ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Rosso Barrique Editie Limitata - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Rosso Barrique Editie Limitata - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Rosso Barrique Editie Limitata - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
170,99 lei
189,98 lei
Fără TVA: 143,69 lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod: 24909

CARACTERISTICI Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Rosso Barrique Editie Limitata - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureMontepulciano
Alcool14.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneAbruzzo
StilSec
Tara de origineItalia
TipBarrique

Descrierea produsului Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Rosso Barrique Editie Limitata - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Soiul de struguri:

Vinul Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Barrique Ediție Limitată este produs din soiul de struguri Montepulciano, selectat din zece recolte diferite. Această selecție meticuloasă de struguri Montepulciano conferă vinului o complexitate și profunzime distincte.

Sistemul de cultivare al viței de vie:

Viile utilizate pentru producția acestui vin sunt cultivate cu atenție și respect pentru tradițiile viticulturale. Se utilizează tehnici de cultivare sustenabile pentru a asigura calitatea și sănătatea viței de vie.

Solul:

Solul din regiunea unde sunt amplasate viile este adânc, cu textură fină, moderat alcalin și foarte calcaros. Această compoziție specială a solului contribuie la caracteristicile unice ale strugurilor și, implicit, ale vinului.

Vinificația și maturarea:

O parte dintre struguri sunt recoltați după ce au atins un stadiu ușor de supra-coacere, iar macerarea acestora durează între 15 și 20 de zile. Fermentația alcoolică are loc în condiții controlate de temperatură, între 24 și 26°C. După procesul de fermentație, o parte a vinului este maturată timp de 12 luni în butoaie de stejar francez, contribuind la dezvoltarea complexității și a caracterului vinului.

Culoare, arome, gust:

Vinul Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Barrique Ediție Limitată are o culoare rubinie intensă și atrăgătoare. Aromele sunt largi și complexe, cu note fructate de gem de prune și cireșe, urmate de subtilități de tutun și condimente. Este un vin plin, catifelat și bogat în taninuri fine, cu nuanțe de cacao, cafea și vanilie în final.

Temperatura de servire:

Se recomandă servirea acestui vin la o temperatură de aproximativ 18°C pentru a evidenția aromele și gusturile sale complexe.

Asocieri gastronomice:

Acest vin este ideal pentru a fi savurat alături de preparate din carne roșie, vânat și feluri de mâncare savuroase. De asemenea, poate fi un companion perfect pentru momentele de relaxare și contemplare, fiind potrivit și pentru a fi savurat ca un vin de meditație.

ISTORIA CRAMEI

Fondată de frații Antonio și Luigi Ulisse, Tenuta Ulisse reprezintă o punte între tradiția viticolă străveche și o viziune modernă asupra producerii de vinuri. Situată în inima regiunii viticole Abruzzo din Italia, proprietatea își are rădăcinile într-o lungă istorie de pasiune și devotament față de pământul ancestral.

Dedicare față de Terroir-ul Abruzzo-ului

Tenuta Ulisse a abordat cu agresivitate potențialul unic al terroir-ului din Abruzzo, explorând și punând în valoare soiurile autohtone de struguri, precum Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Passerina și Cococciola. Prin îmbinarea tehnicii moderne cu tradiția, brandul își propune să creeze vinuri ce reflectă autenticitatea și caracterul inconfundabil al regiunii.

Filozofia și Viziunea

La baza Tenuta Ulisse stă filozofia de a oferi oamenilor din întreaga lume o experiență vinicolă de neuitat. Fiecare sticlă reprezintă o călătorie în peisajul variat al Abruzzo-ului, surprinzând gusturi, arome și tradiții unice. Cu o viziune axată pe excelență și inovație, brandul își propune să redefinească standardele vinurilor din regiune, creând vinuri fine și distincte.

Experiența Familiei Ulisse

Familia Ulisse aduce în fiecare etapă a producției de vinuri o pasiune și o expertiză transmise din generație în generație. Prin muncă asiduă și respect față de tradiție, aceștia au creat un portofoliu diversificat de vinuri, reflectând bogăția și diversitatea terroir-ului Abruzzo-ului.

Angajamentul pentru Calitate

Tenuta Ulisse se angajează să ofere numai cele mai bune vinuri, rezultate dintr-un proces riguros de selecție și vinificație. Fiecare sticlă este o combinație de măiestrie, tehnologie și respect față de natură, reprezentând esența calității și tradiției viticole italiene.

Review-uri Tenuta Ulisse 10 Vendemmie Rosso Barrique Editie Limitata - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun