ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L - 1
Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L
65,99 lei
Fără TVA: 55,45 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 25396

CARACTERISTICI Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Soi strugurePinot Noir
Alcool14%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneTransilvania
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI 
  • Soiul de struguri: Pinot Noir

Vinul Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir este produs exclusiv din soiul nobil de struguri Pinot Noir, renumit pentru aportul său la producerea vinurilor de o calitate excepțională. Acest soi conferă vinului caracteristici distinctive, precum aromele intense de fructe roșii, cireșe coapte, zmeură și mure, completate de subtile note de vanilie și tutun.

  • Sistemul de cultivare al viței de vie

Vița de vie este cultivată cu grijă și atenție în podgoriile selecte din regiunea Crișana, unde climatul răcoros și solul bogat în minerale contribuie la dezvoltarea optimă a strugurilor. Cultivarea respectă cele mai riguroase standarde, iar recolta este selecționată manual pentru a asigura calitatea superioară a vinului.

  • Solul

Solul din regiunea Crișana este caracterizat de textura fină și bogăția în minerale, oferind condiții ideale de dezvoltare pentru vița de vie. Acest sol contribuie la extragerea elementelor nutritive esențiale și a aromei specifice a strugurilor Pinot Noir, care se regăsesc în mod distinctiv în vinul Carastelec Vinca Benedict.

  • Vinificația și maturarea

Vinul este supus unui proces atent de vinificație, care include fermentarea în condiții controlate și maturarea ulterioară în barrique-uri noi din stejar franțuzesc și butoaie mari de stejar. Acest proces conferă vinului o complexitate și o eleganță aparte, precum și taninuri fine și arome pământoase specifice soiului Pinot Noir. Vinul are un potențial excelent de învechire, oferindu-i posibilitatea să-și dezvolte caracterul și să-și amplifice aromele în timp.

  • Culoare, arome, gust

Vinul se distinge prin culoarea sa fină rubinie și aromele olfactive intense de fructe roșii, cireșe coapte, zmeură și mure, cu subtile accente de vanilie și tutun. Gustul delicat și elegant, însoțit de taninurile fine și de aciditatea echilibrată, oferă o experiență gustativă complexă și rafinată. Postgustul persistent și condimentat completează experiența, invitând la savurarea fiecărui moment.

  • Temperatura de servire

Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir este ideal să fie servit la o temperatură cuprinsă între 14-16°C, pentru a-i evidenția aromele și a-i sublinia eleganța și complexitatea.

  • Asocieri gastronomice

Vinul se potrivește de minune alături de preparate cu personalitate, precum confit de rață, Boeuf Bourguignon, preparate cu ciuperci, brânzeturi maturate sau semitari, oferind o experiență culinară memorabilă și rafinată.

ISTORIA CRAMEI 

Povestea vinurilor Carastelec începe în secolul al XVII-lea, când principesa Zsófia Báthori, soția lui György Rákóczi al II-lea, a pus bazele primelor plantații de viță de vie în această regiune. Satul Carastelec, atestat încă din 1241, a devenit un punct de reper în producția viticolă, iar această tradiție s-a perpetuat de-a lungul secolelor.

În anul 1650, principesa Sophia Bathori a reconstruit biserica din Carastelec, donând păduri și vii pentru susținerea sa. Astfel, apare primul document care atestă prezența plantațiilor de viță de vie în localitate.

Vinurile spumante Carastelec sunt produse cu pasiune și meticulozitate într-un amfiteatru natural cu un microclimat specific, situat pe versanții munților Măgura Șimleului, cunoscut și ca "insula cristalină" din nord-vestul Transilvaniei. Aici, soiurile nobile de viță de vie, precum Feteasca Regală și Pinot Noir, sunt cultivate cu grijă și atenție de către viticultori dedicați.

Climatul temperat-continental și solul aparte din această regiune contribuie la obținerea unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament. Caracterizate prin prospețime și fructuozitate, vinurile Carastelec se remarcă prin calitatea lor excelentă și prin gustul inconfundabil, ce îmbină tradiția cu inovația.

Fiecare sticlă de vin spumant Carastelec este rezultatul unei selecții riguroase a soiurilor și a procesului atent de producție, ce garantează o experiență de degustare memorabilă. De la Pinot Noir-ul complex și elegant, la Feteasca Regală proaspătă și vibrantă, vinurile Carastelec te invită să descoperi bogăția și diversitatea viticolă a regiunii Crișana într-un pahar.

Review-uri Carastelec Vinca Benedict Pinot Noir - Vin Rosu Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun