ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Cortesole Lugana DOC - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Cortesole Lugana DOC - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
Cortesole Lugana DOC - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
69,99 lei
Fără TVA: 58,82 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 382

CARACTERISTICI Cortesole Lugana DOC - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureTrebbiano di Lugana
Alcool12.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Cortesole Lugana DOC - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

În lumina soarelui care îmbrățișează lacul Garda și pe fundalul bogatei istorii a regiunii Lombardia, Cortesole Lugana DOC strălucește ca un adevărat bijuterie a viticulturii italiene. Cu o culoare strălucitoare și arome delicate, acest vin îți oferă o experiență gustativă complexă, în care fructele tropicale se îmbină armonios cu notele citrice. Gustul său proaspăt și plin de viață îți poartă simțurile într-o călătorie senzorială:

 • Din Inima Lombardiei: Cortesole Lugana DOC este o alegere inspirată pentru iubitorii de vinuri care doresc să experimenteze o adevărată capodoperă a regiunii Lombardia. Această băutură alcoolică de excepție se năște în inima zonei Lugana, aflată pe malurile scăldate de soare ale lacului Garda. Regiunea bogată în istorie și tradiție a influențat în mod semnificativ caracterul acestui vin distinct.
 • Culoare și Gust: Când vine vorba de aspect, Cortesole Lugana strălucește într-un galben paglierino cu subtile reflexii verdognoli, ca o oglindă a peisajelor însorite din care își trage viața. Gustul său fermo și sec este o oază răcoritoare pentru simțuri. Cu o alcoolemie de 13%, acest vin dezvăluie subtilități de arome în fiecare înghițitură. Cu un reziduu zaharuri între 0 și 4 g/l, Cortesole Lugana te invită să explorezi o paletă gustativă echilibrată și sofisticată.
 • Arome și Senzații: În momentul în care te apropieși de pahar, parfumul său delicat îți încântă simțurile. Notele de fructe tropicale se împletesc cu subtilele accente citrice, aducând în fiecare înghițitură o călătorie aromatică într-un paradis al gusturilor. Gustul acestui vin îmbină prospețimea cu savoarea, oferindu-ți o experiență gustativă complexă, plină de corp și cu o persistență memorabilă.
 • În Bucătărie: Cortesole Lugana este versatil în combinații gastronomice. Acest vin este un aperitiv excelent, pregătindu-ți simțurile pentru un festin culinar. El se împletește perfect cu antipasti-uri rafinate și cu preparate din pește de apă dulce, oferindu-ți o explozie de arome în fiecare înghițitură. Temperatura optimă de servire, cuprinsă între 8 și 10°C, asigură că vei putea savura fiecare notă aromatică într-un mod răcoritor și perfect echilibrat.
 • Un Vin cu Istorie: Lugana este mai mult decât un simplu vin, este o părticică din istoria și peisajul Lombardiei. Această băutură alcoolică are rădăcini adânc înrădăcinate în istoria regiunii, fiind produsă într-un teritoriu unde rămășițele glaciațiunilor anterioare au creat un sol argilos special. Lugana a fost și în trecut un drum important între est și vest, iar acest vin rafinat păstrează esența istorică și geografică a acestei zone. Alegând Cortesole Lugana, te bucuri de o experiență care întrepătrunde tradiția cu pasiunea pentru vinuri rafinate.

Cortesole Lugana DOC nu este doar un simplu vin, ci o expresie a pasiunii, istoriei și teritoriului Lombardiei, întruchipând esența unui stil de viață în care fiecare înghițitură este o sărbătoare a simțurilor.

GAMA CORTESOLE

Gama Cortesole reprezintă pasiunea, mândria și tradiția Cramei Decordi. Numele provine din unirea cuvintelor italiene "Curte" și "Soare", sugerând excelența și calitatea produselor. Această linie cuprinde vinuri și spumante, rafinate în butoaie de stejar, vinuri dulci și de meditație. Toate aceste produse sunt rezultatul unei selecții atente în vie și în pivniță, respectând tradiția vinicolă regională. Calitatea lor superioară este confirmată de premii obținute în competițiile internaționale de vin.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție utilizat de fabrica Decordi din Motta Baluffi este o simfonie armonioasă de inovație, automatizare și expertiză.

 1. Automatizare eficientă: Procesul de producție de la fabrica Decordi din Motta Baluffi impresionează prin eficiență și precizie. Întreaga călătorie, începând de la momentul în care un palet cu sticle goale intră în fabrică și până la punctul în care produsul final impecabil ambalat este pregătit pentru livrare sau depozitare, este orchestrată printr-un sistem automatizat. Această automatizare avansată nu numai că optimizează procesul, dar asigură și precizia la fiecare pas.
 2. Verificări duble: Inima controlului calității stă în meticuloasa procedură de verificare dublă. Inițial, mașinăria în sine efectuează o examinare extinsă a fiecărui stadiu al producției. Acest lucru este urmat de o revizuire meticuloasă efectuată de tehnicienii noștri specializați. Această mecanism de dublă verificare nu lasă loc pentru erori, asigurând ca fiecare produs să respecte cele mai înalte standarde de calitate.
 3. Control riguros: La Decordi, fiecare aspect al procesului de producție este menținut sub un control riguros. Această atenție meticuloasă la detalii garantează că produsul final nu numai că îndeplinește, ci depășește așteptările.
 4. Linie de îmbuteliere sterilă: Decordi Winery duce calitatea, igiena și siguranța la un alt nivel prin linia lor de îmbuteliere sterilă de ultimă generație. Această tehnologie de vârf garantează ca vinul își păstrează aromele originale, în timp ce asigură cele mai înalte standarde de igienă. Integrarea acestei tehnologii de vârf demonstrează angajamentul Decordi de a oferi un produs care nu doar strălucește prin gust, dar și prin calitate.
 5. Proces de micro-filtrare: Una dintre caracteristicile definitorii ale procesului de producție Decordi este aplicarea unui proces meticulos de micro-filtrare. Acest proces este proiectat să asigure cele mai înalte niveluri de igienă în timp ce păstrează aromele autentice ale vinului. Acest lucru subliniază devotamentul Decordi pentru a oferi un produs care se remarcă prin calitatea și puritatea neadulterată.
 6. Tehnicieni experți pentru asigurarea calității: Tehnicienii specializați de la Decordi sunt parte integrantă a călătoriei de asigurare a calității. Ei verifică meticulos verificările automate efectuate de mașinile de producție. Pentru a menține cele mai înalte standarde, acești tehnicieni efectuează verificări suplimentare ale produselor finale, lăsând niciun detaliu neexplorat în căutarea excelenței.

De la etapele inițiale până la produsul final, fiecare pas este înzestrat cu angajamentul față de calitate, igienă și conservarea aromelor autentice. Acest devotament strălucește în fiecare sticlă, asigurând clienților o experiență vinicolă excepțională care încarnează esența meșteșugului Decordi.

ISTORIA BRANDULUI

Înființată în 1921 ca o tavernă de familie, Crama Decordi a devenit ulterior o fabrică de vinuri artizanale în regiunea Cremonese din Italia. Inițial producând vinuri roșii locale precum Fortana, Ancelotta și Lambrusco, afacerea a prosperat și s-a extins. În anii următori, Decordi a investit în facilități moderne și tehnologie, adaptându-se cererii crescânde și extinzându-și vânzările în provinciile vecine.

În 1973, intrarea lui Quirico Decordi Junior a adus o gamă de vinuri prestigioase de calitate superioară pentru industria restaurantelor. Investiții în tehnologie au adus un sistem de îmbuteliere automatizat de top. Anii '80 au adus exporturi în Europa și America, iar în anii '90 au început să expedieze în Japonia.

Generația a patra a intrat în 2005, odată cu Alessandro Decordi, și compania s-a extins în economiile emergente. Cu toate acestea, Crama Decordi își păstrează încă legătura cu rădăcinile sale. Vechea tavernă servește drept loc de întâlnire pentru a împărtăși tradiții autentice și legătura autentică cu teritoriul, elemente care au definit mereu Decordi Company.

Review-uri Cortesole Lugana DOC - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun