ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Hamangia Ataman Cuvee - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Hamangia Ataman Cuvee - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L - 1
Hamangia Ataman Cuvee - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L
39,99 lei
Fără TVA: 33,61 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 21392

CARACTERISTICI Hamangia Ataman Cuvee - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Soi strugureMuscat Ottonel, Pinot Gris, Riesling Italian
Alcool13.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneBabadag
StilDemisec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Hamangia Ataman Cuvee - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb demisec Hamangia Ataman Cuvee este un vin de calitate produs de Crama Hamangia în România. Acesta este un asamblaj de struguri, realizat cu atenție pentru a obține un vin echilibrat și plăcut. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

  • Soiuri de struguri: Hamangia Ataman Cuvee este un vin realizat dintr-un amestec de soiuri de struguri: Muscat Ottonel, Pinot Gris, Riesling Italian.
  • Gust și dulceață: Vinul alb demisec are un gust echilibrat între dulceață și aciditate. Este caracterizat de arome fructate delicate și note florale. Termenul "demisec" indică un nivel moderat de dulceață, astfel încât vinul să fie plăcut și ușor de savurat, fără a fi excesiv de dulce sau de sec.
  • Culoare: Vinul alb demisec Hamangia Ataman Cuvee prezintă o culoare strălucitoare și clară, specifică vinurilor albe. Poate varia de la nuanțe de galben pai până la nuanțe mai aurii sau verzui, în funcție de compoziția și stilul vinului.
  • Arome și note de degustare: Vinul poate oferi o varietate de arome și note de degustare, care pot include fructe proaspete, cum ar fi mere, pere, piersici sau citrice, precum și arome florale, cum ar fi flori albe sau flori de primăvară. Aceste arome și note pot varia în funcție de soiurile de struguri utilizate în asamblaj.
  • Potrivire culinară: Vinul alb demisec Hamangia Ataman Cuvee se potrivește bine cu o varietate de preparate culinare. Este excelent ca aperitiv, dar se poate bucura și alături de pește, fructe de mare, salate, brânzeturi ușoare sau mâncăruri ușoare cu carne albă. Se poate combina, de asemenea, cu mâncăruri picante sau cu influențe exotice.

În concluzie, vinul alb demisec Hamangia Ataman Cuvee este apreciat pentru calitatea sa, gustul echilibrat și aromele fructate delicate. Este un vin potrivit pentru a fi savurat în diverse ocazii și alături de diferite preparate culinare, fiind o alegere versatilă și plăcută.

ISTORIA CRAMEI

Crama Hamangia este una dintre cele mai cunoscute și respectate crame din România, având un istoric bogat și o reputație solidă în industria viticolă. Această cramaă a fost fondată în anul 1952 și este situată în localitatea Murfatlar, județul Constanța, România. Numele "Hamangia" provine de la cultura arheologică neolitică ce a prosperat în acea zonă în urmă cu aproximativ 7.000 de ani.

Crama Hamangia se află într-o regiune viticolă importantă din România, cunoscută pentru solurile sale bogate și clima favorabilă culturii viței de vie. Terroiriul acestei regiuni oferă condiții ideale pentru producerea de unei mari varietăți de vinuri de calitate, inclusiv vinuri albe, rosé și roșii.

Vinurile produse de această cramă provin din struguri autohtoni (cum ar fi Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), cât și din soiuri internaționale (precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc). Aceștia sunt dedicați atât producției de vinuri seci, cât și de vinuri dulci.

Crama Hamangia utilizează tehnologii moderne în procesul de producție a vinului și are o echipă de oenologi experimentați, care se străduiesc să mențină calitatea ridicată a produselor lor. De-a lungul anilor, crama a câștigat numeroase premii și recunoaștere națională și internațională pentru vinurile sale.

Crama Hamangia are, de asemenea, facilități de turism viticol, unde vizitatorii pot explora podgoriile, pot participa la degustări de vinuri și pot învăța mai multe despre procesul de producție a vinului.

Așa dar, Crama Hamangia este o cramă cu o istorie îndelungată în industria viticolă românească, cunoscută pentru calitatea vinurilor sale și pentru contribuția sa la promovarea patrimoniului viticol al României.

Review-uri Hamangia Ataman Cuvee - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun