ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Terra Gold Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Feudi Salentini Terra Gold Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Feudi Salentini Terra Gold Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
69,98 lei
Fără TVA: 58,81 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23553

CARACTERISTICI Feudi Salentini Terra Gold Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugurePrimitivo
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini Terra Gold Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Feudi Salentini Terra Gold Edition Primitivo di Manduria DOP este un vin roșu sec deosebit produs de crama Feudi Salentini din regiunea Puglia, Italia. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin:

  • Soiul de struguri: Terra Gold Edition este realizat din strugurii soiului Primitivo di Manduria, care este specific regiunii Puglia. Acești struguri oferă vinului o bogăție de arome și o structură complexă.
  • Aroma și gustul: Acest vin are o paletă aromatică intensă și complexă, cu note de fructe negre coapte, prune, mure și cireșe, completate de nuanțe subtile de vanilie, ciocolată și condimente. Gustul este plin, rotund și catifelat, cu tanini bine integrați și o aciditate echilibrată.
  • Caracteristici regionale: Regiunea Puglia este cunoscută pentru vinurile sale robuste și bogate, iar Primitivo di Manduria este unul dintre cele mai renumite soiuri din zonă. Solul calcaros și clima mediteraneană contribuie la dezvoltarea strugurilor de calitate superioară, iar acest lucru se reflectă în caracterul vinului.
  • Maturare: Terra Gold Edition Primitivo di Manduria este supus unui proces de maturare în butoaie de lemn, ceea ce îi conferă complexitate și eleganță. Acest vin beneficiază de o perioadă de îmbătrânire în sticlă înainte de a fi lansat pe piață, pentru a-și atinge potențialul maxim.
  • Potențial de păstrare: Vinurile Primitivo di Manduria au de obicei un potențial excelent de păstrare, iar Terra Gold Edition nu face excepție. Prin îmbătrânire în sticlă, acest vin poate dezvolta arome și complexitate suplimentare în timp, devenind și mai plin și rafinat.

În concluzie, Feudi Salentini Terra Gold Edition Primitivo di Manduria DOP este un vin roșu sec impresionant, cu o paletă aromatică complexă și o structură echilibrată. Aromele intense de fructe negre coapte și nuanțele subtile de condimente și lemn conferă vinului o personalitate distinctă. Prin maturarea în butoaie de lemn și în sticlă, acest vin dobândește eleganță și potențial de păstrare. Dacă apreciezi vinurile roșii cu o complexitate bogată și un caracter robust, Feudi Salentini Terra Gold Edition Primitivo di Manduria DOP merită cu siguranță să fie încercat.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini Terra Gold Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun