ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP - Vin Sec Rosu - Italia - 0.75L

Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP - Vin Sec Rosu - Italia - 0.75L - 1
Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP - Vin Sec Rosu - Italia - 0.75L
49,98 lei
Fără TVA: 42,00 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23505

CARACTERISTICI Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP - Vin Sec Rosu - Italia - 0.75L

Soi strugureMalvasia Nera
Alcool12.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP - Vin Sec Rosu - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Crama Feudi Salentini este cunoscută pentru producția de vinuri din regiunea Salento din sudul Italiei. Vinul Rosu sec Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP este un exemplu distinctiv al creațiilor lor. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin:

  • Soi de struguri: Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP este realizat din strugurii de Malvasia Nera, un soi autohton din regiunea Salento. Acest soi aduce un caracter specific vinului și îi conferă arome și note distinctive.
  • Arome și gust: Vinul Rosu sec Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP oferă arome intense de fructe negre, cum ar fi murele și căpșunile de pădure, însoțite de accente subtile de condimente și ierburi aromatice. Gustul său este plin, catifelat și echilibrat, cu tanini fini și o aciditate bine integrată.
  • Culoare și corp: Vinul prezintă o culoare roșie intensă și profundă, caracteristică vinurilor realizate din Malvasia Nera. Are un corp mediu spre plin, oferind o senzație de consistență și densitate în gură.
  • Potențial de păstrare: Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP este un vin care se poate păstra în condiții corespunzătoare. Tânăr, acest vin exprimă aromele sale proaspete și fructate, dar, odată cu timpul, poate dezvolta complexitate și profunzime suplimentare.
  • Asocieri culinare: Acest vin se potrivește de minune cu preparate din carne roșie, precum friptură de vită, miel sau vânat. De asemenea, poate fi savurat alături de brânzeturi semidure și maturate sau acompaniat de mâncăruri italiene autentice, cum ar fi paste cu sos de carne sau lasagna.

În concluzie, vinul Rosu sec Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP este o alegere remarcabilă pentru iubitorii de vinuri italiene. Aromele intense de fructe negre, gustul echilibrat și taninii fini îl fac o opțiune plăcută pentru orice ocazie. Cu potențial de păstrare și versatilitate în asocieri culinare, acest vin aduce o experiență autentică a regiunii Salento. Merită cu siguranță să îl încerci pentru a descoperi bogăția și rafinamentul vinurilor produse de crama Feudi Salentini.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini Terra Malvasia Nera del Salento IGP - Vin Sec Rosu - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun