ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Carastelec Vinca Theresia Rhein Riesling- Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Carastelec Vinca Theresia Rhein Riesling- Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 1
Carastelec Vinca Theresia Rhein Riesling- Vin Alb Sec - Romania - 0.75L
34,99 lei
Fără TVA: 29,40 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 26656

CARACTERISTICI Carastelec Vinca Theresia Rhein Riesling- Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureRhein Riesling
Alcool11.5%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneTransilvania
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Carastelec Vinca Theresia Rhein Riesling- Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI 

Soiul de struguri: Riesling de Rhin

Vinul Carastelec Vinca Theresia este obținut din soiul nobil de struguri Riesling de Rhin, cunoscut pentru aportul său la producerea vinurilor de o calitate excepțională. Acest soi conferă vinului caracteristici distinctive, precum aromele de pere albe crocante, piersică albă, miere, citrice și ierburi fine, oferind o experiență gustativă rafinată și echilibrată.

Sistemul de cultivare al viței de vie

Vița de vie este cultivată cu grijă și atenție în regiunea viticolă Crișana, unde climatul răcoros și solul specific contribuie la dezvoltarea optimă a strugurilor. Rieslingul se bucură de expunerea la soare și de solul bogat în minerale, care îi conferă o aciditate distinctă și o complexitate aromatică remarcabilă.

Solul

Solul argilos și bogat în minerale din regiunea Crișana oferă condiții ideale de dezvoltare pentru vița de vie. Acest sol contribuie la extragerea mineralelor necesare pentru a da naștere unor vinuri elegante și pline de finețe, precum Carastelec Vinca Theresia.

Vinificația și maturarea

Strugurii sunt recoltați la maturitate optimă și sunt supuși unui proces atent de vinificație, menit să conserve aromele naturale și prospețimea soiului. Vinul este maturat în condiții controlate pentru a-și dezvolta caracterul și complexitatea, iar rezultatul este un vin cu o identitate distinctă și autentică.

Culoare, arome, gust

Carastelec Vinca Theresia se remarcă prin culoarea sa galben-verzuie atrăgătoare. Aromele de lime și ghimbir sunt încununate de parfumul îmbietor al caprifoiului, oferind o experiență olfactivă captivantă. Gustul aduce în prim-plan aromele de pere albe crocante, piersică albă, miere, citrice și ierburi fine, completate de o aciditate distinsă și un postgust plăcut.

Temperatura de servire

Vinul Carastelec Vinca Theresia este ideal să fie servit la o temperatură între 8-10°C, pentru a-i evidenția aromele și a-i accentua prospețimea și echilibrul.

Asocieri gastronomice

Datorită echilibrului său perfect și acidității ridicate, Rieslingul este extrem de versatil în ceea ce privește asocierea cu mâncarea. Se potrivește de minune cu preparate picante, asiatice, pește, salate și alte preparate cu aciditate ridicată, oferind o experiență gastronomică complexă și rafinată.

ISTORIA CRAMEI 

Povestea vinurilor Carastelec începe în secolul al XVII-lea, când principesa Zsófia Báthori, soția lui György Rákóczi al II-lea, a pus bazele primelor plantații de viță de vie în această regiune. Satul Carastelec, atestat încă din 1241, a devenit un punct de reper în producția viticolă, iar această tradiție s-a perpetuat de-a lungul secolelor.

În anul 1650, principesa Sophia Bathori a reconstruit biserica din Carastelec, donând păduri și vii pentru susținerea sa. Astfel, apare primul document care atestă prezența plantațiilor de viță de vie în localitate.

Vinurile spumante Carastelec sunt produse cu pasiune și meticulozitate într-un amfiteatru natural cu un microclimat specific, situat pe versanții munților Măgura Șimleului, cunoscut și ca "insula cristalină" din nord-vestul Transilvaniei. Aici, soiurile nobile de viță de vie, precum Feteasca Regală și Pinot Noir, sunt cultivate cu grijă și atenție de către viticultori dedicați.

Climatul temperat-continental și solul aparte din această regiune contribuie la obținerea unor vinuri elegante, pline de finețe și rafinament. Caracterizate prin prospețime și fructuozitate, vinurile Carastelec se remarcă prin calitatea lor excelentă și prin gustul inconfundabil, ce îmbină tradiția cu inovația.

Fiecare sticlă de vin spumant Carastelec este rezultatul unei selecții riguroase a soiurilor și a procesului atent de producție, ce garantează o experiență de degustare memorabilă. De la Pinot Noir-ul complex și elegant, la Feteasca Regală proaspătă și vibrantă, vinurile Carastelec te invită să descoperi bogăția și diversitatea viticolă a regiunii Crișana într-un pahar.

Review-uri Carastelec Vinca Theresia Rhein Riesling- Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun