ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Botran No.18 Reserva De La Familia Rom 0.7L

Botran No.18 Reserva De La Familia Rom 0.7L - 1
Botran No.18 Reserva De La Familia Rom 0.7L
199,99 lei
Fără TVA: 168,06 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 22945

CARACTERISTICI Botran No.18 Reserva De La Familia Rom 0.7L

Alcool40%
CategorieRom
Litraj0.7L
StilDark
Tara de origineGuatemala
Categorii asociate: ROM, DARK RUM, PRODUSE NOI, ALL PRODUCTS

Descrierea produsului Botran No.18 Reserva De La Familia Rom 0.7L

CARACTERISTICI

Romul Botran No.18 Reserva De La Familia 0.7L este o băutură alcoolică provenită din Guatemala, care merită cu siguranță să fie încercată, având în vedere caracteristicile distinctive pe care le oferă:

 • Blend: Amestecul de romuri în această băutură provine din cinci până la optsprezece ani de maturare, oferind o aromă și un profil similar cu distilatele pe bază de cereale, specific pentru whiskey-ul american.
 • Maturare: Procesul complex și dinamic de maturare al acestui rom are asemănări cu metoda Solera folosită în producția de sherry. Aici se folosesc combinatii de butoaie de whiskey american, vin de Porto și sherry, acestea din urmă adăugând un caracter nucat la finisare.
 • Ingrediente: Guatemala oferă condiții optime pentru producția de trestie de zahăr, iar această sticlă de rom este un omagiu adus lui Don Venancio, cel mai în vârstă fiu al familiei Botran, născut în 1893.
 • Distilare: Acest rom este obținut din suc proaspăt de trestie de zahăr și folosește metoda tradițională de distilare în coloană.
 • Selecție de butoaie: Pentru maturare, acest rom este așezat în butoaie de whiskey american, sherry și vin de Porto.
 • Notele degustării includ: culoare ambră închisă, un nas elegant și expresiv cu arome de vanilie, cacao, lemn, caramel întunecat, fructe de pădure și sirop de arțar. Gustul este ușor, uscat, cu arome de fructe caramelizate, sirop de arțar, condimente, cacao și fructe roșii. Finisajul este de durată lungă.

Acest rom din Guatemala combină un amestec de romuri maturate timp de cinci până la optsprezece ani, oferind un profil asemănător cu distilatele pe bază de cereale, specific whiskey-ului american. Procesul complex de maturare, inspirat de metoda Solera din producția de sherry, adaugă o notă dinamică și adâncime băuturii. Cu arome elegante de vanilie, cacao, lemn, caramel întunecat și fructe de pădure, acest rom oferă o experiență gustativă unică, cu note de fructe caramelizate, condimente și cacao. Finisajul de durată lungă completează experiența și face din acest rom o alegere demnă de încercat pentru iubitorii de băuturi alcoolice de calitate superioară.

MAESTRELE BLEND-URILOR

În spatele fiecărui rom extraordinar se află un Maestru Blender. Botran nu ar fi ceea ce este astăzi fără oamenii noștri incredibili. În special, maestrele lor inventatoare de blend-uri:

  • Magda Lopez: Minunata Maestru Blender și Manager al facilității de îmbătrânire a romurilor. Cu 29 de ani de experiență în producția de rom guatemalez, ea nu doar cunoaște procesul de îmbătrânire, ci îl și modelează cum dorește.
  • Yasmin Chapeton: O altă femeie care a transformat rumurile în adevărate capodopede de artă. Este Maestru Blender și Șef al Fabricației și Amestecurilor.
  • Leslie Taracena: În cele din urmă, cunoașteți-o pe persoana care modelează caracterul fiecărui rom. În calitate de cercetătoare și coordonatoare a amestecurilor, ea caută echilibrul perfect în fiecare rom, permițând aromelor să se dezvăluie și să se contureze.
ETAPE DE PRODUCȚIE

Romurile Botran sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai distinse și apreciate romuri din lume.

 • Caracteristici ale romurilor Botran includ:
  1. Amestecuri selecționate: Romurile Botran sunt realizate dintr-o selecție atentă de melase și miere de trestie de zahăr, oferind arome și profile de gust complexe.
  2. Maturare lentă și îmbătrânire: Romurile Botran sunt maturate și îmbătrânite în butoaie de lemn, în special butoaie de bourbon și butoaie de șerpie (sherry), care conferă arome și caracteristici distinctive.
  3. Solera System: Multe romuri Botran sunt îmbătrânite utilizând sistemul Solera, o tehnică de amestec și îmbătrânire care implică stratificarea butoaielor în diferite niveluri. Această tehnică adaugă complexitate și adâncime romurilor.
  4. Caracteristicile teritoriului: Romurile Botran beneficiază de influențele climatice și solului din regiunea Quetzaltenango din Guatemala, care contribuie la aromele și caracteristicile unice ale băuturii.
 • Etapele de producție a romurilor Botran:
  1. Fermentație: După extragerea melasei sau a mierii de trestie de zahăr, aceasta este fermentată în cuve speciale, unde drojdia transformă zaharurile în alcool.
  2. Distilarea: Fermentatul rezultat este supus procesului de distilare în alambicuri pentru a obține alcoolul distilat, cunoscut și sub numele de "alcool cras".
  3. Maturarea: Alcoolul cras este transferat în butoaie de lemn, de obicei butoaie de bourbon și butoaie de șerpie, unde începe procesul de maturare și îmbătrânire. Durata îmbătrânirii variază în funcție de tipul și stilul romului dorit.
  4. Amestecarea: După perioada de îmbătrânire, diferite loturi de rom îmbătrânit sunt amestecate pentru a obține un profil de gust consistent și echilibrat. Uneori, se folosește și tehnica Solera, unde romurile din butoaie mai vechi sunt amestecate cu cele mai tinere, creând o continuitate în calitate și arome.
  5. Filtrarea și îmbutelierea: Romurile Botran trec prin procesul de filtrare pentru a îndepărta impuritățile și sedimentele, obținându-se o claritate optimă. Apoi, romul este îmbuteliat în sticle speciale, pregătit pentru a fi distribuit și consumat.

Este important să menționăm că aceste etape pot varia ușor în funcție de tipul și stilul specific de rom produs de distileria Botran.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Botran este o distilerie de renume din Guatemala, specializată în producția de rom de înaltă calitate. Iată o prezentare a istoriei romurilor produse în distileria Botran:

Istoria distileriei Botran începe în anul 1939, când familia Botran, cu o lungă tradiție în industria băuturilor alcoolice, a fondat distileria în orașul Quetzaltenango din Guatemala. Familia Botran provenea dintr-o regiune cu tradiție în cultivarea trestiei de zahăr și distilarea romului.

Folosind metode tradiționale și tehnici de distilare moștenite din generație în generație, distileria Botran a început să producă romuri premium de calitate superioară. Au acordat o atenție deosebită selecției celor mai bune trestii de zahăr, procesului de fermentare și distilare, precum și maturării îndelungate în butoaie de lemn.

Un aspect distinctiv al producției de rom Botran este utilizarea sistemului de solera, o tehnică de amestecare și maturare care implică transferul treptat al romului printr-o serie de butoaie, obținându-se astfel o armonizare și complexitate a aromei și aromei.

De-a lungul anilor, distileria Botran a dobândit o reputație excelentă, fiind recunoscută pentru calitatea și tradiția romurilor sale. Romurile Botran au câștigat numeroase premii internaționale și sunt apreciate de iubitorii de rom din întreaga lume pentru profunzimea gustului, bogăția aromelor și echilibrul lor.

Astăzi, distileria Botran continuă să producă romuri premium, cu atenție la detalii și respectând metodele tradiționale. Portofoliul de produse include o varietate de romuri, de la sortimente mai tineri și mai ușori, potrivite pentru cocktail-uri, până la romuri mai complexe și mai maturate, perfecte pentru a fi savurate simple sau cu gheață.

Romurile Botran reprezintă o combinație între pasiunea familiei Botran pentru tradiție, calitatea ingredientelor și expertiza în producția de rom, oferind o experiență gustativă remarcabilă pentru iubitorii de romuri fine.

Review-uri Botran No.18 Reserva De La Familia Rom 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun