ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Auchentoshan Dark Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

Auchentoshan Dark Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L - 1
Auchentoshan Dark Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L
285,59 lei
Fără TVA: 239,99 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 24515

CARACTERISTICI Auchentoshan Dark Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

Alcool43%
CategorieLowland Single Malt Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneLowland
Tara de origineScotia

Descrierea produsului Auchentoshan Dark Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

La Auchentoshan, nu se fac compromisuri atunci când vine vorba de calitatea lemnului folosit în procesul de îmbătrânire a whisky-ului. Cu Auchentoshan Dark Oak, s-a excelat în găsirea și folosirea celor mai fine lemne pentru butoaie. Acest whisky este supus unei distilări triple pentru a obține o catifelare deosebită, iar apoi este liniștit în butoaie de bourbon, Oloroso și Pedro Ximenez sherry pentru a adăuga complexitate. Rezultatul - Un malt viu și rafinat, cu note de vanilie și fructe roșii.

Auchentoshan Dark Oak este o creație excepțională care se remarcă prin vitalitatea și rafinamentul său. În momentul în care îl așezi în pahar, vei observa o culoare asemănătoare mierii închise. Dar să trecem la experiența senzorială oferită de acest whisky distins:

 • Culoare: Culoarea sa este asemănătoare mierii întunecate, care sugerează profunzime și caracter.
 • Miros: Aromele sunt dominante de nucă și toffee, cu o influență puternică a lemnului, ce amintește de nucă de cocos și vanilie, însoțite de subtile condimente de stejar. Totuși, nu vei putea să nu remarci caracterul floral al freesiei, ce se îmbină elegant cu notele de fructe roșii, căpșuni și caracterul bogat de sherry.
 • Gust: Aici, vei descoperi un echilibru perfect între condiment și dulceață. Aromele de alune prăjite, dulcețuri și toffee se împletesc cu nuanțe de cremă caramel, mere caramelizate și migdale zaharisite, cu un strop de tărie subtilă a tăriei de lemn de licheni.
 • Finish: Auchentoshan Dark Oak oferă un final delicat și dulce, cu note de caprifoi și baton de caramel.

Acest whisky este mai mult decât o băutură - este o experiență senzorială completă. Cu aromele sale complexe și echilibrul gustului, Auchentoshan Dark Oak este perfect pentru momentele de relaxare sau pentru a încânta oaspeții la ocazii speciale. Savurează-l și descoperă profunzimea și bogăția fiecărei înghițituri.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul meticulos și pasiunea cu care Auchentoshan distilează whisky-ul său sunt evidente în fiecare etapă a producției. De la selecția atentă a ingredientelor, malțarea cu grijă a orzului și tripla distilare, până la perioada de maturare în butoaie de stejar, fiecare detaliu este esențial pentru a crea un produs final unic și rafinat.

 1. Elaborarea Berii: La Auchentoshan se începe prin a face o bere specială care devine baza pentru whisky.
  • Malțarea, Măcinarea și Amestecarea: Orzul malțat optic de cea mai bună calitate este atent ales și apoi uscat cu grijă, fără să fie expus fumului. Acest orz are un gust curat, fără influențe supărătoare. Apoi, se măcină orzul pentru a se potrivi la tancurile de fierbere. Trebuie să existe un amestec uniform pentru a maximiza transformarea amidonului în zahăr în timpul procesului de fierbere.
  •  Fermentarea: Se adăugă amestecul de orz măcinat și malțat împreună cu apă pură într-un vas numit "lauter tun" și care este încălzit la 63,5°C. Astfel, se încurajează transformarea amidonurilor în zahăr. După două umpleri, amestecul este gata pentru fermentație.
 2. Tripla Distilare: Auchentoshan este unică în Scoția pentru că insistă asupra triplului proces de distilare pentru fiecare picătură de whisky. Aici se obține o băutură distilată cu un conținut de alcool incredibil de înalt, ajungând până la 81% volum alcool.
 3. Așteptarea: După ce băutura este procesată, următoarea etapă importantă este așteptarea.
 4. Maturarea în Butoaie de Stejar: Butoaiele din lemn de stejar au un impact semnificativ asupra aromei și gustului whisky-ului. Aceste butoaie au conținut anterior bourbon, sherry sau vinuri fine, ceea ce adaugă complexitatea și profunzimea whisky-ului Auchentoshan. Prin atenția la detalii și pasiunea pentru procesul de producție, ia naștere Auchentoshan - un whisky cu arome variate care îți încântă simțurile.

Auchentoshan reprezintă o combinație de tradiție și inovație, oferind un whisky cu arome complexe și variate, care captează esența artei distilării. Este o dovadă a angajamentului lor în a produce unul dintre cele mai fine single malt whisky-uri scoțiene.

ISTORIA BRANDULUI

La distileria Auchentoshan, timpul are o importanță deosebită. Acesta marchează maturizarea whisky-ului până la atingerea punctului său maxim. Pentru a vă dezvălui puțin mai mult din povestea whisky-ului Auchentoshan și a locului său de origine, vă invităm să explorați câteva momente importante din istoria distileriei.

În 1823, pe domeniul pitoresc Dunbartonshire al Auchentoshan, un inginer vizionar numit Thorne din Greenock a pus bazele ceea ce avea să devină distileria Auchentoshan. Ingeniozitatea lui Thorne a dat naștere distileriei, dotată cu echipamente de ultimă generație. Până în 1878, Auchentoshan ajunsese în proprietatea C.H. Curtis and Co Ltd., o altă companie din Greenock. În acea perioadă, Auchentoshan producea impresionantul volum de 50.000 de galoane de whisky anual. În 1903, distileria a trecut în mâinile fraților George și John McLachlan, renumiți producători de bere, distilatori și comercianți de vinuri. Conducerea lor a lăsat o amprentă indelebilă în istoria distileriei.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rezistența Auchentoshan a fost pusă la încercare, când un raid aerian german a cauzat daune grave, inclusiv distrugerea unui depozit. Producția de whisky a fost oprită din cauza atacării râului Clyde și a șantierelor navale în timpul războiului.

În 1960, Auchentoshan a ajuns sub proprietatea lui J & R Tennent de la Wellpark Brewery, Glasgow, o companie care a fost ulterior absorbită de Charringtons în 1964. Ulterior, Charringtons s-a unit cu Bass Charrington în 1967.

În 1969, Auchentoshan a suferit o schimbare semnificativă, fiind achiziționată de compania de ospitalitate Eadie Cairns. Sub conducerea lor, Auchentoshan a început să fie promovată ca un Single Malt prin hotelurile și restaurantele lor. În 1984, Auchentoshan a început un nou capitol după ce a fost vândută lui Stanley P. Morrison, mai târziu cunoscută sub numele de Morrison Bowmore, pentru suma de 325.000 de lire sterline. În 1994, Suntory a achiziționat Morrison Bowmore, consolidând poziția Auchentoshan într-o familie de distilerii cu renume mondial.

În 2002, Auchentoshan a dezvăluit Auchentoshan Three Wood, un whisky care a demonstrat abordarea sa inovatoare în ceea ce privește maturizarea în diverse tipuri de butoaie de stejar.

În 2013, Auchentoshan și-a extins portofoliul cu lansarea Auchentoshan Virgin Oak, demonstrând angajamentul său de a împinge limitele artei producției de whisky.

În 2016, The Bartender's Malt a fost introdus ca parte a mișcării "The New Malt Order", care sărbătorea creativitatea și arta mixologiei.

În 2019, Auchentoshan a dezvăluit noul său ambalaj îndrăzneț, renunțând la stereotipurile tradiționale ale whisky-ului și îmbrățișând rădăcinile sale urbane.

Aceste momente reprezintă bogăția istoriei Auchentoshan, o poveste de inovație, reziliență și o căutare neobosită a excelenței în lumea whisky-ului.

Review-uri Auchentoshan Dark Oak Lowland Single Malt Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun