ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Aramic Feteasca Neagra - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Aramic Feteasca Neagra - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L - 1
Aramic Feteasca Neagra - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L
40,15 lei
Fără TVA: 33,74 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30243

CARACTERISTICI Aramic Feteasca Neagra - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureFeteasca Neagra
Alcool13.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneDealurile Banatului
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Aramic Feteasca Neagra - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Aramic Feteasca Neagra este un vin rosu sec deosebit din România, realizat din strugurii nobili ai soiului Fetească Neagră, cunoscut pentru a oferi o experiență gustativă distinctivă. Acest vin prezintă următoarele caracteristici distinctive:

  • Culoarea roșie rubinie intensă: Vinul are o nuanță atrăgătoare, care denotă o maturitate și concentrare a strugurilor din care este obținut.
  • Arome intense de cireșe negre: Aramic Feteasca Neagra dezvăluie arome bogate de cireșe negre, care adaugă o notă fructată și plăcută băuturii.
  • Nuanțe de prune și izuri afumate: Notele de prune completează paleta aromatică, iar accentele ușor afumate aduc un caracter distinctiv și interesant vinului.
  • Final lung și arome de cuișoare: Gustul vinului se bucură de un final lung, iar aromele subtile de cuișoare adaugă o notă exotică și condimentată.
  • Asociere culinară potrivită: Se potrivește de minune cu preparatele din carne de vită și berbecuț, ceea ce face din Aramic Feteasca Neagra o alegere ideală pentru mesele însoțite de feluri de carne.
  • Origine rară și specială: Strugurii Fetească Neagră provin din Silagiu și reprezintă unul dintre puținele soiuri dacice păstrate în cultura viticolă românească. Această mândrie locală rivalizează în distincție și rafinament cu celebrul Cabernet Sauvignon, datorită vigurozității sale și rezistenței la diverse condiții meteorologice.
  • Aroma intensă și sofisticată: Feteasca Neagră este un vin remarcabil datorită aromei sale puternice și sofisticate, care se face simțită în mod deosebit în textura sa seacă.
  • Notă distinctivă de cireașă: O trăsătură deosebită a acestui vin este izul subtil de cireașă, care îl face să se evidențieze cu delicatețe în rândul altor vinuri.

Aramic Feteasca Neagra este un vin românesc cu personalitate, datorită aromei sale complexe, culorii vibrante și caracterului sec, iar asocierea sa cu preparatele din carne de vită și berbecuț completează o experiență culinară și degustativă memorabilă. Vinul are o origine specială și o notă locală distinctă, fiind o alegere excelentă pentru cei pasionați de vinurile autentice și de calitate superioară.

ISTORIA BRANDULUI

Crama Aramic reprezintă un exemplu frumos de pasiune și tradiție în lumea viticulturii și vinificației. Înființată în anul 2010 de către Adam și Cosmin Crăciunescu, tată și fiu, crama își are rădăcinile într-o zonă cu o îndelungată istorie viticolă, Silagiu din județul Timiș.

Inițial, proiectul a avut ca scop restabilirea și reînființarea plantațiilor de viță nobilă în această regiune, unde tradiția viticulturii a fost uitată pentru mai bine de 3 decenii. Cu dedicare și muncă asiduă, cei doi antreprenori au reușit să creeze un mediu propice pentru dezvoltarea viței de vie și producerea de vinuri de calitate.

Anul 2015 a marcat debutul producției de vin pentru Crama Aramic, odată cu finalizarea unei investiții semnificative într-o linie modernă de îmbuteliere cu o capacitate impresionantă. Această etapă a adus o consolidare a capacității de producție și o punere în valoare a potențialului cramei de a produce vinuri de înaltă calitate.

În anul 2020, Crama Aramic a dat viață mai multor proiecte, inclusiv un spațiu modern destinat degustărilor de vin și evenimentelor, completând astfel ansamblul administrativ al cramei. Această extindere a oferit oportunitatea oaspeților de a experimenta frumusețea vinurilor produse de crama într-un cadru prietenos și primitor.

În 2022, crama își dorește să-și deschidă porțile și să primească cu brațele deschise toți prietenii, adică oamenii care doresc să trăiască o experiență autentică în Crama Aramic. Cu atenție și iubire pentru oaspeți, crama vrea să împărtășească cu aceștia aroma seducătoare a vinurilor sale, aducând bucurie și împlinire în viețile oamenilor.

Localizată în așezarea românească Silagiu, cu o istorie viticolă înregistrată încă din 1406, Crama Aramic se află într-o zonă binecuvântată pentru viticultură, cu un teritoriu propice dezvoltării strugurilor de calitate. Clima favorabilă și altitudinea corespunzătoare dau strugurilor din această regiune un gust special, ce conferă vinurilor Cramei Aramic o caracteristică unică, care le diferențiază de alte regiuni viticole.

Astfel, Crama Aramic devine un adevărat Phoenix care renaște tradiția viticulturii în Silagiu și scrie o nouă filă de istorie, oferind consumatorilor vinuri deosebite, încărcate cu pasiune și autenticitate. Prin munca și dăruirea celor din spatele acestei crame, tradiția vinului se reinventează și aduce bucurie și împlinire atât localnicilor, cât și oaspeților din toate colțurile lumii.

Review-uri Aramic Feteasca Neagra - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun