ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L - 1
Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L
169,98 lei
Fără TVA: 142,84 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23583

CARACTERISTICI Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

Soi strugureNegroamaro
Alcool12.5%
CategorieVin rosu
Litraj1.5L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

CARACTERISTICI

Crama Feudi Salentini produce vinuri de calitate din regiunea Salento, situată în sudul Italiei. Vinul rosu sec Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP este un exemplu distinctiv al producției lor. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin:

  • Struguri și regiune: Vinul Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP este produs din strugurii de varietate Negroamaro, care sunt specifici regiunii Salento din Puglia, Italia. Această regiune este cunoscută pentru producția de vinuri intense și bogate în arome.
  • Culoare și aspect: Vinul are o culoare roșu rubiniu profund, semn al concentrației și maturității strugurilor. În pahar, poate prezenta reflexii purpurii sau violacee. Aspectul său vizual atractiv anticipă o experiență gustativă plină de profunzime.
  • Arome și buchet: Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP oferă un buchet bogat și intens. Aromele predominante includ fructe negre maturate, cum ar fi cireșe negre, mure și prune, însoțite de nuanțe de ciocolată, condimente și o notă ușor fumee. Aceste arome complexe creează o experiență olfactivă plăcută și rafinată.
  • Gust și structură: Vinul are un gust plin și catifelat, cu taninuri moi și echilibrate. Se remarcă prin note de fructe negre coapte, condimente și ciocolată amăruie. Gustul său persistent și echilibrat face din acest vin o alegere excelentă pentru a însoți mâncăruri bogate în arome, cum ar fi carne roșie, vânat sau brânzeturi maturate.
  • Potențial de învechire: Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP este un vin care beneficiază de potențial de învechire în sticlă. Prin maturare, aromele se pot dezvolta și se pot îmbina armonios, iar taninurile pot deveni mai rotunjite și mai fine. Această caracteristică oferă o perspectivă interesantă pentru cei pasionați de vinurile cu potențial de evoluție în timp.

Vinul rosu sec Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP este o alegere excelentă pentru iubitorii de vinuri roșii intense și bogate. Aromele sale complexe și buchetul generos aduc o plăcere olfactivă și gustativă deosebită. Gustul echilibrat și structura sa catifelată completează experiența vinului. Cu un potențial de învechire în sticlă, acest vin oferă o oportunitate de a explora evoluția aromei și a taninurilor în timp. Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP merită cu siguranță să fie încercat și savurat în momentele speciale sau alături de mâncăruri delicioase.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento IGP Magnum Cutie Lemn - Vin Rosu Sec - Italia - 1.5L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun