ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Johnnie Walker Blue Ghost & Rare Glenury Blended Scotch Whisky 1L

Johnnie Walker Blue Ghost & Rare Glenury Blended Scotch Whisky 1L - 1
Johnnie Walker Blue Ghost & Rare Glenury Blended Scotch Whisky 1L
2.335,01 lei
Fără TVA: 1.962,19 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23214

CARACTERISTICI Johnnie Walker Blue Ghost & Rare Glenury Blended Scotch Whisky 1L

Alcool43.8%
CategorieBlended Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Johnnie Walker Blue Ghost & Rare Glenury Blended Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Johnnie Walker Blue Label Ghost & Rare Glenury Royal este un whisky de o raritate și o indulgență aparte, fiind un ambasador al gustului distinctiv și al experienței limitate. Vă voi oferi o incursiune detaliată în caracteristicile sale remarcabile:

 • Ediție limitată și raritate distilată: Acest whisky este un exemplu excepțional al atenției acordate detaliilor și selecției atente a celor mai fine ingrediente. Face parte dintr-o serie limitată, fiind a treia lansare specială. De-a lungul acestui proces meticulos, s-a folosit un amestec de whisky-uri "fantoma" extrem de căutate de la distileri precum Cambus și Pittyvaich, împreună cu cinci malțuri incredibil de rare de la Glen Elgin, Inchgower, Glenlossie, Cameronbridge și Glenkinchieo.
 • Aromă distinctă și copleșitoare: Mirosul acestui whisky este o poveste în sine, aducând în prim-plan note de vanilie și miere de flori de brândușă, completate de o subtilă notă de ciocolată neagră. Aceste arome se armonizează perfect, creând un cadru olfactiv rafinat și plin de profunzime.
 • Gustul complex: Ceea ce-l diferențiază cu adevărat este gustul său neted și fin, evidențiind nuanțe bogate și fructate oferite de Glenury Royal. Experimentați aromele de nucă completate de bogăția și profunzimea maltului de la Glenury Royal, oferind o experiență gustativă excepțională și unică.
 • Finish-ul: Finalul plin de note cremoase de caramel și dulceață persistentă a fructelor adaugă o notă memorabilă experienței degustării acestui whisky. Persistența sa gustativă este cu adevărat remarcabilă, lăsând o impresie puternică și plăcută.
 • Recomandări de servire: Pentru a aprecia pe deplin această băutură magnifică, experții recomandă să fie savurată pură, permițând notelor sale complexe să se desfășoare în întreaga lor splendoare. Pentru a îmbunătăți experiența, se poate încerca alternarea între înghițituri de acest whisky și apă rece.

Johnnie Walker Blue Label Ghost & Rare Glenury Royal reprezintă o capodoperă a whisky-ului, aducând în fața degustătorilor o experiență autentică și inconfundabilă. O ediție limitată ce capturează esența și frumusețea distileriilor rare, îmbinându-le pentru a crea un whisky ce transcendă simpla degustare, transformând fiecare înghițitură într-o călătorie de descoperire a gusturilor fine și subtile.

ETAPE DE PRODUCȚIE
 1. Selecția grânelor și malțurilor: Procesul începe cu atenția la detalii în selecția grânelor și malțurilor de cea mai înaltă calitate. Johnnie Walker este cunoscut pentru selectarea riguroasă a ingredientelor, fundamentul esențial al caracterului distinct al whisky-ului său.
 2. Malțarea și măcinarea: Grânele și malțurile alese sunt supuse malțării, un proces care activează enzimele și transformă amidonul în zaharuri fermentabile. Această etapă esențială este urmată de măcinarea fină, pregătind terenul pentru procesul de fermentație.
 3. Fermentația: Mustul rezultat din malțare și măcinare este supus fermentației. Drojdiile transformă zaharurile în alcool, iar acest proces esențial conferă whisky-ului Johnnie Walker aromele și caracteristicile sale unice.
 4. Distilarea: La inima producției stă distilarea dublă în alambicuri de cupru. Această tehnică distinctivă îndepărtează impuritățile și concentrează aromele, semnătura calității Johnnie Walker.
 5. Îmbătrânirea în butoaie de stejar: Whisky-ul proaspăt distilat este transferat în butoaie de stejar, unde începe procesul de îmbătrânire. Aici, în contact cu lemnul, whisky-ul capătă nuanțe de arome și o complexitate care se dezvoltă pe parcursul anilor.
 6. Amestecarea: Un element cheie în producția Johnnie Walker este arta amestecului. Diferitele loturi de whisky sunt atent selectate și amestecate pentru a crea o armonie a aromei și gustului. Acest proces definește identitatea și consistența brandului.
 7. Filtrarea și îmbutelierea: Înainte de a ajunge în sticle, whisky-ul este supus unei filtrări finale pentru claritate și puritate. Fiecare sticlă de Johnnie Walker reprezintă rezultatul unui efort meticulos, de la selecția ingredientelor la amestecarea și îmbătrânirea cu grijă, până la momentul ultimei note de eleganță prin îmbuteliere.

Whisky-ul Johnnie Walker este astfel rezultatul unei tradiții bogate și a unui angajament constant față de calitate, reprezentând un amalgam distinct de arome, îmbinând trecutul cu viitorul într-un pahar rafinat.

ISTORIA BRANDULUI

În 1820, într-un mic oraș numit Kilmarnock, un tânăr fermier cu numele Johnnie Walker își începea propria afacere - un magazin de băcănie. Un început nu tocmai ușor, după ce tatăl său murise și ferma lor fusese vândută. Dar chiar de la început, Johnnie părea să aibă ceva special în el - o strălucire în ochi și un foc interior puternic.

Johnnie s-a dovedit a avea un dar natural pentru afaceri, iar pasiunea lui pentru whisky a fost de-a dreptul genială. În scurt timp, a vândut ferma familiei și, cu banii obținuți, și-a deschis propriul magazin de băcănie în Kilmarnock. În acea perioadă, majoritatea băcăniilor ofereau diverse single malt-uri, dar acestea nu erau niciodată consistente în gust. Pentru Johnnie, acest lucru nu era suficient. Așa că a început să experimenteze, să amestece diferite sortimente pentru a crea un whisky cu gust ireproșabil de fiecare dată.

Inovația sa a devenit rapid populară, iar afacerea sa a înflorit. Când Johnnie s-a stins din viață în 1857, a lăsat în urma sa o afacere sănătoasă fiului său, Alexander. Acestea erau vremuri în schimbare rapidă, iar Alexander, având același simț pentru afaceri ca și tatăl său, a văzut oportunități în expansiunea cailor ferate și a comerțului maritim. Astfel, povestea Johnnie Walker a continuat, devenind un simbol al calității și inovației în lumea whisky-ului.

Review-uri Johnnie Walker Blue Ghost & Rare Glenury Blended Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun