Hennessy
Povestea coniacului Hennessy pornește la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Irlanda și, ca toate poveștile bune, ascunde detalii care variază de la narator la narator, dar cea mai cunoscută spune că Richard Hennessy, fiul Lordului Ballymacmoy, a plecat să lupte pentru armata regelui Ludovic al XV-lea al Franței, însă, pentru că a fost rănit, s-a stabilit pe malurile râului Charente, bineînțeles în regiunea Cognac.
În ciuda confuziei multor oameni, Hennessy nu este un brand de whiskey, dar este un tip de brandy, adică o băutură distilată din suc de fructe fermentat, Coniacul are la bază struguri albi, iar odată fermentat, lichidul este distilat de două ori înainte de a ajunge în butoaiele din lemn de stejar pentru maturare, care au un impact subtil asupra gustului de brandy, dându-i note de lemn de nuc.
Exportul a avut o mare contribuție în evoluția brandului care în prezent este cel mai cunoscut și apreciat în categoria de coniac la nivel mondial. Pentru a facilita transportul, Hennessy a trecut de la butoaie din lemn la sticle etichetate în 1804.
Și acum, când privești sticlele, știi că, exact ca în cazul altor tipuri high-end de coniac sau brandy, sticlele de Hennessy prezintă o combinație de litere ce indică standardul de calitate al băuturii. Cel mai întâlnit coniac este Hennessy V.S., adică ,,very special”, dar alte etichete includ și V.S.O.P (Very Special Old Pale) sau X.O (Extra Old). Chiar dacă poate părea complicat la început, acest mod de etichetare te va ajuta să alegi sticla cea mai potrivită pentru preferințele tale.
În 1971, Hennessy s-a unit cu Moet&Chandon pentru a forma Moet-Hennessy. Ulterior, grupul a încheiat un parteneriat cu Louis Vouitton, formând începutul a ceea ce avea să devină cel mai mare conglomerat de branduri de lux din lume. În prezent, LVMH deține 75 de case și branduri din diferite categorii precum fashion, parfumuri, bijuterii sau băuturi.