ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L

Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L - 1
Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L
29,99 lei
Fără TVA: 25,20 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 381

CARACTERISTICI Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L

Soi strugureLambrusco
Alcool11%
CategorieLambrusco rosu
Litraj0.75L
RegiuneLombardia
StilDry
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L

CARACTERISTICI

Dacă ești în căutarea unei experiențe rafinate și pline de culoare în lumea băuturilor alcoolice, nu poți trece cu vederea minunatul spumant Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC. Această creație din inima Lombardiei emană o adevărată pasiune pentru tradiție și autenticitate.

 • Denominație și Regiune: Acest spumant nobil poartă cu mândrie titulatura de "Mantovano D.O.C." (Denominazione di Origine Controllata), simbol al calității și originii autentice. Iar Lombardia, regiunea care îl vede lumina zilei, îl dotează cu o personalitate aparte.
 • Culoare Intensă și Gust Frizzante: Cu o strălucire roșie intensă și reflexe subtile de violet, acest Lambrusco îți va captiva privirea. Gustul său frizzante îl însoțește cu mândrie, aducând o notă vibrantă și revigorantă la fiecare înghițitură.
 • Grad Alcoolic și Echilibru Gustativ: Cu o măsură atentă, gradul său alcoolic se ridică la 11%, perfect pentru a te înviora într-un mod subtil și elegant. Gustul său sec, exprimat în fiecare părticică, contribuie la un echilibru gustativ rafinat.
 • Eleganță Aromatică și Persistență: Parfumul acestui spumant este o adevărată poezie pentru simțuri. Notele fine și elegante de cireșe și fructe roșii se întrepătrund într-un dans aromatic ce te invită să explorezi fiecare stratură de aromă. Gustul său fructat și uscat, însoțit de o persistență subtilă, îți oferă o experiență deosebită.
 • Versatilitate și Temperatură Ideală: Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC este partenerul perfect pentru fiecare masă. De la începutul până la sfârșitul unui festin culinar, acest spumant își găsește armonia cu o varietate de preparate. Servit la temperatura potrivită, între 8 și 10°C, îți va dezvălui întreaga sa expresivitate.

Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC este mai mult decât un simplu spumant - este o călătorie în inima Italiei, o incursiune într-o tradiție centenară și o îmbrățișare a bucuriei autenticității culinare.

Ce reprezintă Lambrusco?

Lambrusco este un tip de vin roșu, de obicei spumant sau frizzante, originar din regiunea Emilia-Romagna din Italia. Numele "Lambrusco" se referă atât la strugurele din care este produs vinul, cât și la vinul în sine. Strugurii Lambrusco sunt recoltați din soiuri de viță de vie cu același nume, cunoscute pentru fructuozitatea lor și caracterul lor frizzante (ușor efervescent).

Acest vin a câștigat popularitate internațională în anii '70 și '80, atunci când a devenit cunoscut pentru profilul său răcoritor, gustul său ușor, și faptul că poate fi servit într-o varietate de situații. A fost adesea descris ca fiind o băutură jovială și plină de viață, potrivită pentru a însoți o gamă largă de mâncăruri și ocazii.

Lambrusco este adesea asociat cu o efervescență delicată și cu note de fructe roșii, cum ar fi cireșele și zmeura. Există mai multe soiuri de Lambrusco, cum ar fi Lambrusco Grasparossa, Lambrusco Sorbara, Lambrusco Salamino, fiecare aducând nuanțe subtile și distincte în ceea ce privește gustul și aromele.

Deși a avut perioade de popularitate fluctuante, Lambrusco a rămas un element reprezentativ al vinurilor italiene și este adesea asociat cu tradițiile culinare ale regiunii Emilia-Romagna. De-a lungul timpului, a evoluat și a cunoscut o diversificare a stilurilor, de la variantele dulci și ușor dulci până la cele seci și demiseci.

GAMA CORTESOLE

Gama Cortesole reprezintă pasiunea, mândria și tradiția Cramei Decordi. Numele provine din unirea cuvintelor italiene "Curte" și "Soare", sugerând excelența și calitatea produselor. Această linie cuprinde vinuri și spumante, rafinate în butoaie de stejar, vinuri dulci și de meditație. Toate aceste produse sunt rezultatul unei selecții atente în vie și în pivniță, respectând tradiția vinicolă regională. Calitatea lor superioară este confirmată de premii obținute în competițiile internaționale de vin.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție utilizat de fabrica Decordi din Motta Baluffi este o simfonie armonioasă de inovație, automatizare și expertiză.

 1. Automatizare eficientă: Procesul de producție de la fabrica Decordi din Motta Baluffi impresionează prin eficiență și precizie. Întreaga călătorie, începând de la momentul în care un palet cu sticle goale intră în fabrică și până la punctul în care produsul final impecabil ambalat este pregătit pentru livrare sau depozitare, este orchestrată printr-un sistem automatizat. Această automatizare avansată nu numai că optimizează procesul, dar asigură și precizia la fiecare pas.
 2. Verificări duble: Inima controlului calității stă în meticuloasa procedură de verificare dublă. Inițial, mașinăria în sine efectuează o examinare extinsă a fiecărui stadiu al producției. Acest lucru este urmat de o revizuire meticuloasă efectuată de tehnicienii noștri specializați. Această mecanism de dublă verificare nu lasă loc pentru erori, asigurând ca fiecare produs să respecte cele mai înalte standarde de calitate.
 3. Control riguros: La Decordi, fiecare aspect al procesului de producție este menținut sub un control riguros. Această atenție meticuloasă la detalii garantează că produsul final nu numai că îndeplinește, ci depășește așteptările.
 4. Linie de îmbuteliere sterilă: Decordi Winery duce calitatea, igiena și siguranța la un alt nivel prin linia lor de îmbuteliere sterilă de ultimă generație. Această tehnologie de vârf garantează ca vinul își păstrează aromele originale, în timp ce asigură cele mai înalte standarde de igienă. Integrarea acestei tehnologii de vârf demonstrează angajamentul Decordi de a oferi un produs care nu doar strălucește prin gust, dar și prin calitate.
 5. Proces de micro-filtrare: Una dintre caracteristicile definitorii ale procesului de producție Decordi este aplicarea unui proces meticulos de micro-filtrare. Acest proces este proiectat să asigure cele mai înalte niveluri de igienă în timp ce păstrează aromele autentice ale vinului. Acest lucru subliniază devotamentul Decordi pentru a oferi un produs care se remarcă prin calitatea și puritatea neadulterată.
 6. Tehnicieni experți pentru asigurarea calității: Tehnicienii specializați de la Decordi sunt parte integrantă a călătoriei de asigurare a calității. Ei verifică meticulos verificările automate efectuate de mașinile de producție. Pentru a menține cele mai înalte standarde, acești tehnicieni efectuează verificări suplimentare ale produselor finale, lăsând niciun detaliu neexplorat în căutarea excelenței.

De la etapele inițiale până la produsul final, fiecare pas este înzestrat cu angajamentul față de calitate, igienă și conservarea aromelor autentice. Acest devotament strălucește în fiecare sticlă, asigurând clienților o experiență vinicolă excepțională care încarnează esența meșteșugului Decordi.

ISTORIA BRANDULUI

Înființată în 1921 ca o tavernă de familie, Crama Decordi a devenit ulterior o fabrică de vinuri artizanale în regiunea Cremonese din Italia. Inițial producând vinuri roșii locale precum Fortana, Ancelotta și Lambrusco, afacerea a prosperat și s-a extins. În anii următori, Decordi a investit în facilități moderne și tehnologie, adaptându-se cererii crescânde și extinzându-și vânzările în provinciile vecine.

În 1973, intrarea lui Quirico Decordi Junior a adus o gamă de vinuri prestigioase de calitate superioară pentru industria restaurantelor. Investiții în tehnologie au adus un sistem de îmbuteliere automatizat de top. Anii '80 au adus exporturi în Europa și America, iar în anii '90 au început să expedieze în Japonia.

Generația a patra a intrat în 2005, odată cu Alessandro Decordi, și compania s-a extins în economiile emergente. Cu toate acestea, Crama Decordi își păstrează încă legătura cu rădăcinile sale. Vechea tavernă servește drept loc de întâlnire pentru a împărtăși tradiții autentice și legătura autentică cu teritoriul, elemente care au definit mereu Decordi Company.

Review-uri Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Categorii spumante Cortesole Il Lambrusco Mantovano Frizzante Rosso DOC 0.75L

Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională

Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța

Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța

Prosecco | Italia

Cava | Spania

Asti | Piemont, Italia

Franciacorta | Brescia, Italia

Crémant | Franța

Espumante | Portugalia

Sekt | Germania

Cap Classique | Africa de Sud

California Sparkling | California

Pentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?