ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Balla Geza Cadarca - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Balla Geza Cadarca - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L - 1
Balla Geza Cadarca - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L
41,19 lei
Fără TVA: 34,61 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23301

CARACTERISTICI Balla Geza Cadarca - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Soi strugureCadarca
Alcool13.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneMinis
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Balla Geza Cadarca - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Balla Géza Cadarcă este într-adevăr un vin de calitate, apreciat de mulți iubitori ai vinului. Iată câteva dintre caracteristicile distinctive ale acestui vin:

 • Soiul de struguri: Balla Géza Cadarcă este un vin obținut din strugurii de Cadarcă, care este un soi autohton românesc. Acest soi oferă o aromă distinctă și caracteristică vinului.
 • Aromă: Vinul Balla Géza Cadarcă are o aromă intensă și complexă, cu note de fructe roșii și negre, cum ar fi cireșe, mure și afine. Aromele pot fi însoțite de accente subtile de condimente și lemn.
 • Gust: Vinul este sec, ceea ce înseamnă că conține puțin zahăr residual. Gustul este plin și echilibrat, cu taninuri fine și astringente, care oferă o textură catifelată și un final persistent. Se pot simți aromele de fructe menționate anterior, iar vinul poate prezenta și note de vanilie sau ciocolată, în funcție de modul de maturare în lemn.
 • Potențial de păstrare: Balla Géza Cadarcă este un vin care se poate păstra în sticlă pentru o perioadă mai lungă de timp, evoluând și dezvoltând arome complexe pe măsură ce îmbătrânește. Acesta poate fi savurat imediat după achiziție sau păstrat pentru câțiva ani pentru a se bucura de schimbările și dezvoltarea sa în timp.
 • Recomandări de asocieri culinare: Acest vin se potrivește de obicei cu mâncăruri din carne roșie, precum friptură de vită, miel sau vânat. De asemenea, poate fi acompaniat cu brânzeturi maturate sau ciuperci preparate în diverse moduri. Pentru a-i evidenția caracteristicile, se recomandă servirea la temperatura potrivită de aproximativ 16-18 grade Celsius.

Balla Géza Cadarcă este un vin apreciat deoarece reprezintă în mod autentic vinul românesc și oferă o experiență gustativă plăcută și rafinată.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Balla Géza Cadarcă este un vin distinctiv produs de crama Balla Géza. Iată principalele etape ale producției acestui vin:

 1. Recoltarea și selecția strugurilor: Procesul începe cu recoltarea strugurilor de Cadarcă, un soi de strugure roșu specific. Se alege momentul optim de recoltare, când strugurii ating maturitatea deplină. De asemenea, se face o selecție atentă a strugurilor, eliminându-se orice boabe necorespunzătoare sau stricate.
 2. Strivirea și fermentația: După recoltare, strugurii sunt striviți pentru a elibera sucul și a se obține mustul. Mustul rezultat este transferat în tancuri de fermentație, unde are loc procesul de fermentație alcoolică. Acesta se desfășoară sub controlul atent al temperaturii și timpului de fermentare pentru a extrage aromele și substanțele din coaja strugurilor.
 3. Maturarea în butoaie de lemn: După fermentație, vinul obținut este transferat în butoaie de lemn, unde are loc maturarea. Această etapă permite vinului să se dezvolte și să se îmbogățească în arome și textură. Durata maturării în butoaie poate varia în funcție de stilul de vin dorit și de caracteristicile soiului Cadarcă.
 4. Asamblarea și îmbutelierea: După maturare, vinurile din diferite butoaie sunt asamblate pentru a crea un vin echilibrat și complex. Producătorii de vin pot realiza asamblajul utilizând diferite loturi de vinuri cu caracteristici distincte pentru a obține profilul gustativ dorit. După asamblare, vinul este îmbuteliat în sticle și pregătit pentru a fi distribuit.
 5. Maturarea în sticlă: După îmbuteliere, vinul continuă să se matureze în sticlă. Acest proces, cunoscut sub numele de maturare în sticlă, permite vinului să-și dezvolte aromele și să-și îmbunătățească complexitatea pe măsură ce se află în contact cu aerul.

Este important de menționat că etapele de producție pot varia ușor în funcție de preferințele și metodele specifice ale producătorului. Crama Balla Géza are o reputație solidă în producerea de vinuri de calitate, iar vinul Cadarcă este apreciat pentru aroma sa intensă, gustul echilibrat și notele de fructe roșii și mirodenii.

ISTORIA CRAMEI

Crama Balla Géza este una dintre cele mai cunoscute crame din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Crama Balla Géza este situată în localitatea Miniș, județul Arad, în vestul României. A fost fondată în anul 1999 de către Géza Balla, un viticultor cu o vastă experiență și o pasiune profundă pentru vinificație. Balla Géza și-a dedicat întreaga carieră în industria viticolă, iar experiența sa a fost transpusă în producția de vinuri de înaltă calitate.

Crama a fost construită într-o regiune cu tradiție viticolă îndelungată, beneficiind de un climat favorabil și de soluri fertile. Aceste condiții naturale excelente au permis dezvoltarea viței de vie și producția de struguri de înaltă calitate.

Balla Géza a investit în tehnologie modernă și echipamente avansate pentru a asigura procesul de vinificație la cele mai înalte standarde. Echipa sa de experți în viticultură și enologie lucrează cu mare atenție și pasiune pentru a crea vinuri care să reflecte autenticitatea și caracterul regiunii.

Crama Balla Géza este recunoscută pentru diversitatea gamei sale de vinuri, de la vinuri albe și roze, la vinuri roșii de calitate superioară. Printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah. Aceste struguri sunt atent selecționați și culeși manual, pentru a obține vinuri deosebite.

Produsele Cramei Balla Géza au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, ceea ce a contribuit la reputația sa de producător de vinuri de calitate. Vinurile Balla Géza sunt apreciate pentru aroma bogată, echilibrul perfect și notele distincte care reflectă teritoriul specific.

Astfel, crama Balla Géza este o combinație între tradiția viticolă românească și inovația modernă, iar vinurile sale sunt rezultatul pasiunii și experienței unei echipe dedicate.

Review-uri Balla Geza Cadarca - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun