ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Terra Platinum Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Feudi Salentini Terra Platinum Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Feudi Salentini Terra Platinum Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
155,89 lei
Fără TVA: 131,00 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23562

CARACTERISTICI Feudi Salentini Terra Platinum Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugurePrimitivo
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini Terra Platinum Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Crama Feudi Salentini este cunoscută pentru producerea de vinuri de calitate din regiunea Puglia din Italia. Unul dintre vinurile lor deosebite este vinul roșu sec Feudi Salentini Terra Platinum Edition Primitivo di Manduria DOP. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin:

  • Soiul de struguri: Vinul Terra Platinum Edition Primitivo di Manduria DOP este produs din strugurii soiului Primitivo di Manduria, care sunt specifici regiunii Puglia. Primitivo este un soi care produce struguri cu coaja groasă și bogată în zaharuri, conferind vinului o concentrație ridicată de arome și o structură robustă.
  • Regiunea de proveniență: Vinurile Primitivo di Manduria DOP sunt produse în zona de coastă din sudul Italiei, în regiunea Salento din Puglia. Clima mediteraneană caldă și solurile fertile din această regiune oferă condiții ideale pentru cultivarea strugurilor Primitivo, contribuind la caracterul specific al acestui vin.
  • Arome bogate și complexitate: Vinul Primitivo di Manduria se remarcă prin aromele sale intense și complexe. Poți găsi note de fructe negre maturate, cum ar fi prunele și căpșunele negre, îmbinate cu accente de condimente, ciocolată și vanilie. Aceste arome bogate sunt echilibrate de taninurile moi și structurate, oferind o experiență gustativă deosebită.
  • Maturare în butoaie de lemn: Vinul Terra Platinum Edition Primitivo di Manduria DOP este adesea maturat în butoaie de lemn, ceea ce adaugă complexitate și profunzime. Această maturare în lemn contribuie la integrarea aromei de fructe cu notele de vanilie și condimente, oferind un echilibru armonios în vin.
  • Potențial de păstrare: Vinurile Primitivo di Manduria, în general, au un potențial de păstrare semnificativ. Cu trecerea timpului, se pot dezvolta arome mai complexe și taninurile se pot înmuia, ceea ce face ca vinul să fie o alegere excelentă pentru colecționari sau pentru cei care doresc să descopere evoluția vinului în sticlă.

În concluzie, vinul roșu sec Feudi Salentini Terra Platinum Edition Primitivo di Manduria DOP este o alegere remarcabilă pentru iubitorii de vinuri din Italia. Aromele intense de fructe negre maturate, îmbinate cu notele subtile de condimente și lemn, oferă o experiență gustativă complexă și plăcută. Structura robustă și taninurile bine integrate adaugă profunzime și potențial de păstrare. În ansamblu, vinul Primitivo di Manduria DOP de la crama Feudi Salentini merită cu siguranță să fie explorat și savurat de către pasionații de vinuri.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini Terra Platinum Edition Old Vines Primitivo di Manduria DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun