ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Recas Selene Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Recas Selene Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L - 1
Recas Selene Merlot - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L
80,99 lei
Fără TVA: 68,06 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23310

CARACTERISTICI Recas Selene Merlot - Vin Rosu Baricat Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureMerlot
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneDealurile Banatului
StilSec
Tara de origineRomania
TipBaricat

Descrierea produsului Recas Selene Merlot - Vin Rosu Baricat Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI
Varietatea de struguri
Recaș Selene Merlot este un vin monovarietal, obținut exclusiv din strugurii soiului Merlot, ceea ce îi conferă un caracter distinctiv și o expresie autentică a acestui soi nobil.
Cu toate acestea, complexitatea și echilibrul vinului sunt amplificate prin cupajarea mai multor parcele în care este cultivat acest soi.
Culoare
Vinul prezintă o nuanță intensă de roșu purpuriu, cu reflexii violacee, indicând prospețimea și concentrația acestuia în sticlă.
Culorile vibrante sugerează o vinificație și o maturare atent gestionate, care au contribuit la obținerea unei culori bogate și atrăgătoare.
Arome
La nivel olfactiv, Recaș Selene Merlot se distinge prin echilibrul elegant între aromele de fructe de pădure coapte, precum frăguțe, mure, coacăze negre și prune uscate.
Aceste arome sunt completate ideal de notele gemoase, care adaugă un strat de complexitate și rafinament buchetului aromatic.
Gust
Vinul surprinde prin echilibrul perfect între aciditate, taninuri și corpul dens și cărnos, reflectând atentia acordată în procesul de vinificație și maturare.
Cu o structură bine definită, Recaș Selene Merlot impresionează prin textura delicată de catifea și persistența gustului.
Temperatura de servire
Se recomandă servirea vinului Recaș Selene Merlot la o temperatură între 16 și 18 grade Celsius pentru a evidenția aromele și structura sa complexă.
Asocieri gastronomice
Acest Merlot se potrivește de minune alături de preparate culinare bogate și aromate, cum ar fi fripturi de carne roșie, paste cu sosuri de carne sau brânzeturi maturate.
De asemenea, poate fi savurat simplu, pentru a-i evidenția aromele intense și complexitatea.

În concluzie, Recaș Selene Merlot este un vin expresiv și elegant, cu arome intense și structură bine definită, care își găsește locul în inimile iubitorilor de vinuri rafinate și sofisticate.

ISTORIA CRAMEI
Primele file ale poveștii vinului de la Cramele Recaș își găsesc rădăcinile încă din evul mediu, în anul 1447. Acest punct de pornire este atestat de un document notarial care se găsește acum în tezaurul Muzeului Banatului. Acest document este o mărturie prețioasă care confirmă prima atestare oficială a Domeniilor Recaș în izvoarele scrise.

De-a lungul secolelor, Cramelor Recaș și-au consolidat poziția în lumea vinului, bazându-se pe tradiție și pasiune pentru vinificație. Cu fiecare butelie de vin produsă, acestea și-au întărit reputația de producători de vinuri de calitate superioară, respectând întotdeauna standardele ridicate ale industriei vinicole.

Cu toate că istoria lor se întinde pe mai mult de cinci secole, Cramele Recaș nu s-au oprit niciodată din evoluție. Întotdeauna în căutarea inovației și a perfecționării, acestea au investit în tehnologie modernă și practici viticole avansate pentru a-și consolida poziția în industria vinului și pentru a rămâne relevante într-un peisaj vinicol în continuă schimbare.

Astfel, Cramelor Recaș nu sunt doar un brand de vin, ci o istorie vie a pasiunii și tradiției vinificării. Cu o istorie care își trage rădăcinile din Evul Mediu și cu o evoluție continuă în prezent, acestea rămân un simbol al calității și excelenței în lumea vinului românesc și internațional.

Review-uri Recas Selene Merlot - Vin Rosu Baricat Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun