ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Johnnie Walker Ultimate 18 ani Blended Scotch Whisky 1L

Johnnie Walker Ultimate 18 ani Blended Scotch Whisky 1L - 1
Johnnie Walker Ultimate 18 ani Blended Scotch Whisky 1L
514,99 lei
Fără TVA: 432,76 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 22947

CARACTERISTICI Johnnie Walker Ultimate 18 ani Blended Scotch Whisky 1L

Alcool40%
CategorieBlended Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Vechime18 ani
Categorii asociate: WHISKY, SCOTCH WHISKY, BLENDED, ALL PRODUCTS

Descrierea produsului Johnnie Walker Ultimate 18 ani Blended Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Johnnie Walker Ultimate 18 ani dezvăluie o poveste fascinantă și o bogăție aromatică ce reflectă calitatea și măiestria acestui whisky. Acestea sunt caracteristicile sale distincte:

 • Istoria Johnnie Walker: Istoria Johnnie Walker începe în 1819, într-o perioadă plină de provocări pentru fondatorul său, John Walker. Cu un spirit puternic și hotărâre, el a transformat dificultățile într-o oportunitate. Deși a fost un început modest pentru un fermier umil, John avea o viziune clară și o determinare de neclintit. Fiul său, Alexander, a pus bazele solide ale brandului după moartea lui John, în 1867, prin lansarea primului Johnnie Walker numit "Old Highland Whisky".
 • Echilibrul perfect între tradiție și inovație: Acest whisky remarcabil este rezultatul îmbinării atente a whisky-urilor care și-au atins maturitatea de cel puțin 18 ani. Alegându-le cu grijă pentru aroma și calitatea lor, acest amestec surprinde o combinație unică între aromele clasice și cele contemporane. Notele de citrice amestecate cu migdale aromate, vanilie și accente de mandarine tropicale dau acestui whisky o profunzime și o complexitate de neegalat.
 • Miros: O aromă bogată, extraordinară, care împletește notele de fructe dulci cu accente de caramel și toffee.
 • Gust: O îmbinare reconfortantă de cereale matasoase și vanilie cremoasă, completată de parfumul subtil al migdalelor și mandarinei.
 • Finish: Finalul este persistent și sofisticat, oferind nuanțe de ciocolată neagră, coajă de citrice și un ușor fum.
 • Perfect pentru momentele speciale: Johnnie Walker Ultimate 18 ani este alegerea ideală pentru ocazii deosebite și sărbători. Aromele sale complexe, echilibrate și persistent în final sunt ca o simfonie pentru simțurile tale și reprezintă un omagiu adus tradiției și experienței distileriei Johnnie Walker.

Dacă cauți un whisky care să îmbine perfecțiunea clasică cu modernitatea într-un pahar, Johnnie Walker Ultimate 18 ani este alegerea pe care nu vei dori să o ratezi.

ETAPE DE PRODUCȚIE
 1. Selecția grânelor și malțurilor: Procesul începe cu atenția la detalii în selecția grânelor și malțurilor de cea mai înaltă calitate. Johnnie Walker este cunoscut pentru selectarea riguroasă a ingredientelor, fundamentul esențial al caracterului distinct al whisky-ului său.
 2. Malțarea și măcinarea: Grânele și malțurile alese sunt supuse malțării, un proces care activează enzimele și transformă amidonul în zaharuri fermentabile. Această etapă esențială este urmată de măcinarea fină, pregătind terenul pentru procesul de fermentație.
 3. Fermentația: Mustul rezultat din malțare și măcinare este supus fermentației. Drojdiile transformă zaharurile în alcool, iar acest proces esențial conferă whisky-ului Johnnie Walker aromele și caracteristicile sale unice.
 4. Distilarea: La inima producției stă distilarea dublă în alambicuri de cupru. Această tehnică distinctivă îndepărtează impuritățile și concentrează aromele, semnătura calității Johnnie Walker.
 5. Îmbătrânirea în butoaie de stejar: Whisky-ul proaspăt distilat este transferat în butoaie de stejar, unde începe procesul de îmbătrânire. Aici, în contact cu lemnul, whisky-ul capătă nuanțe de arome și o complexitate care se dezvoltă pe parcursul anilor.
 6. Amestecarea: Un element cheie în producția Johnnie Walker este arta amestecului. Diferitele loturi de whisky sunt atent selectate și amestecate pentru a crea o armonie a aromei și gustului. Acest proces definește identitatea și consistența brandului.
 7. Filtrarea și îmbutelierea: Înainte de a ajunge în sticle, whisky-ul este supus unei filtrări finale pentru claritate și puritate. Fiecare sticlă de Johnnie Walker reprezintă rezultatul unui efort meticulos, de la selecția ingredientelor la amestecarea și îmbătrânirea cu grijă, până la momentul ultimei note de eleganță prin îmbuteliere.

Whisky-ul Johnnie Walker este astfel rezultatul unei tradiții bogate și a unui angajament constant față de calitate, reprezentând un amalgam distinct de arome, îmbinând trecutul cu viitorul într-un pahar rafinat.

ISTORIA BRANDULUI

În 1820, într-un mic oraș numit Kilmarnock, un tânăr fermier cu numele Johnnie Walker își începea propria afacere - un magazin de băcănie. Un început nu tocmai ușor, după ce tatăl său murise și ferma lor fusese vândută. Dar chiar de la început, Johnnie părea să aibă ceva special în el - o strălucire în ochi și un foc interior puternic.

Johnnie s-a dovedit a avea un dar natural pentru afaceri, iar pasiunea lui pentru whisky a fost de-a dreptul genială. În scurt timp, a vândut ferma familiei și, cu banii obținuți, și-a deschis propriul magazin de băcănie în Kilmarnock. În acea perioadă, majoritatea băcăniilor ofereau diverse single malt-uri, dar acestea nu erau niciodată consistente în gust. Pentru Johnnie, acest lucru nu era suficient. Așa că a început să experimenteze, să amestece diferite sortimente pentru a crea un whisky cu gust ireproșabil de fiecare dată.

Inovația sa a devenit rapid populară, iar afacerea sa a înflorit. Când Johnnie s-a stins din viață în 1857, a lăsat în urma sa o afacere sănătoasă fiului său, Alexander. Acestea erau vremuri în schimbare rapidă, iar Alexander, având același simț pentru afaceri ca și tatăl său, a văzut oportunități în expansiunea cailor ferate și a comerțului maritim. Astfel, povestea Johnnie Walker a continuat, devenind un simbol al calității și inovației în lumea whisky-ului.

Review-uri Johnnie Walker Ultimate 18 ani Blended Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun