ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L

Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L - 1
Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L
69,99 lei
Fără TVA: 58,82 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23512

CARACTERISTICI Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L

Soi strugurePrimitivo, Negroamaro, Verdeca
Alcool12.5%
CategorieVin spumant rose
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilBrut
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L

CARACTERISTICI

Feudi Salentini Tessa Spumante Rosé Brut este un vin spumant deosebit, produs de crama Feudi Salentini din Italia. Iată câteva caracteristici generale și distinctive ale acestui vin spumant:

  • Stilul: Tessa Spumante Rosé Brut este un vin spumant sec, ceea ce înseamnă că are un conținut scăzut de zahăr residual, permițând aromei naturale a strugurilor să se exprime într-un mod echilibrat și proaspăt.
  • Varietatea de struguri: Acest vin spumant este realizat în principal din struguri de varietatea Negramaro, un soi autohton din regiunea Puglia din sudul Italiei. Negramaro oferă vinului o fructuozitate bogată și arome intense.
  • Culoare și aspect: Tessa Spumante Rosé Brut are o culoare roz somon, atrăgătoare și strălucitoare. Bulele fine și persistente formează o perlajă plăcută în pahar.
  • Arome și gust: Vinul dezvăluie arome fructate de fructe de pădure proaspete, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note subtile de flori. Gustul este proaspăt, echilibrat, cu o aciditate bine integrată și o efervescență plăcută.
  • Versatilitate în gastronomie: Tessa Spumante Rosé Brut este un vin spumant versatil care poate fi savurat ca aperitiv sau acompaniat de diverse mâncăruri. Se potrivește de minune cu fructe de mare, pește, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.

În concluzie, Feudi Salentini Tessa Spumante Rosé Brut este un vin spumant de calitate, cu arome și gusturi fructate și proaspete. Culoarea sa roz atrăgătoare, perlajul fin și aciditatea echilibrată îl fac o alegere excelentă pentru momente speciale sau pentru a însoți o varietate de preparate culinare. Datorită calității sale și versatilității în gastronomie, merită cu siguranță să fie incercat de către iubitorii de vinuri spumante și cei care caută o experiență plăcută și răcoritoare într-un pahar.

PREMII

Crama Feudi Salentini a primit numeroase premii și recunoașteri la nivel internațional, ceea ce confirmă prestigiul vinurilor sale din regiunea Puglia și valoarea companiei. Iată câteva dintre premiile obținute de Feudi Salentini:

  1. AWC Vienna - International Wine Challenge este considerată una dintre competițiile de top la nivel mondial, iar faptul că Feudi Salentini a fost premiată aici confirmă excelența calității vinurilor sale.
  2. Concoursul Mondial de la Bruxelles reprezintă o altă competiție prestigioasă, unde vinurile de calitate sunt evaluate și recunoscute la nivel internațional.
  3. Mundus Vini, ca International Wine Award, și Berlin Wine Trophy, concurs internațional principal din Germania, sunt și ele competiții de înaltă clasă care acordă un însemnat prestigiu vinurilor câștigătoare.

Aceste premii și recunoașteri reprezintă o validare a muncii depuse de echipa Feudi Salentini și a angajamentului lor de a produce vinuri de calitate superioară, care să reflecte frumusețea și caracteristicile unice ale regiunii Puglia. Prin succesul lor în aceste competiții, Feudi Salentini se confirmă ca unul dintre liderii industriei vinicole din Italia și din întreaga lume.

ISTORIA CRAMEI

Crama Feudi Salentini este o crama de prestigiu din regiunea Puglia, Italia, cunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Feudi Salentini a fost fondată în anul 2003 de către familia Rizzo, cu scopul de a aduce în prim-plan potențialul viticol al regiunii Salento din Puglia. Salento este o zonă situată în partea sudică a Italiei, cunoscută pentru solurile fertile și climatul mediteranean favorabil culturii viței de vie.

Familia Rizzo a investit în plantații de viță de vie, precum și în echipamente moderne de producție, având ca obiectiv să producă vinuri de înaltă calitate, care să reflecte în mod autentic caracteristicile terroir-ului Salento.

Crama Feudi Salentini este situată în apropiere de orașul San Pancrazio Salentino, în inima regiunii viticole Salento. Aici, strugurii sunt atent selecționați și recoltați manual, pentru a asigura calitatea superioară a materiei prime.

Filosofia cramei Feudi Salentini se bazează pe respectarea tradițiilor viticole locale și pe tehnici de producție moderne. Echipa de vinificatori și enologi experimentați utilizează metode inovatoare pentru a obține vinuri expresive, echilibrate și deosebit de plăcute la degustare.

Gama de vinuri Feudi Salentini este variată, cuprinzând atât vinuri roșii, cât și vinuri albe și rose. Printre soiurile de struguri utilizate se regăsesc Primitivo, Negramaro, Malvasia Nera, Fiano și altele, care conferă vinurilor arome și caracteristici distincte.

Astăzi, Feudi Salentini este recunoscută ca o cramă de referință în regiunea Salento, cu vinuri apreciate la nivel internațional. Prin pasiunea pentru viticultură și angajamentul față de calitate, crama Feudi Salentini își continuă tradiția de a produce vinuri excepționale care reflectă terroir-ul unic al regiunii Salento.

Review-uri Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun

Categorii spumante Feudi Salentini Tessa Spumante Rose Brut 0.75L

Vinul spumant | vinuri spumante care nu sunt identificate dupa apartenența regională

Șampania & Șampania Rosé | Champagne, Franța

Blanc de Blancs & Blanc de Noirs | Franța

Prosecco | Italia

Cava | Spania

Asti | Piemont, Italia

Franciacorta | Brescia, Italia

Crémant | Franța

Espumante | Portugalia

Sekt | Germania

Cap Classique | Africa de Sud

California Sparkling | California

Pentru o incursiune în lumea bulelor, citiți articolul Ce sunt spumantele ?