ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Mitsutake Tezukuri Junmai Shu Sake 0.27L

Mitsutake Tezukuri Junmai Shu Sake 0.27L - 1
Mitsutake Tezukuri Junmai Shu Sake 0.27L
54,99 lei
Fără TVA: 46,21 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 24733

CARACTERISTICI Mitsutake Tezukuri Junmai Shu Sake 0.27L

Alcool15%
CategorieSake Traditional
Litraj0.27L
Tara de origineJaponia

Descrierea produsului Mitsutake Tezukuri Junmai Shu Sake 0.27L

CARACTERISTICI

Ești în căutarea unui sake care să te transporte într-o lume de arome și gusturi complexe? Atunci Sake Mitsutake Tezukuri Junmai Shu este alegerea ideală. Acest sake artizanal nu este doar o băutură alcoolică, ci o capodoperă realizată cu atenție la fiecare detaliu, pentru a încânta simțurile și a oferi o experiență de neuitat:

  • Ingredientele de Calitate Superioară: Secretul din spatele gustului distinctiv al acestui sake rezidă în selecția riguroasă a ingredientelor. Pentru orezul utilizat în acest sake, s-a ales Yamadanishiki, cunoscut și drept "regele orezului pentru sake". Acest orez este șlefuit cu grijă până la 50%, dezvăluind nucleul său aromatic și gustativ. De asemenea, orezul local din prefectura Saga este prelucrat într-o tehnică străveche numită "Hako Koji", care implică muncă manuală atentă în fiecare pas al procesului de producție.
  • Tradiție în Producție: Mitsutake sake este o bijuterie ce respectă tradițiile ancestrale ale producției de sake. Procesul de producție nu implică mașinării industriale, ci se bazează pe metoda clasică numită "Hako Koji", în care fiecare pas este realizat manual. Acest lucru asigură că toate aromele subtile și complexitățile orezului sunt păstrate intacte în fiecare picătură de sake.
  • Gustul și Aroma Distincte: La degustare, vei fi întâmpinat de un gust bogat, dominat de esența pură a orezului. Această caracteristică conferă sake-ului o profunzime și o complexitate care încântă papilele gustative. Aroma fructată, cu accente subtile, completează experiența, transformând o simplă băutură într-o călătorie senzorială.
  • Flexibilitate: Sake-ul Mitsutake Tezukuri Junmai Shu este disponibil în varianta de 270 ml - pentru a se potrivi preferințelor tale. Cu un conținut alcoolic de 15 grade, acest sake se încadrează în categoria Junmai Shu, indicând faptul că este produs doar din orez și koji (orez mălțuit), fără aditivi sau ingrediente artificiale.
  • O Experiență Autentică: Indiferent dacă preferi să-l savurezi la temperatura camerei sau răcorit, acest sake oferă o gamă largă de posibilități de servire. De la a fi încălzit ușor (atsu kan) pentru a accentua anumite arome, până la servirea rece pentru o prospețime de neegalat, Mitsutake Tezukuri Junmai Shu este o experiență autentică și inconfundabilă.

Încheiem acest portret al Sake-ului Mitsutake Tezukuri Junmai Shu cu o recomandare fermă de a explora și savura fiecare înghițitură din această operă de artă a producției de sake. Indiferent dacă ești un cunoscător înrăit sau un începător curios, acest sake te va purta într-o călătorie gustativă pe care cu siguranță nu o vei uita.

ISTORIE ȘI ETAPE DE PRODUCȚIE

Sake, cunoscut și sub numele de "vin de orez", este o băutură tradițională japoneză cu o istorie veche și profundă. Originea băuturii Sake poate fi datată cu mii de ani în urmă, în Japonia antică. Primii indicii despre producția de Sake apar în documente scrise din secolul al III-lea, însă este probabil că băutura era produsă chiar și înainte de aceasta. Inițial, Sake era produsă în cadrul templelor și era considerată sacra, folosită în ceremonii religioase și evenimente speciale.

Metoda tradițională de producție a Sake implică transformarea amidonului din orez în zahăr și apoi în alcool, printr-un proces de fermentare dublă. Procesul este complex și implică spălarea, aburirea și fermentarea orezului cu ajutorul unui tip special de ciupercă numită Koji, împreună cu drojdii specifice. Acest proces de fermentare este similar cu producția de bere sau vin, dar are particularitățile sale.

În cursul secolelor, producția de Sake s-a dezvoltat și s-a rafinat, iar metodele au devenit mai sofisticate. În perioada medievală, Sake a început să fie produsă și comercializată în întreaga Japonie, nu doar în temple. Din secolul al XVI-lea, băutura Sake a devenit o parte importantă a culturii și a obiceiurilor japoneze, fiind consumată la festivaluri, evenimente sociale și ceremonii.

În timp, s-au dezvoltat diverse stiluri și grade de calitate ale Sake-ului. Există Sake-uri dulci și seci, Sake-uri premium și cele de calitate mai scăzută. Calitatea Sake-ului este adesea influențată de tipul de orez folosit, apă, tehnica de producție și perioada de fermentare.

În era modernă, producția de Sake s-a extins și în afara Japoniei, iar băutura a căpătat recunoaștere internațională. Teama că Sake-ul tradițional ar putea dispărea în fața altor băuturi a dus la eforturi de promovare și protejare a tradițiilor și tehnicii de producție autentice ale Sake-ului.

În prezent, Sake-ul rămâne o parte importantă a culturii japoneze și este apreciat la nivel global pentru varietatea sa de arome, texturi și stiluri. În paralel cu Sake-ul tradițional, au apărut și inovații în producția de Sake, cum ar fi Sake-ul aromatizat sau variantele îmbuteliate în sticle mai moderne. Cu toate acestea, respectarea tradițiilor și a calității rămâne o preocupare constantă pentru producătorii de Sake.

Review-uri Mitsutake Tezukuri Junmai Shu Sake 0.27L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun