ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Dextra Nobilis Riesling Italian - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Dextra Nobilis Riesling Italian - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L - 1
Dextra Nobilis Riesling Italian - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L
78,99 lei
Fără TVA: 66,38 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 28580

CARACTERISTICI Dextra Nobilis Riesling Italian - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Soi strugureRiesling Italian
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneCrișana
StilDemisec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Dextra Nobilis Riesling Italian - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Denumirea acestui vin, "Dextra Nobilis", spune totul. Este o băutură viniferă cu adevărat nobilă și distinsă, concepută pentru a îmbogăți cele mai importante momente din viața ta.

  • Soiul de strugure - Riesling Italian: Dextra Nobilis este realizat exclusiv din soiul de struguri Riesling italian, ceea ce îi conferă caracteristicile sale distincte. Acest soi aduce laolaltă un ansamblu complex de arome și gusturi.
  • Culoare: Vinul prezintă o culoare galben pai, strălucitoare și atrăgătoare, anticipând o experiență gustativă deosebită.
  • Arome: Aromele acestui vin sunt curate și expresive. Veți descoperi nuanțe de mere galbene, caise, salcâm, soc, lămâie și grapefruit. Aceste arome sunt un adevărat deliciu pentru simțurile tale.
  • Gust: Dextra Nobilis este un vin demisec, cu o aciditate medie perfect integrată și o corpolență bine echilibrată. În gust, veți experimenta note proeminente de grapefruit și migdale, care se îmbină armonios cu aromele de fructe coapte precum piersici, caise, mere galbene și nectarine. Postgustul este mediu spre lung, lăsându-vă cu o senzație plăcută pe papilele gustative.
  • Potențial de învechire: Dextra Nobilis este un vin care poate fi savurat cu plăcere imediat după achiziționare, dar are și un potențial de învechire în sticlă. Aceasta înseamnă că, dacă doriți, puteți lăsa acest vin să se dezvolte în complexitate și profunzime pe măsură ce trece timpul.
  • Metoda de cultivare: Un aspect notabil al producției Dextra Nobilis este angajamentul producătorului față de natură. Strugurii din care este obținut acest vin sunt cultivați în condiții naturale, fără folosirea substanțelor chimice pentru combaterea buruienilor. Toate lucrările necesare în procesul de cultivare sunt efectuate manual, ceea ce contribuie la menținerea autenticității și purității acestui vin.
  • Recomandare de servire: Pentru a vă bucura de toate nuanțele și aromele sale, Dextra Nobilis se servește la temperatura optimă de 8-10°C. Este o alegere perfectă pentru a însoți mesele speciale sau pentru a crea o experiență de degustare cu adevărat memorabilă.

Dextra Nobilis este mai mult decât un vin - este o călătorie a simțurilor în lumea vinurilor fine. Cu aromele sale complexe și gusturile echilibrate, acest vin va aduce un plus de eleganță oricărei ocazii speciale sau momente de relaxare.

SOIURI CULTIVATE

Merlot - Un strugure robust și plin de vigoare, Merlot este o adiție recentă în DOC Crișana. Deși nu a fost tradițional cultivat în această zonă, Dextra a optat pentru acest soi datorită prestanței sale remarcabile. Culoarea distinctivă și aroma sa excepțională conferă strugurilor Merlot un loc special în producția cramei, rezultând vinuri apreciate în întreaga lume.

Fetească Regală - Acest soi este autentic pentru regiunea noastră și este consacrat, fiind poate cel mai răspândit în Transilvania. Aroma sa unică îl face ușor de identificat și apreciat. Dextra a ales Feteasca Regală pentru a continua tradiția și pentru a demonstra că soiurile tradiționale au potențialul de a da naștere unor vinuri extraordinare, adaptate cerințelor lumii moderne.

Riesling Italian - Riesling Italian, datorită gustului său complex și aspru, permite crearea unor vinuri albe seci sau demiseci remarcabile. Deși este un soi capricios, dificil de gestionat și sensibil la dăunători, Dextra a crezut cu tărie că efortul depus merită, deoarece vinul obținut din acești struguri este cu adevărat unic și oferă o experiență de neuitat.

ISTORIA CRAMEI

Crama Dextra își are rădăcinile într-o istorie bogată și legendară. Situată în Sâniob, această locație este încărcată de tradiție și istorie viticolă. Legenda Sancta Dextra datează de aproape un mileniu și este strâns legată de prezența mâinii drepte îmbălsămate a Sfântului Ștefan, o relicvă de o importanță deosebită în creștinismul medieval din Ungaria.

Această locație specială a fost un centru de pelerinaj și devoțiune timp de secole, și a fost însoțită de o moștenire a producției de vinuri nobile. Cu tradiția și istoria sa în minte, Crama Dextra a fost înființată în 2015, în același loc în care odinioară se aflau renumite podgorii ale Sâniobului.

Cu o suprafață de 5,4 hectare de viță de vie, Crama Dextra a ales cu grijă trei soiuri de struguri pentru a cultiva. Merlot, un soi robust și prestigios, care nu este tradițional în zona DOC Crișana, dar care a fost selectat pentru calitatea sa excepțională. Fetească Regală, un soi autohton și consacrat, este, de asemenea, cultivat, contribuind la menținerea tradiției locale. În plus, Riesling Italian, cunoscut pentru gustul său aspru și complex, oferă posibilitatea de a produce vinuri albe seci sau demiseci de excepție.

În 2021, Crama Dextra a finalizat linia de vinificație și a produs primele vinuri Dextra. Aceste vinuri sunt o serie limitată și nobilă, care readuce la viață legenda Sâniobului și oferă o experiență a simțurilor similară cu cea a regilor din trecutul îndepărtat. Crama Dextra este un loc în care istoria și tradiția se întâlnesc cu pasiunea pentru vinuri nobile, oferind o experiență unică pentru iubitorii de vin.

Review-uri Dextra Nobilis Riesling Italian - Vin Alb Demisec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun