ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Auchentoshan American Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Auchentoshan American Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 0.7L - 1
Auchentoshan American Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 0.7L
144,18 lei
Fără TVA: 121,16 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 32529

CARACTERISTICI Auchentoshan American Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Alcool40%
CategorieLowland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneLowland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Auchentoshan American Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

CARACTERISTICI

Auchentoshan American Oak Whisky se remarcă prin procesul său meticulos de distilare triplă și maturare exclusiv în butoaie de bourbon americane. Rezultatul este un Scotch Single Malt din Lowland, cu arome dulci de vanilie și nucă de cocos, alături de gustul inconfundabil, neted și delicat, specific Auchentoshan.

 • Versatilitate: La fel ca toate whisky-urile Auchentoshan, American Oak este un Single Malt cu adevărat versatil. Se potrivește minunat în combinație cu bere (Auchentoshan & Ale), poate fi savurat simplu sau cu gheață, dar poate da și viață unor cocktailuri clasice.
 • Culoare: Când alegi Auchentoshan American Oak, vei observa o culoare aurie și strălucitoare. Te întrebi ce îi conferă whisky-ului culoarea sa? Este procesul delicat de maturare. Pe măsură ce single malt se maturizează în butoaiele de bourbon de înaltă calitate, se creează în timp un profil nou și complex de culoare și arome.
 • Miros: Aromele sunt vii, cu vanilie infuzată în bourbon și nucă de cocos, în straturi ce îmbracă fructele citrice. Acest Scotch Single Malt de la Auchentoshan se evidențiază cu siguranță în mulțime.
 • Gust: Este o experiență revigorantă cu o notă de cremă de vanilie, nucă de cocos și piersică albă. Gustul este viu și învăluit într-o dulceață subtilă.
 • Final: Finalul este proaspăt, cu nuanțe de grapefruit îndulcit și o persistență subtilă a condimentelor.

Auchentoshan American Oak Whisky este mai mult decât o băutură, este o aventură a aromelor și aromei, un exemplu rafinat al tradiției de fabricare a whisky-ului scoțian. Cu fiecare pahar, vei experimenta bucuria unui whisky premium care stârnește imaginația și aprecierea pentru rafinamentul de neegalat al Auchentoshan.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul meticulos și pasiunea cu care Auchentoshan distilează whisky-ul său sunt evidente în fiecare etapă a producției. De la selecția atentă a ingredientelor, malțarea cu grijă a orzului și tripla distilare, până la perioada de maturare în butoaie de stejar, fiecare detaliu este esențial pentru a crea un produs final unic și rafinat.

 1. Elaborarea Berii: La Auchentoshan se începe prin a face o bere specială care devine baza pentru whisky.
  • Malțarea, Măcinarea și Amestecarea: Orzul malțat optic de cea mai bună calitate este atent ales și apoi uscat cu grijă, fără să fie expus fumului. Acest orz are un gust curat, fără influențe supărătoare. Apoi, se măcină orzul pentru a se potrivi la tancurile de fierbere. Trebuie să existe un amestec uniform pentru a maximiza transformarea amidonului în zahăr în timpul procesului de fierbere.
  •  Fermentarea: Se adăugă amestecul de orz măcinat și malțat împreună cu apă pură într-un vas numit "lauter tun" și care este încălzit la 63,5°C. Astfel, se încurajează transformarea amidonurilor în zahăr. După două umpleri, amestecul este gata pentru fermentație.
 2. Tripla Distilare: Auchentoshan este unică în Scoția pentru că insistă asupra triplului proces de distilare pentru fiecare picătură de whisky. Aici se obține o băutură distilată cu un conținut de alcool incredibil de înalt, ajungând până la 81% volum alcool.
 3. Așteptarea: După ce băutura este procesată, următoarea etapă importantă este așteptarea.
 4. Maturarea în Butoaie de Stejar: Butoaiele din lemn de stejar au un impact semnificativ asupra aromei și gustului whisky-ului. Aceste butoaie au conținut anterior bourbon, sherry sau vinuri fine, ceea ce adaugă complexitatea și profunzimea whisky-ului Auchentoshan. Prin atenția la detalii și pasiunea pentru procesul de producție, ia naștere Auchentoshan - un whisky cu arome variate care îți încântă simțurile.

Auchentoshan reprezintă o combinație de tradiție și inovație, oferind un whisky cu arome complexe și variate, care captează esența artei distilării. Este o dovadă a angajamentului lor în a produce unul dintre cele mai fine single malt whisky-uri scoțiene.

ISTORIA BRANDULUI

La distileria Auchentoshan, timpul are o importanță deosebită. Acesta marchează maturizarea whisky-ului până la atingerea punctului său maxim. Pentru a vă dezvălui puțin mai mult din povestea whisky-ului Auchentoshan și a locului său de origine, vă invităm să explorați câteva momente importante din istoria distileriei.

În 1823, pe domeniul pitoresc Dunbartonshire al Auchentoshan, un inginer vizionar numit Thorne din Greenock a pus bazele ceea ce avea să devină distileria Auchentoshan. Ingeniozitatea lui Thorne a dat naștere distileriei, dotată cu echipamente de ultimă generație. Până în 1878, Auchentoshan ajunsese în proprietatea C.H. Curtis and Co Ltd., o altă companie din Greenock. În acea perioadă, Auchentoshan producea impresionantul volum de 50.000 de galoane de whisky anual. În 1903, distileria a trecut în mâinile fraților George și John McLachlan, renumiți producători de bere, distilatori și comercianți de vinuri. Conducerea lor a lăsat o amprentă indelebilă în istoria distileriei.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rezistența Auchentoshan a fost pusă la încercare, când un raid aerian german a cauzat daune grave, inclusiv distrugerea unui depozit. Producția de whisky a fost oprită din cauza atacării râului Clyde și a șantierelor navale în timpul războiului.

În 1960, Auchentoshan a ajuns sub proprietatea lui J & R Tennent de la Wellpark Brewery, Glasgow, o companie care a fost ulterior absorbită de Charringtons în 1964. Ulterior, Charringtons s-a unit cu Bass Charrington în 1967.

În 1969, Auchentoshan a suferit o schimbare semnificativă, fiind achiziționată de compania de ospitalitate Eadie Cairns. Sub conducerea lor, Auchentoshan a început să fie promovată ca un Single Malt prin hotelurile și restaurantele lor. În 1984, Auchentoshan a început un nou capitol după ce a fost vândută lui Stanley P. Morrison, mai târziu cunoscută sub numele de Morrison Bowmore, pentru suma de 325.000 de lire sterline. În 1994, Suntory a achiziționat Morrison Bowmore, consolidând poziția Auchentoshan într-o familie de distilerii cu renume mondial.

În 2002, Auchentoshan a dezvăluit Auchentoshan Three Wood, un whisky care a demonstrat abordarea sa inovatoare în ceea ce privește maturizarea în diverse tipuri de butoaie de stejar.

În 2013, Auchentoshan și-a extins portofoliul cu lansarea Auchentoshan Virgin Oak, demonstrând angajamentul său de a împinge limitele artei producției de whisky.

În 2016, The Bartender's Malt a fost introdus ca parte a mișcării "The New Malt Order", care sărbătorea creativitatea și arta mixologiei.

În 2019, Auchentoshan a dezvăluit noul său ambalaj îndrăzneț, renunțând la stereotipurile tradiționale ale whisky-ului și îmbrățișând rădăcinile sale urbane.

Aceste momente reprezintă bogăția istoriei Auchentoshan, o poveste de inovație, reziliență și o căutare neobosită a excelenței în lumea whisky-ului.

Review-uri Auchentoshan American Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun