ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Courvoisier

Courvoisier un coniac întipărit în istorie – este descrierea perfectă pentru Courvoisier, un sortiment înalt apreciat de cunoscători, dar a cărui culoare de chihlimbar poate atrage atenția oricărui căutător de gusturi fine. 

Pentru că un coniac de cea mai înaltă calitate poartă o idee ce a trecut peste secole, Courvoisier este una din puținele case ce controlează parcursul băuturii de la culegerea strugurilor până la stadiul final de delectare a consumatorilor cu fiecare pahar savurat. Rezultatul? O băutură exuberantă din care se resimte farmecul regiunii Cognac, farmec care l-a cucerit însuși pe Napoleon Bonaparte, iar atunci când a descoperit distileria lui Emmanuel Courvoisier, nu doar că a asigurat armata cu provizii din băutura sa favorită, dar legenda spune că, odată exilat pe Insula Sf. Elena, a luat cu el numeroase butoaie din coniacul preferat. Ulterior, moștenitorul său, Napoleon al III-lea, a numit Casa Curvoisier ,,furnizorul oficial al curții imperiale”, detaliu care se regăsește și azi la muzeul din Jarnac. 

Întreaga călătorie a producției presupune însă o serie de pași atent stabiliți: pot fi folosite doar 3 soiuri de struguri (Colombard, Folle Blanche sau Ugni Blanc), cultivate în 6 zone recunoscute legal din Regiunea Cognac pentru a putea da naștere sortimentului atât de îndrăgit. 

Fiecare sticlă de Courvoisier ascunde o băutură distilată dublu printr-un proces unic, specific coniacului. Regula spune că se începe prin fermentarea sucului de struguri și transformarea acestuia în vin de la finalul recoltei până la data de 31 martie. Pentru a garanta calitatea sa recunoscută, se folosesc distilatoare mici, de 25 de hectolitri, cărora li se aplică o flacără directă, după care urmează distilarea cu drojdie printr-o tehnică inovativă pe care doar câțiva producători de coniac o utilizează. ,,Eau-de-vie” sau lichidul cel mai pur obținut este cel gata pentru a îmbătrâni în butoaiele de stejar. 

Așadar, ,,coniacul lui Napoleon” nu prezintă doar un gust intens și dur, inconfundabil. Este vorba și de o poveste cu iz imperial, care te învăluie și în prezent la fiecare înghițitură. 


Nu există niciun Producător.