ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Botran Reserva Blanca Rom 0.7L

Botran Reserva Blanca Rom 0.7L - 1
Botran Reserva Blanca Rom 0.7L
128,57 lei
Fără TVA: 108,05 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24901

CARACTERISTICI Botran Reserva Blanca Rom 0.7L

Alcool40%
CategorieRom
Litraj0.7L
StilWhite
Tara de origineGuatemala
Categorii asociate: ROM, LIGHT RUM, PRODUSE NOI, ALL PRODUCTS

Descrierea produsului Botran Reserva Blanca Rom 0.7L

CARACTERISTICI

Romul Botran Reserva Blanca 0.7L este cu siguranță o alegere demnă de încercat pentru iubitorii de băuturi alcoolice rafinate. Cu o maturare dinamică și un amestec de romuri cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani, acest rom oferă o complexitate neobișnuită pentru un rom alb. Notele de vanilie, lemn prăjit și fructe uscate se îmbină perfect într-un miros fin și echilibrat, iar pe palat, experiența este plăcută, moale și explozivă, cu accente citrice și vanilie. Finish-ul aduce note proaspete de citrice și lemn.  Caracteristicile distinctive ale Romului Botran Reserva Blanca 0.7L sunt următoarele:

 • Tipul: Este un rom alb (white rum) creat pentru a adăuga un plus de culoare cocktail-urilor guatemalene.
 • Maturare: Este rezultatul unei maturări dinamice (Solera adaptată), fiind un amestec de romuri cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani.
 • Filtrare: A fost filtrat prin cărbune.
 • Butoaie de maturare: A fost maturat în butoaie de whisky american și butoaie de whisky american cu prăjire medie.
 • Culoare: Prezintă o nuanță galben-pai.
 • Arome (miros): Are un miros fin și echilibrat, cu note de vanilie, lemn prăjit și fructe uscate.
 • Gust: Are un gust plăcut, moale și exploziv, cu note de citrice și vanilie. Prezintă o complexitate neobișnuită pentru un rom alb.
 • Finish: Finalul aduce note de citrice și lemn.
 • Servire recomandată: Este ideal pentru cocktail-uri colorate de calitate superioară. Poate fi folosit pentru a da energie unui Daiquiri sau unui Rom Tonic.

Datorită acestor caracteristici distincte și a potențialului său de a transforma cocktail-urile într-o experiență autentică, Rom Botran Reserva Blanca merită cu siguranță să fie explorat și savurat de către pasionații de băuturi alcoolice.

MAESTRELE BLEND-URILOR

În spatele fiecărui rom extraordinar se află un Maestru Blender. Botran nu ar fi ceea ce este astăzi fără oamenii noștri incredibili. În special, maestrele lor inventatoare de blend-uri:

  • Magda Lopez: Minunata Maestru Blender și Manager al facilității de îmbătrânire a romurilor. Cu 29 de ani de experiență în producția de rom guatemalez, ea nu doar cunoaște procesul de îmbătrânire, ci îl și modelează cum dorește.
  • Yasmin Chapeton: O altă femeie care a transformat rumurile în adevărate capodopede de artă. Este Maestru Blender și Șef al Fabricației și Amestecurilor.
  • Leslie Taracena: În cele din urmă, cunoașteți-o pe persoana care modelează caracterul fiecărui rom. În calitate de cercetătoare și coordonatoare a amestecurilor, ea caută echilibrul perfect în fiecare rom, permițând aromelor să se dezvăluie și să se contureze.
ETAPE DE PRODUCȚIE

Romurile Botran sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai distinse și apreciate romuri din lume.

 • Caracteristici ale romurilor Botran includ:
  1. Amestecuri selecționate: Romurile Botran sunt realizate dintr-o selecție atentă de melase și miere de trestie de zahăr, oferind arome și profile de gust complexe.
  2. Maturare lentă și îmbătrânire: Romurile Botran sunt maturate și îmbătrânite în butoaie de lemn, în special butoaie de bourbon și butoaie de șerpie (sherry), care conferă arome și caracteristici distinctive.
  3. Solera System: Multe romuri Botran sunt îmbătrânite utilizând sistemul Solera, o tehnică de amestec și îmbătrânire care implică stratificarea butoaielor în diferite niveluri. Această tehnică adaugă complexitate și adâncime romurilor.
  4. Caracteristicile teritoriului: Romurile Botran beneficiază de influențele climatice și solului din regiunea Quetzaltenango din Guatemala, care contribuie la aromele și caracteristicile unice ale băuturii.
 • Etapele de producție a romurilor Botran:
  1. Fermentație: După extragerea melasei sau a mierii de trestie de zahăr, aceasta este fermentată în cuve speciale, unde drojdia transformă zaharurile în alcool.
  2. Distilarea: Fermentatul rezultat este supus procesului de distilare în alambicuri pentru a obține alcoolul distilat, cunoscut și sub numele de "alcool cras".
  3. Maturarea: Alcoolul cras este transferat în butoaie de lemn, de obicei butoaie de bourbon și butoaie de șerpie, unde începe procesul de maturare și îmbătrânire. Durata îmbătrânirii variază în funcție de tipul și stilul romului dorit.
  4. Amestecarea: După perioada de îmbătrânire, diferite loturi de rom îmbătrânit sunt amestecate pentru a obține un profil de gust consistent și echilibrat. Uneori, se folosește și tehnica Solera, unde romurile din butoaie mai vechi sunt amestecate cu cele mai tinere, creând o continuitate în calitate și arome.
  5. Filtrarea și îmbutelierea: Romurile Botran trec prin procesul de filtrare pentru a îndepărta impuritățile și sedimentele, obținându-se o claritate optimă. Apoi, romul este îmbuteliat în sticle speciale, pregătit pentru a fi distribuit și consumat.

Este important să menționăm că aceste etape pot varia ușor în funcție de tipul și stilul specific de rom produs de distileria Botran.

ISTORIA BRANDULUI

Distileria Botran este o distilerie de renume din Guatemala, specializată în producția de rom de înaltă calitate. Iată o prezentare a istoriei romurilor produse în distileria Botran:

Istoria distileriei Botran începe în anul 1939, când familia Botran, cu o lungă tradiție în industria băuturilor alcoolice, a fondat distileria în orașul Quetzaltenango din Guatemala. Familia Botran provenea dintr-o regiune cu tradiție în cultivarea trestiei de zahăr și distilarea romului.

Folosind metode tradiționale și tehnici de distilare moștenite din generație în generație, distileria Botran a început să producă romuri premium de calitate superioară. Au acordat o atenție deosebită selecției celor mai bune trestii de zahăr, procesului de fermentare și distilare, precum și maturării îndelungate în butoaie de lemn.

Un aspect distinctiv al producției de rom Botran este utilizarea sistemului de solera, o tehnică de amestecare și maturare care implică transferul treptat al romului printr-o serie de butoaie, obținându-se astfel o armonizare și complexitate a aromei și aromei.

De-a lungul anilor, distileria Botran a dobândit o reputație excelentă, fiind recunoscută pentru calitatea și tradiția romurilor sale. Romurile Botran au câștigat numeroase premii internaționale și sunt apreciate de iubitorii de rom din întreaga lume pentru profunzimea gustului, bogăția aromelor și echilibrul lor.

Astăzi, distileria Botran continuă să producă romuri premium, cu atenție la detalii și respectând metodele tradiționale. Portofoliul de produse include o varietate de romuri, de la sortimente mai tineri și mai ușori, potrivite pentru cocktail-uri, până la romuri mai complexe și mai maturate, perfecte pentru a fi savurate simple sau cu gheață.

Romurile Botran reprezintă o combinație între pasiunea familiei Botran pentru tradiție, calitatea ingredientelor și expertiza în producția de rom, oferind o experiență gustativă remarcabilă pentru iubitorii de romuri fine.

Review-uri Botran Reserva Blanca Rom 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun