ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Hennessy XO Cutie Cognac 0.7L

Hennessy XO Cutie Cognac 0.7L - 1
Hennessy XO Cutie Cognac 0.7L
999,99 lei
Fără TVA: 840,33 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24405

CARACTERISTICI Hennessy XO Cutie Cognac 0.7L

Alcool40%
CategorieCognac X.O.
Litraj0.7L
Tara de origineFranta
Categorii asociate: BRANDY, CADOURI, COGNAC, ALL PRODUCTS

Descrierea produsului Hennessy XO Cutie Cognac 0.7L

CARACTERISTICI

În anul 1870, Maurice Hennessy a dăruit lumii Hennessy X.O, un cognac creat inițial pentru a fi savurat în cercul său restrâns de prieteni. Această creație a devenit emblematică pentru Casa Hennessy, reprezentând originalitatea și rafinamentul absolut. Eaux-de-vie-urile învechite cu grijă în butoaie tinere transmit o energie și putere distincte, evoluând în timp și dobândind o rotunjime remarcabilă.

 • Miros: Un dans olfactiv de note lemnoase și vanilate oferă o senzație de profunzime și echilibru în palatin.
 • Valuri de senzații: O senzație intrigantă de căldură intensă dezvăluie încet complexitatea eaux-de-vie-urilor, îmbătrânite cu grijă în butoaiele de stejar.
 • Arome: Experimentează un amestec inedit de note condimentate și subtile arome de ciocolată, împletite cu accente de piper captivante.
 • Gust: Gustul este îmbrățișat de dulceața fructelor confiate, oferind o experiență senzorială plină de bogăție.
 • Deliciul ciocolatei amare: În fiecare înghițitură descoperi treptat deliciul familiar al unei ciocolate amare, aducând un echilibru sublim în experiența gustativă.
 • Finalul: Notele evazive de stejar lasă un ecou prelung și persistent. Acest final aparent infinit păstrează în el toate nuanțele și subtilitățile gustative anterioare.

Hennessy Cognac XO este o poveste a gusturilor fine și a aromelor complexe, o călătorie senzorială fascinantă care aduce un plus de rafinament și profunzime în lumea cognacurilor. Fiecare înghițitură este o incursiune într-o experiență exclusivistă și o oază de plăcere pentru pasionații de arome de excepție.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul de producție al coniacului este lung și sofisticat. Strugurii de soi Ugni Blanc călătoresc printr-un proces alcătuit din șase etape majore, de la momentul în care sunt culeși cu grijă din vițele lor până la primul strop în paharul dumneavoastră, sub forma unui coniac excepțional.

 1. Culegerea strugurilor: Întregul proces al producției de cognac la Hennessy debutează odată cu recoltarea meticuloasă a strugurilor Ugni Blanc. Acești struguri, perfect maturi, sunt recoltați rapid și cu precizie, iar recoltele mecanice din podgoriile din regiunea Charente aduc o precizie deosebită, atât din perspectiva calității, cât și a cantității.
 2. Distilarea: Procesul de distilare este inima procedurii. Eaux-de-vie, produsul final al distilării vinului, sunt obținute printr-un proces meticulos și îndelungat. Prin distilarea dublă, se obține o concentrație superioară de alcool, păstrând doar partea centrală, cunoscută sub numele de 'inima'.
 3. Maturarea: Eaux-de-vie-urile sunt apoi îngrijite în butoaie de lemn pentru a îmbătrâni, proces care le permite să-și dezvolte aromele și să primească influențele lemnului. Această perioadă de 'creștere' în chais-uri special amenajate este esențială pentru dezvoltarea complexității și caracterului fiecărei eaux-de-vie.
 4. Selecția riguroasă: Maestrul Amestecător și Comitetul de Degustare selectează cu atenție cele mai bune eaux-de-vie, evaluându-le potențialul de maturare și calitate în mod constant. Această selecție atentă se realizează în fiecare zi la ora 11 dimineața.
 5. Amestecarea armonioasă: Arta asamblării vine în prim plan, unde eaux-de-vie-urile diferite, cu arome și note distincte, sunt meticulos amestecate pentru a crea echilibrul perfect. Procesul este repetat anual pentru a menține calitatea constantă și pentru a obține aromele recunoscute ale coniacului Hennessy.
 6. Îmbutelierea: Odată ce asamblajul perfect este obținut, sticluțele de coniac sunt pregătite în atelierele din Charente și expediate în toată lumea. Fiecare sticlă își începe călătoria din Cognac, iar atenția asupra amprentei ecologice, de la ambalare la modalitățile de transport, este permanentă.
 7. Inovație și tradiție: În esență, producția de cognac la Hennessy reprezintă o combinație perfectă între inovație și tradiție. De la strugurii culeși cu grijă până la maturarea atentă și amestecul meticulos, fiecare etapă reflectă un angajament de durată în menținerea calității și a tradiției excepționale a brandului Hennessy.
ISTORIA BRANDULUI

Hennessy este unul dintre cele mai faimoase nume din lumea cognacului, iar istoria sa începe în secolul al XVIII-lea, odată cu fondarea casei de cognac de către irlandezul Richard Hennessy în regiunea Cognac din Franța, în anul 1765. Richard Hennessy, un fost soldat irlandez în armata franceză, a stabilit o afacere de distilare a vinului și a devenit un pionier în producția și exportul cognacului.

Casa Hennessy a început să-și câștige reputația pentru calitate și rafinament, exportând cognacul său în special în Marea Britanie. În acele vremuri, relațiile comerciale strânse dintre Franța și Marea Britanie au fost de mare importanță pentru succesul casei Hennessy. Această creștere a exporturilor a ajutat la consolidarea poziției sale ca unul dintre producătorii de cognac de elită.

Pe măsură ce timpul a trecut, Hennessy a devenit un sinonim pentru inovație și calitate în lumea cognacului. În 1817, casa Hennessy a lansat primul său cognac VSOP (Very Superior Old Pale), o creație remarcabilă care a stabilit un standard nou pentru calitatea cognacului. Această marcă a devenit emblematică pentru excelenta și rafinamentul brandului Hennessy.

De-a lungul anilor, casa Hennessy a rămas sub conducerea familiei, iar continuitatea în abordarea tradițională a producției de cognac a fost una dintre cheile succesului său durabil. În anii următori, Hennessy a explorat și a lansat noi sortimente și ediții limitate, inclusiv celebrul Hennessy X.O. (Extra Old), care a devenit cunoscut pentru complexitatea sa și gustul său bogat.

Un moment important în istoria Hennessy a fost colaborarea cu Moët et Chandon în secolul al XIX-lea, formând Moët Hennessy, mai târziu parte a conglomeratului LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Această asociere strategică a contribuit la consolidarea poziției Hennessy ca lider mondial în producția de cognac de lux.

Astăzi, Hennessy rămâne unul dintre cei mai prestigioși producători de cognac din lume, reprezentând o combinație de tradiție, inovație și excelență în fiecare sticlă. Brandul continuă să-și extindă influența și să ofere consumatorilor săi o gamă diversă de experiențe de degustare, menținând totodată calitatea și rafinamentul care l-au consacrat în decursul secolelor.

Review-uri Hennessy XO Cutie Cognac 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun