ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Glenmorangie The Original 10 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Glenmorangie The Original 10 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L - 1
Glenmorangie The Original 10 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L
159,99 lei
Fără TVA: 134,45 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 4791

CARACTERISTICI Glenmorangie The Original 10 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Alcool 40%
CategorieHighland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Vechime10 ani

Descrierea produsului Glenmorangie The Original 10 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

CARACTERISTICI

Cu o istorie ce începe cu mai bine de 175 de ani în urmă, Glenmorangie 10 Ani a devenit celebru pentru tonurile sale blânde și delicatețea gustului. Această băutură reprezintă esența a tot ce facem la Glenmorangie. Precum casa noastră, o purtăm cu noi oriunde mergem. Și de fiecare dată când ne întoarcem, descoperim ceva nou.

 • Proces de producție: Pentru a oferi Original-ului o finețe delicioasă, realizăm distilarea în alambicurile noastre înalte ca niște girafe, iar apoi îl lăsăm să se maturizeze timp de 10 ani în butoaie de bourbon pentru a absorbi o varietate de arome delicioase. Rezultatul este un whisky neted, care vă întâmpină cu o explozie de citrice, apoi vă captivează atenția cu straturi de arome delicioase, de la portocală la miere și vanilie cremoasă, cu explozii de piersică.
 • Experiență aromatică inconfundabilă: Original-ul este distilat de două ori în cele mai înalte alambicuri din Scoția, apoi maturat timp de 10 ani în butoaie de bourbon americane, inclusiv în butoaie personalizate "de designer" uscate la aer din Missouri. În această perioadă, whisky-ul dezvoltă arome de piersică și vanilie și găsește echilibrul complex perfect care caracterizează stilul casei.
 • Aroma și Gustul:
  • Culoare: Un auriu strălucitor și palid.
  • Miros: Notele de citrice și piersici coapte sunt echilibrate de blândețea vaniliei.
  • Gust: Vanilia iese în evidență, apoi face loc unei explozii de fructe florale.
  • Finish: Un postgust curat și vindecător cu accente de portocală și piersică.
 • Servirea perfectă: Glenmorangie The Original 10 Ani se savurează fie pur, fie cu puțină apă sau cu 2-3 cuburi mari de gheață. Temperatura de servire ideală este temperatura camerei. Este gata de savurat imediat și se păstrează în poziție verticală într-un loc răcoros, întunecat și uscat.

Această băutură nu este doar un whisky. Este o poveste, o călătorie aromatică și o experiență a gustului. Fiecare înghițitură este o întâlnire cu tradiția și măiestria, oferindu-vă acasă, indiferent unde vă poartă călătoriile voastre.

ISTORIA BRANDULUI

Începuturile distileriei se întind din 1843, când fermierul William Matheson și soția sa, Anne, au construit o distilerie în Highlands-ul scoțian. Vânzând whisky-ul lor pentru sume modice, această afacere a început modest și într-un loc retras, dar viziunea lor era deosebită.

Numele whisky-ului, „Glenmorangie”, provine din dragostea lui Matheson pentru pământul pașnic pe care îl cultiva. În gaelică, vechea limbă a Scoției, „Glenmorangie” înseamnă „Valea Liniștii”. Toate whisky-urile sunt legate de pământul pe care sunt făcute, dar Glenmorangie este, poate, cel mai strâns înrădăcinat în istoria bogată a Ross-shire-ului nativ.

De atunci și până în prezent, distileria a parcurs o distanță considerabilă. De la crearea celebrului Glenmorangie Original la inovarea tehnicilor avansate de gestionare a butoaielor, au explorat mereu limitele a ceea ce se poate face în producția de whisky. Una dintre cele mai faimoase inovații ale lor sunt alambicurile de cupru, cele mai înalte din Scoția, la 5,14 metri (aceeași înălțime cu o girafă), care creează un spirit delicat, gata pentru experimente.

Unul dintre secretele distileriei este izvorul lor unic, Tarlogie Springs, bogat în minerale, care conferă whisky-urilor aroma fructată distinctivă și finisajul neted și delicios. Pentru a păstra această apă pură, Glenmorangie deține și protejează întreaga pădure care înconjoară această sursă.

Integritatea malțului este asigurată de utilizarea exclusivă a orzului crescut în Scoția, inclusiv a celui cultivat pe propriile terenuri ale distileriei.

De-a lungul timpului, Glenmorangie a avut mulți membri devotați în echipa sa, dar puțini au dedicat distileriei atât de mult ca Gordon L Smart (1895-1972). Gordon a fost numit manager al distileriei în 1920, după moartea tatălui său, Alexander, fostul manager al distileriei. A ocupat această poziție timp de cincizeci de ani remarcabili. Echipa sa de bază, cunoscută sub numele de „16 Bărbați din Tain”, au oferit o experiență vastă în producția de whisky și în implementarea de abilități tradiționale.

Astăzi, există „24 de Distileri din Tain”, conduse de managerul distileriei, Edward Thom, care în 2022 a câștigat titlul de Manager Global al Anului la prestigioasele Premii Whisky Magazine Icons of Whisky. Glenmorangie a continuat să sprijine și să dezvolte relații strânse cu comunitatea înconjurătoare, atrăgând mai multe generații pentru a crea whisky-urile premiate ale mărcii de-a lungul decadelor.

Glenmorangie se află într-o casă construită din secolul al XVII-lea, cu vedere la țărmurile nepoluate ale Moray Firth și înconjurată de ruinele unui castel vechi. Aici vei găsi luxul unui hotel de 5 stele, dar și căldura și personalitatea unei case de la țară, oferindu-ți o experiență specială pentru a descoperi frumusețea sălbatică a Highlands-urilor.

Review-uri Glenmorangie The Original 10 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun