Foarte cunoscut si apreciat, Martini Extra Dry face parte din familia de vermut-urilor Martini. Acest sortiment este mai impunator si ceva mai puternic, avand un continut mai scazut de zahar. Martini Extra Dry are in compozitie extracte rare de lemn, ierburi, citrice si zmeura, acestea fiind pilonii bauturii definitorii ale secolului XX: Dry Maritni. A fost introdus pentru prima data de Anul Nou in anii 1900, dupa 10 ani de dezvoltare de catre fiii lui Rossi. Martini Extra Dry are in centrul sau gustul de parfum violet al "Florentin Orris" - radacini de iris cultivate timp de trei ani inainte de a fi uscate la soare.
Acest vermut are un parfum delicat de zmeura, mere, pepene galben, piersica lamaie si miere, iar aromele acestui vermut sunt cuprinse in note de mere, ierburi aromatice si note lemnoase care rezulta un finish aromat de piersica si mar cu scortisoara. Poate fi savurat simplu, dar cel mai bine isi dezvaluie aromele in cocktail-urile pe baza de Martini.