ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Dextra Primus Feteasca Regala - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Dextra Primus Feteasca Regala - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 1
Dextra Primus Feteasca Regala - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L
69,99 lei
Fără TVA: 58,82 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 30124

CARACTERISTICI Dextra Primus Feteasca Regala - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureFeteasca Regala
Alcool15%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneCrișana
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Dextra Primus Feteasca Regala - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI

Dextra Primus este un vin alb sec ce se evidențiază printr-un caracter hotărât și o personalitate puternică. Este alegerea perfectă pentru cei care apreciază vinurile seci, cu integritate și profunzime.

  • Soiul de strugure - Fetească Regală: Dextra Primus este produs din soiul de struguri Fetească Regală, un soi autohton consacrat. Acest soi conferă vinului arome florale pronunțate, cu nuanțe de flori de crin și caprifoi, ce se îmbină armonios cu aromele de fructe coapte și coajă de lămâie.
  • Culesul târziu pentru caracter hotărât: Un aspect definitoriu al acestui vin este momentul culesului târziu al strugurilor. Acest lucru contribuie la dezvoltarea unui vin cu caracter hotărât, care impresionează prin profunzimea sa. Alcoolul este bine integrat în corpul vinului, susținând și evidențiind aromele fructelor coapte.
  • Producție manuală și respect față de natură: Dextra Primus este produs în întregime din strugurii cultivați în propria vie, culeși manual și atent selecționați pentru a asigura o calitate autentică și o structură bine definită. Credem în apropierea de natură, motiv pentru care în vie nu sunt utilizate substanțe chimice pentru combaterea buruienilor, toate lucrările fiind efectuate manual.
  • Recomandări de servire: Pentru a vă bucura de întreaga paletă de arome și arome ale acestui vin deosebit, vă recomandăm să-l serviți la o temperatură cuprinsă între 8 și 10°C. Acest interval de temperatură permite vinului să se exprime în toată splendoarea sa.

Dextra Primus nu este doar un vin, ci o poveste a locului și a tradiției. Cu originile sale în soiul autohton Fetească Regală și cu producția realizată cu respect față de natură, acest vin impozant poartă mai departe istoria locului și vă poartă într-o călătorie similară cu cea a regilor din trecutul îndepărtat. Este o experiență vinicolă autentică, plină de caracter și farmec, perfectă pentru a fi savurată în momentele speciale.

SOIURI CULTIVATE

Merlot - Un strugure robust și plin de vigoare, Merlot este o adiție recentă în DOC Crișana. Deși nu a fost tradițional cultivat în această zonă, Dextra a optat pentru acest soi datorită prestanței sale remarcabile. Culoarea distinctivă și aroma sa excepțională conferă strugurilor Merlot un loc special în producția cramei, rezultând vinuri apreciate în întreaga lume.

Fetească Regală - Acest soi este autentic pentru regiunea noastră și este consacrat, fiind poate cel mai răspândit în Transilvania. Aroma sa unică îl face ușor de identificat și apreciat. Dextra a ales Feteasca Regală pentru a continua tradiția și pentru a demonstra că soiurile tradiționale au potențialul de a da naștere unor vinuri extraordinare, adaptate cerințelor lumii moderne.

Riesling Italian - Riesling Italian, datorită gustului său complex și aspru, permite crearea unor vinuri albe seci sau demiseci remarcabile. Deși este un soi capricios, dificil de gestionat și sensibil la dăunători, Dextra a crezut cu tărie că efortul depus merită, deoarece vinul obținut din acești struguri este cu adevărat unic și oferă o experiență de neuitat.

ISTORIA CRAMEI

Crama Dextra își are rădăcinile într-o istorie bogată și legendară. Situată în Sâniob, această locație este încărcată de tradiție și istorie viticolă. Legenda Sancta Dextra datează de aproape un mileniu și este strâns legată de prezența mâinii drepte îmbălsămate a Sfântului Ștefan, o relicvă de o importanță deosebită în creștinismul medieval din Ungaria.

Această locație specială a fost un centru de pelerinaj și devoțiune timp de secole, și a fost însoțită de o moștenire a producției de vinuri nobile. Cu tradiția și istoria sa în minte, Crama Dextra a fost înființată în 2015, în același loc în care odinioară se aflau renumite podgorii ale Sâniobului.

Cu o suprafață de 5,4 hectare de viță de vie, Crama Dextra a ales cu grijă trei soiuri de struguri pentru a cultiva. Merlot, un soi robust și prestigios, care nu este tradițional în zona DOC Crișana, dar care a fost selectat pentru calitatea sa excepțională. Fetească Regală, un soi autohton și consacrat, este, de asemenea, cultivat, contribuind la menținerea tradiției locale. În plus, Riesling Italian, cunoscut pentru gustul său aspru și complex, oferă posibilitatea de a produce vinuri albe seci sau demiseci de excepție.

În 2021, Crama Dextra a finalizat linia de vinificație și a produs primele vinuri Dextra. Aceste vinuri sunt o serie limitată și nobilă, care readuce la viață legenda Sâniobului și oferă o experiență a simțurilor similară cu cea a regilor din trecutul îndepărtat. Crama Dextra este un loc în care istoria și tradiția se întâlnesc cu pasiunea pentru vinuri nobile, oferind o experiență unică pentru iubitorii de vin.

Review-uri Dextra Primus Feteasca Regala - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun