ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Hamangia Ataman Feteasca Regala - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Hamangia Ataman Feteasca Regala - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L - 1
Hamangia Ataman Feteasca Regala - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L
39,99 lei
Fără TVA: 33,61 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 22651

CARACTERISTICI Hamangia Ataman Feteasca Regala - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Soi strugureFeteasca Regala
Alcool12.3%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneBabadag
StilDemisec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Hamangia Ataman Feteasca Regala - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb demisec Hamangia Ataman Feteasca Regală este un vin de calitate produs de Crama Hamangia în România. Acesta este realizat din strugurii de soi Fetească Regală, un soi autohton românesc cunoscut pentru a produce vinuri albe pline de arome și prospețime. Iată câteva caracteristici ale acestui vin:

  • Soiul de struguri: Vinul alb demisec Hamangia Ataman Feteasca Regală este obținut exclusiv din strugurii de soi Fetească Regală. Acest soi autohton românesc este apreciat pentru aromele sale delicate și prospețimea distinctă.
  • Gust și dulceață: Vinul alb demisec are un echilibru plăcut între dulceață și aciditate. Termenul "demisec" indică un nivel moderat de dulceață, astfel încât vinul să fie proaspăt și ușor de savurat. Gustul poate fi descris ca fiind fructat, cu arome de fructe albe și citrice, însoțite de o aciditate plăcută.
  • Arome și note de degustare: Vinul Feteasca Regală poate oferi arome și note de degustare specifice soiului. Acestea pot include arome de fructe albe, cum ar fi mere verzi sau pere, precum și note florale subtile. De asemenea, se pot observa nuanțe de citrice și ierburi proaspete.
  • Culoare: Vinul alb Feteasca Regală are o culoare strălucitoare și clară, specifică vinurilor albe. Poate avea o nuanță de galben pai sau verde deschis, reflectând caracteristicile soiului și alegerea producătorului în procesul de vinificație.
  • Potrivire culinară: Vinul alb demisec Hamangia Ataman Feteasca Regală se potrivește bine cu o varietate de preparate culinare. Este excelent ca aperitiv sau acompaniament pentru fructe de mare, pește, salate și brânzeturi ușoare. De asemenea, poate fi savurat alături de preparate cu carne albă, cum ar fi puiul sau curcanul.

Vinurile produse de Crama Hamangia sunt recunoscute pentru calitatea lor și pentru atenția acordată procesului de producție. Vinul alb demisec Hamangia Ataman Feteasca Regală ar trebui să ofere o experiență plăcută, fiind un vin proaspăt, aromat și echilibrat, specific soiului Fetească Regală.

ISTORIA CRAMEI

Crama Hamangia este una dintre cele mai cunoscute și respectate crame din România, având un istoric bogat și o reputație solidă în industria viticolă. Această cramaă a fost fondată în anul 1952 și este situată în localitatea Murfatlar, județul Constanța, România. Numele "Hamangia" provine de la cultura arheologică neolitică ce a prosperat în acea zonă în urmă cu aproximativ 7.000 de ani.

Crama Hamangia se află într-o regiune viticolă importantă din România, cunoscută pentru solurile sale bogate și clima favorabilă culturii viței de vie. Terroiriul acestei regiuni oferă condiții ideale pentru producerea de unei mari varietăți de vinuri de calitate, inclusiv vinuri albe, rosé și roșii.

Vinurile produse de această cramă provin din struguri autohtoni (cum ar fi Fetească Albă, Fetească Regală, Tămâioasă Românească), cât și din soiuri internaționale (precum Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc). Aceștia sunt dedicați atât producției de vinuri seci, cât și de vinuri dulci.

Crama Hamangia utilizează tehnologii moderne în procesul de producție a vinului și are o echipă de oenologi experimentați, care se străduiesc să mențină calitatea ridicată a produselor lor. De-a lungul anilor, crama a câștigat numeroase premii și recunoaștere națională și internațională pentru vinurile sale.

Crama Hamangia are, de asemenea, facilități de turism viticol, unde vizitatorii pot explora podgoriile, pot participa la degustări de vinuri și pot învăța mai multe despre procesul de producție a vinului.

Așa dar, Crama Hamangia este o cramă cu o istorie îndelungată în industria viticolă românească, cunoscută pentru calitatea vinurilor sale și pentru contribuția sa la promovarea patrimoniului viticol al României.

Review-uri Hamangia Ataman Feteasca Regala - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun