ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Auchentoshan Whisky 18 ani 0.7L

Auchentoshan Whisky 18 ani 0.7L - 1
Auchentoshan Whisky 18 ani 0.7L
441,72 lei
Fără TVA: 371,19 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 25428

CARACTERISTICI Auchentoshan Whisky 18 ani 0.7L

Alcool43%
CategorieLowland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneLowland
Tara de origineScotia
Vechime18 ani

Descrierea produsului Auchentoshan Whisky 18 ani 0.7L

CARACTERISTICI

Auchentoshan Whisky 18 Ani este un exemplu superb al rafinamentului în lumea whisky-ului single malt scoțian. Acesta este distilat de trei ori, apoi lăsat să maturizeze timp de peste optsprezece ani, într-un proces atent și meticulos. Rezultatul este un whisky single malt din Lowland, care impresionează prin prospețimea sa, cu o infuzie de citrice coapte și ceai verde, căldura migdalelor prăjite și gustul neted, delicat, specific Auchentoshan.

 • Culoare: Așa cum am menționat, așteaptă-te la o culoare a orzului de vară adânc aurie în fiecare pahar de Single Malt Auchentoshan 18 Ani. Culoarea sa este o mărturie a procesului nostru meticulos de maturare pe parcursul a 18 ani. Pe măsură ce whisky-ul intră în contact cu butoiul, se creează, în timp, o nouă paletă de culori și arome.
 • Miros: Inițial, vei simți aroma proaspătă a frunzei de tutun, urmată de o dulceață delicată, cu o notă subtilă de zahăr caramelizat, ceai verde și migdale.
 • Gust: Gustul acestui whisky este unul neted, cu o prospețime florală și o explozie inițială de orz dulce. Aceasta cedează treptat locul unui zvâcnit gust de vioiciune specific Auchentoshan. Palatinului îi rămâne o senzație vie și revigorantă.
 • Finalul: Acest whisky single malt oferă o experiență lungă, persistentă și echilibrată. Este un dram care revigorează simțurile și rămâne în memorie.

Auchentoshan Whisky 18 Ani este cu siguranță un whisky deosebit, caracterizat de maturitate și rafinament. Cu notele sale bogate de citrice, ceai verde și migdale, este perfect pentru momentele în care doriți să vă răsfățați simțurile. Este un adevărat tribut adus tradiției scoțiene și răbdării care stau la baza producerii unui whisky atât de distins.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Procesul meticulos și pasiunea cu care Auchentoshan distilează whisky-ul său sunt evidente în fiecare etapă a producției. De la selecția atentă a ingredientelor, malțarea cu grijă a orzului și tripla distilare, până la perioada de maturare în butoaie de stejar, fiecare detaliu este esențial pentru a crea un produs final unic și rafinat.

 1. Elaborarea Berii: La Auchentoshan se începe prin a face o bere specială care devine baza pentru whisky.
  • Malțarea, Măcinarea și Amestecarea: Orzul malțat optic de cea mai bună calitate este atent ales și apoi uscat cu grijă, fără să fie expus fumului. Acest orz are un gust curat, fără influențe supărătoare. Apoi, se măcină orzul pentru a se potrivi la tancurile de fierbere. Trebuie să existe un amestec uniform pentru a maximiza transformarea amidonului în zahăr în timpul procesului de fierbere.
  •  Fermentarea: Se adăugă amestecul de orz măcinat și malțat împreună cu apă pură într-un vas numit "lauter tun" și care este încălzit la 63,5°C. Astfel, se încurajează transformarea amidonurilor în zahăr. După două umpleri, amestecul este gata pentru fermentație.
 2. Tripla Distilare: Auchentoshan este unică în Scoția pentru că insistă asupra triplului proces de distilare pentru fiecare picătură de whisky. Aici se obține o băutură distilată cu un conținut de alcool incredibil de înalt, ajungând până la 81% volum alcool.
 3. Așteptarea: După ce băutura este procesată, următoarea etapă importantă este așteptarea.
 4. Maturarea în Butoaie de Stejar: Butoaiele din lemn de stejar au un impact semnificativ asupra aromei și gustului whisky-ului. Aceste butoaie au conținut anterior bourbon, sherry sau vinuri fine, ceea ce adaugă complexitatea și profunzimea whisky-ului Auchentoshan. Prin atenția la detalii și pasiunea pentru procesul de producție, ia naștere Auchentoshan - un whisky cu arome variate care îți încântă simțurile.

Auchentoshan reprezintă o combinație de tradiție și inovație, oferind un whisky cu arome complexe și variate, care captează esența artei distilării. Este o dovadă a angajamentului lor în a produce unul dintre cele mai fine single malt whisky-uri scoțiene.

ISTORIA BRANDULUI

La distileria Auchentoshan, timpul are o importanță deosebită. Acesta marchează maturizarea whisky-ului până la atingerea punctului său maxim. Pentru a vă dezvălui puțin mai mult din povestea whisky-ului Auchentoshan și a locului său de origine, vă invităm să explorați câteva momente importante din istoria distileriei.

În 1823, pe domeniul pitoresc Dunbartonshire al Auchentoshan, un inginer vizionar numit Thorne din Greenock a pus bazele ceea ce avea să devină distileria Auchentoshan. Ingeniozitatea lui Thorne a dat naștere distileriei, dotată cu echipamente de ultimă generație. Până în 1878, Auchentoshan ajunsese în proprietatea C.H. Curtis and Co Ltd., o altă companie din Greenock. În acea perioadă, Auchentoshan producea impresionantul volum de 50.000 de galoane de whisky anual. În 1903, distileria a trecut în mâinile fraților George și John McLachlan, renumiți producători de bere, distilatori și comercianți de vinuri. Conducerea lor a lăsat o amprentă indelebilă în istoria distileriei.

În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, rezistența Auchentoshan a fost pusă la încercare, când un raid aerian german a cauzat daune grave, inclusiv distrugerea unui depozit. Producția de whisky a fost oprită din cauza atacării râului Clyde și a șantierelor navale în timpul războiului.

În 1960, Auchentoshan a ajuns sub proprietatea lui J & R Tennent de la Wellpark Brewery, Glasgow, o companie care a fost ulterior absorbită de Charringtons în 1964. Ulterior, Charringtons s-a unit cu Bass Charrington în 1967.

În 1969, Auchentoshan a suferit o schimbare semnificativă, fiind achiziționată de compania de ospitalitate Eadie Cairns. Sub conducerea lor, Auchentoshan a început să fie promovată ca un Single Malt prin hotelurile și restaurantele lor. În 1984, Auchentoshan a început un nou capitol după ce a fost vândută lui Stanley P. Morrison, mai târziu cunoscută sub numele de Morrison Bowmore, pentru suma de 325.000 de lire sterline. În 1994, Suntory a achiziționat Morrison Bowmore, consolidând poziția Auchentoshan într-o familie de distilerii cu renume mondial.

În 2002, Auchentoshan a dezvăluit Auchentoshan Three Wood, un whisky care a demonstrat abordarea sa inovatoare în ceea ce privește maturizarea în diverse tipuri de butoaie de stejar.

În 2013, Auchentoshan și-a extins portofoliul cu lansarea Auchentoshan Virgin Oak, demonstrând angajamentul său de a împinge limitele artei producției de whisky.

În 2016, The Bartender's Malt a fost introdus ca parte a mișcării "The New Malt Order", care sărbătorea creativitatea și arta mixologiei.

În 2019, Auchentoshan a dezvăluit noul său ambalaj îndrăzneț, renunțând la stereotipurile tradiționale ale whisky-ului și îmbrățișând rădăcinile sale urbane.

Aceste momente reprezintă bogăția istoriei Auchentoshan, o poveste de inovație, reziliență și o căutare neobosită a excelenței în lumea whisky-ului.

Review-uri Auchentoshan Whisky 18 ani 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate