ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Auchentoshan Blood Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

Auchentoshan Blood Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L - 1
Auchentoshan Blood Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L
550,79 lei
Fără TVA: 462,85 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24523

CARACTERISTICI Auchentoshan Blood Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

Alcool46%
CategorieLowland Single Malt Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneLowland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Auchentoshan Blood Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

Auchentoshan Blood Oak Whisky nu este doar o băutură spirtoasă obișnuită, ci un exemplu curajos care nu se teme să iasă în evidență. Numele său distinctiv nu este doar o dramatizare, ci o reflectare a caracterului unic al acestui Scotch. Blood Oak și-a câștigat numele datorită procesului său de îmbătrânire în butoaie de bourbon și vin roșu, contribuind la dezvoltarea unor nuanțe adânci de culoare cărămizie. Acest whisky impresionează cu un buchet condimentat și note de fructe roșii și ghimbir.

 • Culoare: Auchentoshan Blood Oak este ușor de recunoscut. Whisky-ul strălucește într-o nuanță profundă de aur cărămiziu. Este o culoare remarcabilă pentru un whisky distinctiv care se distilează diferit. Te-ai întrebat vreodată ce îi conferă whisky-ului culoarea sa? Transformarea are loc pe măsură ce lichidul reacționează cu butoiul de lemn de stejar. Pe măsură ce single malt se maturează în butoaie de bourbon de calitate, se creează treptat o nouă nuanță și profil de aromă.
 • Miros: Aroma vibrantă de vanilie și nucă de cocos, imprimată cu infuzii de citrice, face ca acest Scotch Single Malt de la Auchentoshan să se distingă în mod clar de restul.
 • Gust: Bogat și seducător, Auchentoshan Blood Oak dezvăluie note de zmeură, prune, vanilie și cireșe maraschino. Este un whisky revigorant și catifelat la gust.
 • Finish: Finalul este lung, cu accente de coacăze roșii și o căldură persistentă de condimente de stejar.

Auchentoshan Blood Oak Whisky este o adevărată capodoperă care se remarcă prin originalitatea sa și prin experiența gustativă complexă pe care o oferă. Este un whisky deosebit, ideal pentru cei care caută ceva cu adevărat special în lumea whisky-urilor. Poate fi savurat cu plăcere simplu sau poate adăuga profunzime și rafinament cocktail-urilor tale preferate.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul meticulos și pasiunea cu care Auchentoshan distilează whisky-ul său sunt evidente în fiecare etapă a producției. De la selecția atentă a ingredientelor, malțarea cu grijă a orzului și tripla distilare, până la perioada de maturare în butoaie de stejar, fiecare detaliu este esențial pentru a crea un produs final unic și rafinat.

 1. Elaborarea Berii: La Auchentoshan se începe prin a face o bere specială care devine baza pentru whisky.
  • Malțarea, Măcinarea și Amestecarea: Orzul malțat optic de cea mai bună calitate este atent ales și apoi uscat cu grijă, fără să fie expus fumului. Acest orz are un gust curat, fără influențe supărătoare. Apoi, se măcină orzul pentru a se potrivi la tancurile de fierbere. Trebuie să existe un amestec uniform pentru a maximiza transformarea amidonului în zahăr în timpul procesului de fierbere.
  •  Fermentarea: Se adăugă amestecul de orz măcinat și malțat împreună cu apă pură într-un vas numit "lauter tun" și care este încălzit la 63,5°C. Astfel, se încurajează transformarea amidonurilor în zahăr. După două umpleri, amestecul este gata pentru fermentație.
 2. Tripla Distilare: Auchentoshan este unică în Scoția pentru că insistă asupra triplului proces de distilare pentru fiecare picătură de whisky. Aici se obține o băutură distilată cu un conținut de alcool incredibil de înalt, ajungând până la 81% volum alcool.
 3. Așteptarea: După ce băutura este procesată, următoarea etapă importantă este așteptarea.
 4. Maturarea în Butoaie de Stejar: Butoaiele din lemn de stejar au un impact semnificativ asupra aromei și gustului whisky-ului. Aceste butoaie au conținut anterior bourbon, sherry sau vinuri fine, ceea ce adaugă complexitatea și profunzimea whisky-ului Auchentoshan. Prin atenția la detalii și pasiunea pentru procesul de producție, ia naștere Auchentoshan - un whisky cu arome variate care îți încântă simțurile.

Auchentoshan reprezintă o combinație de tradiție și inovație, oferind un whisky cu arome complexe și variate, care captează esența artei distilării. Este o dovadă a angajamentului lor în a produce unul dintre cele mai fine single malt whisky-uri scoțiene.

ISTORIA BRANDULUI

La distileria Auchentoshan, timpul are o importanță deosebită. Acesta marchează maturizarea whisky-ului până la atingerea punctului său maxim. Pentru a vă dezvălui puțin mai mult din povestea whisky-ului Auchentoshan și a locului său de origine, vă invităm să explorați câteva momente importante din istoria distileriei.

În 1823, pe domeniul pitoresc Dunbartonshire al Auchentoshan, un inginer vizionar numit Thorne din Greenock a pus bazele ceea ce avea să devină distileria Auchentoshan. Ingeniozitatea lui Thorne a dat naștere distileriei, dotată cu echipamente de ultimă generație. Până în 1878, Auchentoshan ajunsese în proprietatea C.H. Curtis and Co Ltd., o altă companie din Greenock. În acea perioadă, Auchentoshan producea impresionantul volum de 50.000 de galoane de whisky anual. În 1903, distileria a trecut în mâinile fraților George și John McLachlan, renumiți producători de bere, distilatori și comercianți de vinuri. Conducerea lor a lăsat o amprentă indelebilă în istoria distileriei.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rezistența Auchentoshan a fost pusă la încercare, când un raid aerian german a cauzat daune grave, inclusiv distrugerea unui depozit. Producția de whisky a fost oprită din cauza atacării râului Clyde și a șantierelor navale în timpul războiului.

În 1960, Auchentoshan a ajuns sub proprietatea lui J & R Tennent de la Wellpark Brewery, Glasgow, o companie care a fost ulterior absorbită de Charringtons în 1964. Ulterior, Charringtons s-a unit cu Bass Charrington în 1967.

În 1969, Auchentoshan a suferit o schimbare semnificativă, fiind achiziționată de compania de ospitalitate Eadie Cairns. Sub conducerea lor, Auchentoshan a început să fie promovată ca un Single Malt prin hotelurile și restaurantele lor. În 1984, Auchentoshan a început un nou capitol după ce a fost vândută lui Stanley P. Morrison, mai târziu cunoscută sub numele de Morrison Bowmore, pentru suma de 325.000 de lire sterline. În 1994, Suntory a achiziționat Morrison Bowmore, consolidând poziția Auchentoshan într-o familie de distilerii cu renume mondial.

În 2002, Auchentoshan a dezvăluit Auchentoshan Three Wood, un whisky care a demonstrat abordarea sa inovatoare în ceea ce privește maturizarea în diverse tipuri de butoaie de stejar.

În 2013, Auchentoshan și-a extins portofoliul cu lansarea Auchentoshan Virgin Oak, demonstrând angajamentul său de a împinge limitele artei producției de whisky.

În 2016, The Bartender's Malt a fost introdus ca parte a mișcării "The New Malt Order", care sărbătorea creativitatea și arta mixologiei.

În 2019, Auchentoshan a dezvăluit noul său ambalaj îndrăzneț, renunțând la stereotipurile tradiționale ale whisky-ului și îmbrățișând rădăcinile sale urbane.

Aceste momente reprezintă bogăția istoriei Auchentoshan, o poveste de inovație, reziliență și o căutare neobosită a excelenței în lumea whisky-ului.

Review-uri Auchentoshan Blood Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun