ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Glenmorangie A Tale Of The Forest Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Glenmorangie A Tale Of The Forest Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L - 1
Glenmorangie A Tale Of The Forest Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L
399,99 lei
Fără TVA: 336,13 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 31942

CARACTERISTICI Glenmorangie A Tale Of The Forest Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Alcool46%
CategorieHighland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Glenmorangie A Tale Of The Forest Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

CARACTERISTICI

Glenmorangie A Tale of the Forest reprezintă un capitol nou în povestea distileriei Glenmorangie, fiind primul lor whisky realizat din orz uscat cu plante botanice din pădure. Această creație remarcabilă este inspirată de frumusețea naturală în continuă schimbare, pe care Dr. Bill Lumsden, Directorul de Creație a Whisky-ului Glenmorangie, o descoperă în pădurea din apropierea casei sale. Prin această băutură, el ne oferă o privire asupra acelei lumi magice.

 • Rețetă antică îmbogățită cu botanice din pădure: Metoda veche de a infuza orzul cu plante botanice în timpul procesului de uscare este reînviată în acest whisky. Dr. Lumsden a ales boabe de ienupăr, scoarță de mesteacăn și flori de vâsc. Rezultatul? Un buchet aromatic de mentă, mentol, eucalipt, pin, rășină de lemn, angelică, coajă de portocală amară și un strop subtil de fum de lemn aromatic.
 • Arome și gusturi:
  • Culoare: Aurie, precum razele calde ale soarelui în pădurea înmugurită.
  • Miros: O explozie de arome, de la pin și ienupăr la coriandru, alături de mirosul prăjit al castanilor și un șoaptă intrigantă de fum.
  • Gust: O explozie de arome în gură. Valuri de mentă proaspătă. Bucăți de eucalipt. Șoapte de coajă de portocală amară. Toate plutesc pe nori de vanilie, cu indicii intrigante de lemn de lichiorice.
  • Finish: Se încheie cu o finalizare lentă și delicioasă, cu arome de lămâie, portocală și o notă ușoară de stejar.
 • Alegeri perfecte pentru servire: Această capodoperă whisky poate fi savurată în mai multe feluri. Poți opta să o bei pură pentru a experimenta în detaliu fiecare nuanță aromei și gustului. Dacă preferi o atingere mai blândă, adaugă puțină apă pentru a elibera notele delicate. Sau, poți opta pentru 2-3 cuburi mari de gheață, creând astfel o experiență proaspătă și revigorantă.

Cu fiecare înghițitură, Glenmorangie A Tale of the Forest te poartă într-o călătorie prin pădurile misterioase și pline de viață. Este nu doar un whisky, ci o poveste cuprinzătoare, îmbinând măiestria distileriei cu farmecul naturii într-un mod cu totul unic.

ISTORIA BRANDULUI

Începuturile distileriei se întind din 1843, când fermierul William Matheson și soția sa, Anne, au construit o distilerie în Highlands-ul scoțian. Vânzând whisky-ul lor pentru sume modice, această afacere a început modest și într-un loc retras, dar viziunea lor era deosebită.

Numele whisky-ului, „Glenmorangie”, provine din dragostea lui Matheson pentru pământul pașnic pe care îl cultiva. În gaelică, vechea limbă a Scoției, „Glenmorangie” înseamnă „Valea Liniștii”. Toate whisky-urile sunt legate de pământul pe care sunt făcute, dar Glenmorangie este, poate, cel mai strâns înrădăcinat în istoria bogată a Ross-shire-ului nativ.

De atunci și până în prezent, distileria a parcurs o distanță considerabilă. De la crearea celebrului Glenmorangie Original la inovarea tehnicilor avansate de gestionare a butoaielor, au explorat mereu limitele a ceea ce se poate face în producția de whisky. Una dintre cele mai faimoase inovații ale lor sunt alambicurile de cupru, cele mai înalte din Scoția, la 5,14 metri (aceeași înălțime cu o girafă), care creează un spirit delicat, gata pentru experimente.

Unul dintre secretele distileriei este izvorul lor unic, Tarlogie Springs, bogat în minerale, care conferă whisky-urilor aroma fructată distinctivă și finisajul neted și delicios. Pentru a păstra această apă pură, Glenmorangie deține și protejează întreaga pădure care înconjoară această sursă.

Integritatea malțului este asigurată de utilizarea exclusivă a orzului crescut în Scoția, inclusiv a celui cultivat pe propriile terenuri ale distileriei.

De-a lungul timpului, Glenmorangie a avut mulți membri devotați în echipa sa, dar puțini au dedicat distileriei atât de mult ca Gordon L Smart (1895-1972). Gordon a fost numit manager al distileriei în 1920, după moartea tatălui său, Alexander, fostul manager al distileriei. A ocupat această poziție timp de cincizeci de ani remarcabili. Echipa sa de bază, cunoscută sub numele de „16 Bărbați din Tain”, au oferit o experiență vastă în producția de whisky și în implementarea de abilități tradiționale.

Astăzi, există „24 de Distileri din Tain”, conduse de managerul distileriei, Edward Thom, care în 2022 a câștigat titlul de Manager Global al Anului la prestigioasele Premii Whisky Magazine Icons of Whisky. Glenmorangie a continuat să sprijine și să dezvolte relații strânse cu comunitatea înconjurătoare, atrăgând mai multe generații pentru a crea whisky-urile premiate ale mărcii de-a lungul decadelor.

Glenmorangie se află într-o casă construită din secolul al XVII-lea, cu vedere la țărmurile nepoluate ale Moray Firth și înconjurată de ruinele unui castel vechi. Aici vei găsi luxul unui hotel de 5 stele, dar și căldura și personalitatea unei case de la țară, oferindu-ți o experiență specială pentru a descoperi frumusețea sălbatică a Highlands-urilor.

Review-uri Glenmorangie A Tale Of The Forest Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun