ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
59,99 lei
Fără TVA: 50,41 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 25017

CARACTERISTICI Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

PremiiMedalie argint China Wine & Spirits Awards, Medalie Bronz Decanter World Wine Awards, Medalie Bronz International Wine Challenge
Soi strugureMontepulciano
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneAbruzzo
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP este o băutură alcoolică cu o istorie impresionantă în producția modernă de vinuri din regiunea Abruzzo. Soiul de struguri Montepulciano, din care este obținut acest vin, are o origine incertă, fiind cultivat în special în regiunea Abruzzo și în alte zone din centrul și sudul Italiei. Datorită pasiunii unor producători și vinificatori, Montepulciano D’Abruzzo a căpătat recunoaștere internațională drept unul dintre cele mai bune soiuri de struguri roșii de calitate din lume.

  • Etape de producție: Procesul de vinificație al acestui vin implică despărțirea boabelor de ciorchine și macerarea lor în vase de oțel inoxidabil timp de 15-20 de zile, urmată de o presare ușoară. Fermentația are loc în vase de oțel inoxidabil la temperaturi cuprinse între 24 și 26 °C. După fermentație, vinul este maturat timp de 4 luni în vase de oțel inoxidabil.
  • Culoare: În ceea ce privește caracteristicile sale, vinul prezintă o culoare roșu rubiniu cu reflexii de granat.
  • Miros: Are un parfum intens, persistent, în care se regăsesc arome fructate și florale, cu note de cireșe, mure și fructe roșii coapte.
  • Gust: Corpul vinului este robust, cu taninuri prezentă, iar gustul este echilibrat.
  • Asocieri culinare: Acest vin se asortează de minune cu feluri de mâncare bogate în arome, cum ar fi preparatele din paste condimentate, carnea la cuptor, brânzeturile maturate și ciocolata neagră.
  • Temperatură de servire: Pentru a vă bucura pe deplin de aromele sale unice, se recomandă să serviți acest vin la o temperatură cuprinsă între 16 și 18°C.

Sunt convins că veți fi încântat de această alegere și veți experimenta momente memorabile savurând acest vin excepțional!

ISTORIA CRAMEI

Fondată în 2006, Tenuta Ulisse reprezintă un simbol al renașterii oenologice în regiunea Abruzzo. Această cramă modernă și dinamică, condusă de frații Antonio și Luigi Ulisse, se bucură de o lungă tradiție de pasiune și devotament pentru pământul viticol.

Prin îmbrățișarea potențialului imens al teritoriului unic al Abruzzo și prin valorificarea soiurilor autohtone precum Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Passerina și Cococciola, Tenuta Ulisse a impus o abordare contemporană asupra viticulturii.

La inima Tenuta Ulisse stau doi frați dedicați, Antonio și Luigi Ulisse, care își folosesc pasiunea și experiența pentru a exprima caracterul autentic al vinurilor din regiune. Fiecare pahar de vin de la Tenuta Ulisse reprezintă o călătorie, o experiență care uimește și o viziune asupra potențialului neexplorat al regiunii.

Cu o puternică amprentă familială, la Tenuta Ulisse se promovează respectul pentru tradiție, istorie și teritoriu. Acest spirit familial și angajamentul față de dezvoltarea regiunii Abruzzo se regăsesc în fiecare aspect al activității lor.

Unul dintre principiile călăuzitoare ale Tenuta Ulisse este calitatea și pasiunea. Aceste cuvinte stau la baza fiecărui aspect al angajamentului lor de a redescoperi și reinterpreta soiurile autohtone și internaționale. Cu o atenție deosebită acordată tehnologiei moderne și interpretării creative a soiurilor autohtone, Tenuta Ulisse își dezvoltă propriul stil de producție, oferind vinuri de marcă cu o personalitate distinctă.

Fiecare proprietate deținută de Tenuta Ulisse are caracteristici unice, de la expunerea la soare și microclimatul specific, până la compoziția solului și ventilarea optimă. Această diversitate reprezintă un atu valoros, ce este protejat și pus în valoare cu atenție, pentru a exprima identitatea fiecărui vin până la ultima picătură din sticlă.

Astfel, Tenuta Ulisse devine nu doar un producător de vinuri fine, ci și o emblemă a spiritului de inovare și pasiune dedicată explorării de noi orizonturi în lumea viticolă din regiunea Abruzzo.

Review-uri Tenuta Ulisse Unico Montepulciano D'Abruzzo DOP - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun