ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Balla Geza Kolna Blaufrankisch - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Balla Geza Kolna Blaufrankisch - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L - 1
Balla Geza Kolna Blaufrankisch - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L
42,46 lei
Fără TVA: 35,68 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 23300

CARACTERISTICI Balla Geza Kolna Blaufrankisch - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Soi strugureBlaufrankisch
Alcool13.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneMinis
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Balla Geza Kolna Blaufrankisch - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Vinul roșu sec Balla Géza Kolna Blaufränkisch este într-adevăr un vin de calitate, apreciat de iubitorii de vin și cunoscut pentru gustul său remarcabil. Iată câteva dintre caracteristicile distinctive ale acestui vin:

 • Soiul de struguri: Balla Géza Kolna Blaufränkisch este obținut din struguri de soi Blaufränkisch, care sunt originari din Europa Centrală și de Est. Acești struguri produc un vin roșu intens, cu arome și arome complexe.
 • Aromele și gustul: Acest vin prezintă arome fructate și condimentate, cu nuanțe de mure negre, cireșe și prune. Gustul său este plin, echilibrat și elegant, cu taninuri fine și aciditate moderată.
 • Corpul vinului: Balla Géza Kolna Blaufränkisch are un corp mediu spre plin, ceea ce înseamnă că are o textură bogată și o prezență în gură remarcabilă. Acest lucru îl face potrivit pentru a fi asociat cu mâncăruri mai consistente și cu arome puternice.
 • Potențialul de păstrare: Această etichetă de vin este cunoscută pentru capacitatea sa de a se dezvolta și de a se îmbunătăți cu învechirea în sticlă. De obicei, vinurile Balla Géza Kolna Blaufränkisch pot fi păstrate timp de câțiva ani, iar în timp, acestea pot dezvolta arome și nuanțe mai profunde.

În ansamblu, Balla Géza Kolna Blaufränkisch este un vin rosu sec de calitate superioară, cu arome bogate și complexe, un gust echilibrat și un potențial de păstrare în sticlă. Este un vin apreciat de iubitorii de vin și poate fi o alegere excelentă pentru a fi savurat alături de mâncăruri sau pur și simplu pentru a fi degustat într-un cadru relaxant.

ETAPE DE PRODUCȚIE

Vinul roșu sec Balla Géza Kolna Blaufränkisch este un vin distinctiv produs de crama Balla Géza. Iată principalele etape ale producției acestui vin:

 1. Recoltarea și selecția strugurilor: Procesul începe cu recoltarea strugurilor de Kolna Blaufränkisch, un soi de strugure roșu specific. Strugurii sunt selectați cu grijă, asigurându-se că sunt coapți și sănătoși. Această selecție riguroasă contribuie la calitatea finală a vinului.
 2. Strivirea și fermentația: După recoltare, strugurii sunt striviți pentru a elibera sucul și a obține mustul. Mustul rezultat este transferat în tancuri de fermentație, unde are loc procesul de fermentație alcoolică. Temperatura și durata fermentației sunt controlate cu atenție pentru a extrage aromele și caracteristicile specifice ale soiului Kolna Blaufränkisch.
 3. Maturarea în butoaie de lemn: După fermentație, vinul este transferat în butoaie de lemn, unde are loc maturarea. Maturarea în butoaie conferă vinului textură, complexitate și arome suplimentare. Durata maturării poate varia, dar de obicei durează între câteva luni și câțiva ani, în funcție de stilul de vin dorit.
 4. Asamblarea și îmbutelierea: După maturare, vinurile din diferite butoaie sunt asamblate pentru a crea un vin echilibrat și complex. Producătorii de vin pot utiliza diferite loturi de vinuri cu caracteristici distincte pentru a obține profilul gustativ dorit. După asamblare, vinul este îmbuteliat în sticle și pregătit pentru distribuție.
 5. Maturarea în sticlă: După îmbuteliere, vinul continuă să se matureze în sticlă. Maturarea în sticlă permite vinului să-și dezvolte aromele și să-și îmbunătățească complexitatea pe măsură ce se află în contact cu aerul.

Fiecare etapă a producției este realizată cu atenție și pasiune pentru a obține un vin de calitate superioară. Vinul Balla Géza Kolna Blaufränkisch este apreciat pentru aromele sale complexe de fructe negre, notele de condimente și taninurile fine, care îl fac potrivit pentru a fi savurat în compania unui fel de mâncare sau individual.

ISTORIA CRAMEI

Crama Balla Géza este una dintre cele mai cunoscute crame din România, recunoscută pentru producția de vinuri de calitate superioară. Iată o scurtă prezentare a istoriei acestei crame:

Crama Balla Géza este situată în localitatea Miniș, județul Arad, în vestul României. A fost fondată în anul 1999 de către Géza Balla, un viticultor cu o vastă experiență și o pasiune profundă pentru vinificație. Balla Géza și-a dedicat întreaga carieră în industria viticolă, iar experiența sa a fost transpusă în producția de vinuri de înaltă calitate.

Crama a fost construită într-o regiune cu tradiție viticolă îndelungată, beneficiind de un climat favorabil și de soluri fertile. Aceste condiții naturale excelente au permis dezvoltarea viței de vie și producția de struguri de înaltă calitate.

Balla Géza a investit în tehnologie modernă și echipamente avansate pentru a asigura procesul de vinificație la cele mai înalte standarde. Echipa sa de experți în viticultură și enologie lucrează cu mare atenție și pasiune pentru a crea vinuri care să reflecte autenticitatea și caracterul regiunii.

Crama Balla Géza este recunoscută pentru diversitatea gamei sale de vinuri, de la vinuri albe și roze, la vinuri roșii de calitate superioară. Printre soiurile de struguri cultivate se numără Fetească Albă, Fetească Regală, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon și Syrah. Aceste struguri sunt atent selecționați și culeși manual, pentru a obține vinuri deosebite.

Produsele Cramei Balla Géza au câștigat numeroase premii și recunoaștere internațională, ceea ce a contribuit la reputația sa de producător de vinuri de calitate. Vinurile Balla Géza sunt apreciate pentru aroma bogată, echilibrul perfect și notele distincte care reflectă teritoriul specific.

Astfel, crama Balla Géza este o combinație între tradiția viticolă românească și inovația modernă, iar vinurile sale sunt rezultatul pasiunii și experienței unei echipe dedicate.

Review-uri Balla Geza Kolna Blaufrankisch - Vin Sec Rosu - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun