ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia- Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia- Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia- Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
53,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 45,37 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 20447

CARACTERISTICI Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia- Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureFiano
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia- Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Această minunată creație vine din inima regiunii Apulia, un teritoriu binecunoscut pentru climatul său prielnic și solurile fertile.

 • Soiul de struguri: Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia este alcătuit în principal din struguri Fiano, reprezentând minimum 85% din amestec, completat armonios cu alte soiuri permise. Această combinație complexă aduce în pahar o experiență aromatică unică.
 • Sistemul de cultivare al viței de vie: Vița de vie este îngrijită cu pasiune și pricepere, folosind sistemul de conducere a ramurilor numit "spurred cordon espalier". Această tehnică asigură o dezvoltare optimă a strugurilor, capturând esența teritoriului local.
 • Solul: Rădăcinile acestor vițe de vie se întind într-un sol plan și de textură medie, bogat în fier, aflat deasupra unui strat calcaros. Această combinație de elemente conferă vinului o complexitate și profunzime remarcabilă.
 • Vinificația și maturarea: Procesul de producție începe cu o recoltă manuală atentă, urmată de crio-macerare și presare ușoară. Apoi, vinul trece printr-o fermentație lentă la temperaturi scăzute și o maturare delicată în recipiente de oțel inoxidabil, alături de drojdii selectate.
 • Culoare: Culoarea sa palidă și strălucitoare este doar începutul călătoriei senzoriale.
 • Arome: La miros, veți fi întâmpinați de arome intense de fructe orientale, urmate de note subtile de pepene alb, pere, citrice și flori albe.
 • Gust: La degustare, vinul dezvăluie o paletă fructată și proaspătă, gata să fie savurată. Gustul mineral persistă subtil, creând o experiență complexă și echilibrată.
 • Temperatura de servire: Conținând 13% alcool, acest vin este perfect echilibrat. Se recomandă să fie servit la o temperatură cuprinsă între 6 și 8 grade Celsius pentru a evidenția toate nuanțele și aromele sale subtile.
 • Recomandări gastronomice: Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia se potrivește de minune ca aperitiv, însoțit de gustări ușoare, fructe de mare, salate de orez și risotto, sau chiar o salată thailandeză cu pui. De asemenea, este partenerul ideal pentru fructele de mare și crustacee.
 • Aprecieri și recunoașteri: Cu o serie impresionantă de premii, inclusiv 97 și 98 de puncte de la Luca Maroni și medalii de aur de la Berliner Wine Trophy și Asia Wine Trophy, Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia este nu doar un vin, ci o operă de artă vinicolă recunoscută la nivel internațional.

Așadar, vă invităm să vă bucurați de această aventură senzorială, să explorați fiecare înghițitură și să vă lăsați cucerit de farmecul distinct al acestui vin alb sec excepțional. O experiență care va îmbogăți orice moment special cu notele sale rafinate și elegante.

TRADIȚIA ȘI PASIUNEA PENTRU VIE

În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său, Armando, achiziționează și restaurează o clădire cunoscută sub numele de Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă încă din 1949. Redenumită Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea sa rurală originală, dar în același timp este îmbogățită cu cele mai recente echipamente și tehnici inovatoare de producție, menite să producă cea mai bună calitate de vin fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zonele Veglie și Torricella. Caldura pământului și influxul mării din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: toți acești factori duc la obținerea unor vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco.

Filozofia companiei este bazată pe tradiție, identitate și teritoriu, dar și pe pasiune, angajament și experiență. Acestea sunt valorile împărtășite de companie, care continuă să cultive soiuri autohtone, folosindu-se de potențialul solului pentru a da naștere vinurilor care reprezintă o expresie modernă, dar în același timp sunt păstrătoare ale unor patrimonii vinicole istorice unice. Munca în vie este realizată manual, procesul de vinificație este tradițional, iar folosirea butoaielor pentru îmbătrânire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur posibil. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole.

Pe domeniul viticol, care se întinde pe mai mult de 200 de hectare, se găsesc vițe bătrâne de peste 50 de ani. Primele soluri plantate datează din 1953 în provincia Brindisi, în zona Silicati, cu soiul Negroamaro. Din 1977, producția se extinde în zona Paticchi, tot în provincia Brindisi, și de-a lungul anilor se îmbogățește cu soiuri precum Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Lambrusco, în timp ce principalele soiuri rămân Primitivo, Negroamaro și Fiano. În 2001, se adaugă un soi foarte vechi: Susumaniello, care este reevaluat datorită caracteristicilor sale variaționale puternice care dau naștere unor vinuri unice.

În podgorii, situate în zona rurală a Brindisiului, în Masseria Paticchi, se găsesc soiurile Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Fiano și, într-o mică măsură, Syrah și Pinot Nero. Cel mai recent adăugat este Susumaniello, un soi foarte vechi care dă naștere unui vin antic cu un caracter extrem de puternic și complex, la fel ca toate celelalte vinuri tipice ale zonei. În Torricella, în provincia Taranto, se află podgoriile Villa Maria, unde Primitivo are rolul principal în teritoriu. Suntem în zona DOC Manduria, leagănul acestei denumiri, unde se găsesc exclusiv vițe de vie bătrâne de 70 de ani sau mai mult. În cele din urmă, proprietatea din Veglie, în provincia Lecce, este regatul Negroamaro.

Așadar, Masca del Tacco nu este doar o cramă, ci un loc în care se împletesc tradiția, identitatea și pasiunea pentru a crea vinuri unice și autentice, reflectând caracterul bogat al teritoriului lor și amprenta muncii meticuloase și dedicate a viticultorilor lor.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masca del Tacco are o poveste fascinantă și bogată, desfășurată în inima micului oraș Erchie din Italia, situat în regiunea Puglia, în zona Brindisi, la 68 de metri deasupra nivelului mării. Cu aproximativ 9000 de locuitori, Erchie este o bijuterie a culturii din Salento, înconjurată de orașele Brindisi, Taranto și Lecce.

Potrivit istoriei, orașul își are originile undeva în secolele VI și V î.Hr., când mesapienii au denumit "Herculea" locul pe care se află astăzi Erchie. Cu trecerea timpului, civilizația mesapiană, inițial aspră și sălbatică, a evoluat și a început construcția de ziduri fortificate și de "specchie", structuri situate într-un anumit mod în întreaga regiune Salento. Unii cred că "specchie" erau monumente funerare, alții consideră că erau turnuri de observație în zonele plate. Odată cu ascensiunea Romei și cu proximitatea Mandurium și Tarentum, Heraclea a fost marginalizată până în secolul I d.Hr. Cu dezvoltarea satelor rurale, numele Heraclea s-a transformat în Hercle, iar abia spre sfârșitul secolului al XVII-lea, denumirea a devenit în cele din urmă Erchie.

În 1754, populația era puțin sub o mie de oameni, iar 90% dintre locuitori se dedicau agriculturii și pastoralismului. În anii 1800, municipalitatea îi diferenția pe locuitori în trei categorii: nobilii, oamenii "civilizați" (medici, chirurgi, judecători), "meșteșugarii și băieții de la fermă".

În 1862, teritoriul Erchiei a fost traversat de bande de bandiți. În același an, pe 16 decembrie, bandiții au fost învinși de un regiment de infanterie și de Garda Națională din Erchie.

În 1918, țara a fost lovită de epidemia de "febră spaniolă". Teribila epidemie a dus la decesul a 5% din populație.

În 1920, centrul orașului a fost inundat, apa atingând o înălțime de aproximativ 2,50 de metri. Din fericire, a fost înregistrat doar un singur deces, dar toate rezervele de ulei, vin, grâu și legume au fost pierdute.

Contribuția Erchiei în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial a fost semnificativă. În mai 1959, Fondul Rural și Artizanal s-a deschis în localitate.

Poziția sa strategică, climatul, proximitatea de Marea Ionică și calitatea solului au transformat Erchie într-un loc privilegiat pentru producția diverselor tipuri de vinuri, inclusiv Primitivo di Manduria și Negroamaro. Solul aici este un factor dominant și semn distinctiv al calității și tipicității produselor: solurile au o compoziție medie, argiloasă și bogată în calcar.

Felice Mergè a ales Erchie pentru a-și stabili compania de familie, Masca del Tacco, ghidat de o pasiune profundă pentru pământul din Puglia și pentru vița de vie, care întotdeauna i-a reprezentat simbolul și natura: Primitivo.

În prezent, compania deține aproximativ 200 de hectare de vie, atât proprietate cât și în arendă, cultivate atât ca tufișuri, cât și ca cordoane spurcate. Crama Masca del Tacco continuă să creeze vinuri remarcabile, reflectând bogăția istoriei și tradiției din Erchie și aducând în fiecare pahar aromele și pasiunea acestei regiuni extraordinare.

Review-uri Masca del Tacco L'Uetta Fiano Bianco Puglia- Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun