ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

A.H.Riise Reserve Port Cask XO Cutie Rom 0.7L

A.H.Riise Reserve Port Cask XO Cutie Rom 0.7L - 1
A.H.Riise Reserve Port Cask XO Cutie Rom 0.7L
243,07 lei
Fără TVA: 204,26 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 23936

CARACTERISTICI A.H.Riise Reserve Port Cask XO Cutie Rom 0.7L

Alcool45%
CategorieRom Premium
Litraj0.7L
StilDark
Tara de origineDanemarca
TipX.O.

Descrierea produsului A.H.Riise Reserve Port Cask XO Cutie Rom 0.7L

CARACTERISTICI

Cu o aromă distinctă și o notă îmbibată în vin de Porto, A.H. Riise Reserve Port Cask Rom XO este o experiență de savoare rafinată. De la gustul bogat până la povestea sa captivantă, această băutură îmbină tradiția și măiestria pentru a oferi o experiență de degustare unică.

  • Gustul îmbibat de vin de porto: O trăsătură definitorie a acestui A.H. Riise XO Reserve Port Cask este gustul îmbibat de vin de Porto. Acest amestec se bazează inițial pe selecția atentă a romurilor din India de Vest și America Centrală, care își găsesc destinația finală în butoaiele de vin de Porto. Este în aceste butoaie de Porto că se creează gustul distinct și imaculat al acestui XO Reserve Port Cask.
  • Miros, Gust și Finish: Ca miros, predomină vanilia și fructele galbene precum ananasul și banana, sub care se regăsește un strat de fructe roșii mai uscate, cu o nuanță subtilă de vin de Porto. Gustul urmează această notă de vin de Porto, alături de arome de tutun și lemn de cedru. Fructele galbene și roșii persistă într-un gust îmbibat de Porto, împreună cu note de ciocolată uscată. Finish-ul este bogat și îndelungat, cu o concluzie armonioasă, uscată și ciocolată.
  • Procesul de maturare: Secretul se ascunde în butoaiele folosite pentru a matura picăturile delicate și în istoria pe care o reprezintă acestea. Aceste butoaie de stejar au fost anterior gazda unui vin de Porto bogat și sunt motivul notelor imaculate și distincte ale acestui XO Reserve "Port Cask". Toate butoaiele noastre și distilatele perfect potrivite sunt alese special de către încredințatul nostru maestru de pivniță. Fiecare înghițitură este o expresie a adevăratului meșteșug.
  • Un omagiu faunei și florei locale: În căutarea cunoașterii, A.H. Riise a descoperit o varietate de ierburi, plante și animale. Hylodes Riisei este o broască galbenă marmorată pe care Riise și Lütken au înregistrat-o pe insula Saint Thomas în 1863. Starea sa actuală este acum amenințată într-o oarecare măsură din cauza pierderii habitatului său. Astăzi, o găsim pe eticheta noastră de rezervă Port Cask XO.

Aceste elemente îmbină frumusețea naturală a insulelor cu arta distilării, oferindu-vă o experiență senzorială unică și rafinată.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Romul A.H. Riise Reserve 175th Anniversary XO este un rom deosebit, creat prin procese atent monitorizate și etape esențiale de producție. Fiecare etapă este crucială pentru a obține un rom de calitate superioară.

În început, selecția meticuloasă a materiilor prime de cea mai bună calitate joacă un rol fundamental. A.H. Riise folosește ingrediente premium, cum ar fi melasa și trestia de zahăr de înaltă calitate, pentru a crea baza romului. Aceste ingrediente asigură un gust și o aromă remarcabile.

După obținerea bazei, are loc procesul de fermentație, în care zaharurile din melasă se transformă în alcool. Acest proces este monitorizat cu atenție pentru a obține rezultate consistente și pentru a păstra aromele și calitățile dorite ale romului.

Următoarea etapă crucială este distilarea. Distileria A.H. Riise folosește tehnici de distilare tradiționale, dar și moderne, asigurându-se că obține distilate de cea mai înaltă calitate. Acest proces permite separarea și eliminarea impurităților, garantând un rom curat și limpede.

După distilare, urmează perioada de îmbătrânire în butoaie de lemn. Romul A.H. Riise Reserve 175th Anniversary XO este îmbătrânit în butoaie de lemn de cea mai înaltă calitate, precum stejarul, pentru o perioadă semnificativă de timp. În timpul acestui proces de îmbătrânire, romul își dezvoltă aromele complexe și primește influența notelor lemnoase distincte.

Nu în ultimul rând, experiența și priceperea maestrului amestecător sunt cruciale pentru a obține o armonie perfectă între diferitele distilate îmbătrânite. Această etapă implică amestecarea atentă a distilatelor de cea mai înaltă calitate, pentru a obține profilul gustativ dorit și pentru a conferi consistență și echilibru fiecărei sticle de A.H. Riise Reserve 175th Anniversary XO.

Prin urmare, A.H. Riise Reserve 175th Anniversary XO reprezintă rezultatul atent al proceselor de selecție a ingredientelor, fermentație, distilare, îmbătrânire și amestecare, toate având un rol crucial în obținerea unui rom de calitate superioară. Această băutură remarcabilă se evidențiază prin arome complexe și un gust rafinat, fiind apreciată de cunoscătorii și pasionații de romuri de înaltă calitate.

ISTORICUL BRANDULUI

Distileria A.H. Riise este într-adevăr o distilerie cu o istorie bogată și prestigiu. Ea poartă numele fondatorului său, Albert Heinrich Riise, un farmacist danez care a trăit între anii 1810 și 1882. A.H. Riise a fost un pionier în domeniul medicinei tropicale și a devenit cunoscut pentru contribuțiile sale în tratarea bolilor tropicale, în special a malariei, pe insula St. Thomas din Insulele Virgine Americane.

În timp ce lucra pe insula St. Thomas, A.H. Riise a dezvoltat și o pasiune pentru distilarea romului. El a combinat cunoștințele sale medicale cu expertiza sa în farmacie pentru a crea diferite tipuri de rom care ar putea fi utilizate atât în scopuri medicinale, cât și pentru consumul de zi cu zi. Romul lui Riise a câștigat rapid popularitate și reputație pe insulă și în afara ei.

Distileria A.H. Riise a fost înființată oficial în 1838 și a devenit renumită pentru producerea unor romuri de înaltă calitate, cu arome distincte și bogate. Utilizând ingrediente precum melasa, trestie de zahăr și apă pură, distileria a creat rețete unice și a implementat procese de distilare atent controlate pentru a obține produse de calitate superioară.

Romurile A.H. Riise sunt cunoscute și pentru îmbutelierea elegantă și prezentarea sofisticată. Etichetele și ambalajele lor păstrează adesea un stil clasic, cu elemente care amintesc de istoria și tradiția din Insulele Virgine Americane.

Astăzi, A.H. Riise este considerată o marcă de lux în lumea romului și produsele lor sunt apreciate în întreaga lume pentru calitatea lor excepțională. De la romurile de bază până la edițiile limitate și romurile îmbătrânite în butoaie de lemn prețios, distileria A.H. Riise continuă să ofere experiențe deosebite pentru iubitorii de rom din întreaga lume.


Review-uri A.H.Riise Reserve Port Cask XO Cutie Rom 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun