ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
61,79 lei
Fără TVA: 51,92 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 27429

CARACTERISTICI Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCococciola, Passerina, Pecorino
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneAbruzzo
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul alb sec Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium este o băutură alcoolică deosebită, remarcabilă prin armonia distinctă dintre diferitele soiuri de struguri native din Abruzzo.

  • Soiuri de struguri: Obținut dintr-un amestec de soiuri locale native precum Cococciola, Passerina si Pecorino, acest vin pune în evidență potențialul extraordinar al vinurilor albe din regiunea Abruzzo.
  • Etape de producție: Procesul de vinificație este desăvârșit și contribuie la caracterul unic al acestui vin. Strugurii întregi sunt răciți într-un tunel de răcire exclusiv, unde temperatura scade rapid, permițând macerarea la rece a pielii strugurilor. După despărțirea boabelor de ciorchine, urmează presarea directă în vase din oțel inoxidabil și zdrobirea ușoară într-un mediu inert la 0.7 bar. Decantarea rece statică are loc la 14 °C timp de 24-48 de ore, iar fermentația are loc în tancuri de oțel inoxidabil inertizate la temperaturi cuprinse intre 8 și 11 °C. Maturarea are loc timp de 3 luni în vase din oțel inoxidabil.
  • Gust și aromă: Din punct de vedere organoleptic, acest vin se remarcă prin aroma sa delicată și fructată, alături de gustul proaspăt și vibrant. Armonia distinctă dintre diferitele soiuri de struguri native subliniază potențialul deosebit al vinurilor albe din Abruzzo.
  • Potrivire culinară: Acest vin se potrivește perfect cu preparate din pește și aperitive, fiind ideal pentru zilele călduroase de vară.
  • Temperatură recomandată de servire: Pentru a savura pe deplin calitățile acestui vin, se recomandă servirea lui la o temperatură cuprinsă între 6 și 8°C.

Vinul alb sec Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium va reprezenta o experiență unică și memorabilă pentru iubitorii de vinuri rafinate și autentice.

ISTORIA CRAMEI

Fondată în 2006, Tenuta Ulisse reprezintă un simbol al renașterii oenologice în regiunea Abruzzo. Această cramă modernă și dinamică, condusă de frații Antonio și Luigi Ulisse, se bucură de o lungă tradiție de pasiune și devotament pentru pământul viticol.

Prin îmbrățișarea potențialului imens al teritoriului unic al Abruzzo și prin valorificarea soiurilor autohtone precum Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Passerina și Cococciola, Tenuta Ulisse a impus o abordare contemporană asupra viticulturii.

La inima Tenuta Ulisse stau doi frați dedicați, Antonio și Luigi Ulisse, care își folosesc pasiunea și experiența pentru a exprima caracterul autentic al vinurilor din regiune. Fiecare pahar de vin de la Tenuta Ulisse reprezintă o călătorie, o experiență care uimește și o viziune asupra potențialului neexplorat al regiunii.

Cu o puternică amprentă familială, la Tenuta Ulisse se promovează respectul pentru tradiție, istorie și teritoriu. Acest spirit familial și angajamentul față de dezvoltarea regiunii Abruzzo se regăsesc în fiecare aspect al activității lor.

Unul dintre principiile călăuzitoare ale Tenuta Ulisse este calitatea și pasiunea. Aceste cuvinte stau la baza fiecărui aspect al angajamentului lor de a redescoperi și reinterpreta soiurile autohtone și internaționale. Cu o atenție deosebită acordată tehnologiei moderne și interpretării creative a soiurilor autohtone, Tenuta Ulisse își dezvoltă propriul stil de producție, oferind vinuri de marcă cu o personalitate distinctă.

Fiecare proprietate deținută de Tenuta Ulisse are caracteristici unice, de la expunerea la soare și microclimatul specific, până la compoziția solului și ventilarea optimă. Această diversitate reprezintă un atu valoros, ce este protejat și pus în valoare cu atenție, pentru a exprima identitatea fiecărui vin până la ultima picătură din sticlă.

Astfel, Tenuta Ulisse devine nu doar un producător de vinuri fine, ci și o emblemă a spiritului de inovare și pasiune dedicată explorării de noi orizonturi în lumea viticolă din regiunea Abruzzo.

Review-uri Tenuta Ulisse Unico Bianco Premium - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun