea și puritatea neadulterată.
 6. Tehnicieni experți pentru asigurarea calității: Tehnicienii specializați de la Decordi sunt parte integrantă a călătoriei de asigurare a calității. Ei verifică meticulos verificările automate efectuate de mașinile de producție. Pentru a menține cele mai înalte standarde, acești tehnicieni efectuează verificări suplimentare ale produselor finale, lăsând niciun detaliu neexplorat în căutarea excelenței.

De la etapele inițiale până la produsul final, fiecare pas este înzestrat cu angajamentul față de calitate, igienă și conservarea aromelor autentice. Acest devotament strălucește în fiecare sticlă, asigurând clienților o experiență vinicolă excepțională care încarnează esența meșteșugului Decordi.

ISTORIA BRANDULUI

Înființată în 1921 ca o tavernă de familie, Crama Decordi a devenit ulterior o fabrică de vinuri artizanale în regiunea Cremonese din Italia. Inițial producând vinuri roșii locale precum Fortana, Ancelotta și Lambrusco, afacerea a prosperat și s-a extins. În anii următori, Decordi a investit în facilități moderne și tehnologie, adaptându-se cererii crescânde și extinzându-și vânzările în provinciile vecine.

În 1973, intrarea lui Quirico Decordi Junior a adus o gamă de vinuri prestigioase de calitate superioară pentru industria restaurantelor. Investiții în tehnologie au adus un sistem de îmbuteliere automatizat de top. Anii '80 au adus exporturi în Europa și America, iar în anii '90 au început să expedieze în Japonia.

Generația a patra a intrat în 2005, odată cu Alessandro Decordi, și compania s-a extins în economiile emergente. Cu toate acestea, Crama Decordi își păstrează încă legătura cu rădăcinile sale. Vechea tavernă servește drept loc de întâlnire pentru a împărtăși tradiții autentice și legătura autentică cu teritoriul, elemente care au definit mereu Decordi Company.

Review-uri Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Categorii spumante Cortesole Franciacorta Saten DOCG Brut 0.75L

Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională

Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța

Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța

Prosecco | Italia

Cava | Spania

Asti | Piemont, Italia

Franciacorta | Brescia, Italia

Crémant | Franța

Espumante | Portugalia

Sekt | Germania

Cap Classique | Africa de Sud

California Sparkling | California

Pentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?