ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Petit by Chateau Cristi Chardonnay - Vin Alb Sec - Republica Moldova - 0.75L

Petit by Chateau Cristi Chardonnay - Vin Alb Sec - Republica Moldova - 0.75L - 1
-10 %
Petit by Chateau Cristi Chardonnay - Vin Alb Sec - Republica Moldova - 0.75L
19,79 lei
21,99 lei
Fără TVA: 16,63 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30933

CARACTERISTICI Petit by Chateau Cristi Chardonnay - Vin Alb Sec - Republica Moldova - 0.75L

Soi strugureChardonnay
Alcool14%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneValul lui Traian
StilSec
Tara de origineRepublica Moldova

Descrierea produsului Petit by Chateau Cristi Chardonnay - Vin Alb Sec - Republica Moldova - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb sec Petit Chateau Cristi Chardonnay reprezintă o veritabilă declarație de gust, fiind rezultatul unei atenții deosebite acordate procesului de producție. Fiecare strop este plin de arome captivante și prospețime, rezultatul strădaniilor dedicate și al podgoriilor exclusiviste de la Chateau Cristi.

  • Arome rafinate și invitante: Aromele sale distinse de fructe albe, precum mere și pere, sunt îmbogățite de subtilități de citrice, caise și accente delicate de vanilie. În fiecare înghițitură, se conturează un dans al aromelor care încântă simțurile, dezvăluind o paletă de nuanțe sofisticate.
  • Gustul distinct și răcoritor: Cu un caracter răcoritor și plin de vitalitate, acest Chardonnay impresionează prin notele sale evidente de mere, pere și piersici, urmate de accente subtile de citrice, precum lămâie și grapefruit. Fiecare pahar este o călătorie prin grădinile de fructe, o experiență plină de prospețime și bucurie gustativă.
  • Vinificație: Vinificat cu grijă și măiestrie în cuve de oțel inoxidabil, acest vin este tratat cu delicatețe la temperaturi controlate, menținând astfel prospețimea și puritatea fiecărei arome. Tehnica aplicată în procesul de producție este garantul unei calități superioare și a unei consistențe excepționale în fiecare sticlă.
  • Originea autentică: Petit Chateau Cristi Chardonnay provine exclusiv din podgoriile Chateau Cristi, situate în zona geografică protejată Valul lui Traian, în sudul Republicii Moldova, în pitorescul sat Găvănoasa. Această locație privilegiată conferă vinului o identitate aparte și o autenticitate specifică regiunii.

Vinul alb sec Petit Chateau Cristi Chardonnay este o expresie autentică a pasiunii pentru vinificație și o promisiune a gustului rafinat. Acest elixir parfumat și proaspăt vă invită să explorați nuanțele subtile și savuroase ale soiului Chardonnay, oferind o experiență gustativă memorabilă pentru orice ocazie specială sau pentru a vă bucura pur și simplu de plăcerile vieții.

GAMA DE VINURI PETIT

Gama de vinuri Petit by Chateau Cristi aduce în fața iubitorilor de vinuri o colecție captivantă, dominată de vinuri tinere, revigorante și pline de viață, care își dezvăluie autenticitatea și prospețimea în fiecare înghițitură. Aceste vinuri, cu o vârstă maximă de doi ani, strălucesc prin vibrația lor și prin aromele pur-fructate, neatinse încă de complexitatea și profunzimea pe care o dobândesc în timpul învechirii.

Înțesate cu aromele vii și expresive ale fructelor, vinurile din gama Petit oferă o paletă largă de arome. De la dulceața suculentă a fructelor de pădure și cireșelor, întâlnită în vinurile roșii, până la notele zemoase și revigorante ale citricelor, merelor verzi sau a fructelor tropicale, prezente în vinurile albe și rose, fiecare pahar este o călătorie în lumea aromatică a naturii.

Petit by Chateau Cristi îmbrățișează gustul simplu și plăcut, cu arome intense și un ambalaj atrăgător, fiind creat pentru a satisface preferințele unui public vast. Aceste vinuri sunt concepute pentru consumatorii care apreciază vinurile fără a se lăsa influențați de termeni sofisticați sau complexitatea alegerii. Petit Chateau Cristi este un vin destinat să fie pe placul tuturor.

Simplu, fără a fi simplist, fiecare vin din această gamă este o experiență accesibilă și plăcută pentru oricine. Aromele deschise și intense nu necesită cunoștințe avansate sau experiență pentru a fi apreciate. Aici nu găsiți nuanțe ascunse sau subtilități complicate, ci doar autenticitate și plăcerea pură de a savura un vin bun. Petit by Chateau Cristi este despre a te bucura de vin în mod direct și simplu - nu ai nevoie de un sommelier pentru a ști că este un vin pe placul tău, este doar delicios pentru că îți place.

ISTORIA CRAMEI

Chateau Cristi are o istorie îndelungată și plină de tradiție în producția vinurilor de calitate superioară. Numele său este legat de o personalitate notorie din Moldova, Vladimir Cristea, un descendent al unui neam de nobili și demnitari de stat.

Născut într-o familie înstărită, Vladimir Cristea a urmat studii în domeniul dreptului și agriculturii la prestigioase universități din Moscova și Montpellier. Devenind un om al viticulturii și vinificației, Vladimir Cristea a devenit membru al Comitetului de Viticultură și Vinificație din Județul Orhei în 1910, contribuind la reforme și înlesniri pentru populația implicată în viticultură.

Cu proprietăți vaste în regiunea Orhei și Chișinău, Vladimir Cristea a fost o figură importantă în Basarabia, ocupând funcții administrative și executive, inclusiv cea de primar al municipiului Chișinău în 1917. Pe lângă activitatea politică și socială, Vladimir Cristea s-a dedicat și prezervării tradiției producției de vinuri de calitate.

Astfel, Chateau Cristi a fost fondat în 1939, reinvocând rețetele vinicole ale familiei Cristi. Podgoriile sale se află în sudul Moldovei, în celebrul teritoriu Valul lui Traian, cunoscut pentru strugurii săi renumiți, care oferă buchete selecte și arome de flori și fructe uscate, precum și un gust excepțional vinurilor produse.

De-a lungul timpului, Chateau Cristi a continuat să transmită pasiunea și dedicarea pentru vinificație de la o generație la alta, asigurând că pe mesele consumatorilor să ajungă cele mai bune și selecte vinuri. Unul dintre cupajele legendar din gama Chateau Cristi este Cabernet Sauvignon - Merlot - Malbec, recunoscut pentru calitatea sa regală.

Astăzi, Chateau Cristi este cunoscută ca o vinărie cu tradiții seculare și reprezintă o declarație de dragoste pentru admiratorii vinurilor fine. Fiecare sticlă de vin Chateau Cristi păstrează spiritul și pasiunea familiei Cristi, aducând laolaltă istoria și inovația pentru a crea vinuri distinse și de calitate superioară.

Review-uri Petit by Chateau Cristi Chardonnay - Vin Alb Sec - Republica Moldova - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun