ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Glenmorangie The Lasanta Whisky 12 ani 0.7L

Glenmorangie The Lasanta Whisky 12 ani 0.7L - 1
Glenmorangie The Lasanta Whisky 12 ani 0.7L
209,99 lei
Fără TVA: 176,46 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 18694

CARACTERISTICI Glenmorangie The Lasanta Whisky 12 ani 0.7L

Alcool43%
CategorieHighland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Vechime12 ani

Descrierea produsului Glenmorangie The Lasanta Whisky 12 ani 0.7L

CARACTERISTICI

Imaginează-ți că poți împacheta culorile apusului de soare - roșii, portocalii și movuri infinite - într-o sticlă de whisky. Aceasta a fost încercarea lui Dr. Bill, Directorul Nostru de Creație pentru Whisky și un călător înfocat. Glenmorangie The Lasanta este rezultatul acestei încercări, o călătorie în lumea magică a apusului, capturată într-o experiență de degustare.

  • Procesul de creație: Pentru a crea Lasanta, începem cu alambicurile noastre înalte precum girafele, care produc un spirit delicios, delicat și fructat. Acesta este maturat apoi în butoaie de bourbon și sherry timp de 12 ani, transformându-l într-o odisee a gusturilor, explodând în arome bogate și dulceață însorită.
  • Arome și gusturi: Lasanta strălucește cu arome de stafide, fagure de miere și alune acoperite de ciocolată, îmblânzite de adieri de scorțișoară. Fiecare înghițitură este o călătorie unică, la fel ca fiecare apus de soare pe care îl privești. De la aromele calde de condimente amestecate cu stafide acoperite de ciocolată, până la segmente de portocală, nuci și caramel butterscotch, creează o paletă complexă de arome calde și îmbietoare.
  • Servirea perfectă: Lasanta se savurează la temperatura camerei, dezvăluindu-și toate nuanțele subtile. Poți opta să-l bei simplu, cu puțină apă pentru a elibera aromele sau peste 2-3 cuburi mari de gheață pentru o experiență răcoritoare.
  • Culori și arome: Culoarea acestui whisky este un roșu deschis, asemenea unui ruseț delicat. Nasul este întâmpinat de arome calde de condimente, stafide acoperite de ciocolată, fagure de miere și caramel toffee. Gustul se desfășoară într-o explozie de sultane sherry, segmente de portocală, nuci și caramel butterscotch, creând o paletă complexă de arome calde. Finish-ul este lung și satisfăcător, cu note de portocală condimentată și ciocolată.

Închei această descriere cu o invitație la o călătorie senzorială: lasă-te purtat de Lasanta în lumea sa fermecată de arome și culori, unde fiecare înghițitură este o călătorie într-un apus de soare nesfârșit și magic.

ISTORIA BRANDULUI

Începuturile distileriei se întind din 1843, când fermierul William Matheson și soția sa, Anne, au construit o distilerie în Highlands-ul scoțian. Vânzând whisky-ul lor pentru sume modice, această afacere a început modest și într-un loc retras, dar viziunea lor era deosebită.

Numele whisky-ului, „Glenmorangie”, provine din dragostea lui Matheson pentru pământul pașnic pe care îl cultiva. În gaelică, vechea limbă a Scoției, „Glenmorangie” înseamnă „Valea Liniștii”. Toate whisky-urile sunt legate de pământul pe care sunt făcute, dar Glenmorangie este, poate, cel mai strâns înrădăcinat în istoria bogată a Ross-shire-ului nativ.

De atunci și până în prezent, distileria a parcurs o distanță considerabilă. De la crearea celebrului Glenmorangie Original la inovarea tehnicilor avansate de gestionare a butoaielor, au explorat mereu limitele a ceea ce se poate face în producția de whisky. Una dintre cele mai faimoase inovații ale lor sunt alambicurile de cupru, cele mai înalte din Scoția, la 5,14 metri (aceeași înălțime cu o girafă), care creează un spirit delicat, gata pentru experimente.

Unul dintre secretele distileriei este izvorul lor unic, Tarlogie Springs, bogat în minerale, care conferă whisky-urilor aroma fructată distinctivă și finisajul neted și delicios. Pentru a păstra această apă pură, Glenmorangie deține și protejează întreaga pădure care înconjoară această sursă.

Integritatea malțului este asigurată de utilizarea exclusivă a orzului crescut în Scoția, inclusiv a celui cultivat pe propriile terenuri ale distileriei.

De-a lungul timpului, Glenmorangie a avut mulți membri devotați în echipa sa, dar puțini au dedicat distileriei atât de mult ca Gordon L Smart (1895-1972). Gordon a fost numit manager al distileriei în 1920, după moartea tatălui său, Alexander, fostul manager al distileriei. A ocupat această poziție timp de cincizeci de ani remarcabili. Echipa sa de bază, cunoscută sub numele de „16 Bărbați din Tain”, au oferit o experiență vastă în producția de whisky și în implementarea de abilități tradiționale.

Astăzi, există „24 de Distileri din Tain”, conduse de managerul distileriei, Edward Thom, care în 2022 a câștigat titlul de Manager Global al Anului la prestigioasele Premii Whisky Magazine Icons of Whisky. Glenmorangie a continuat să sprijine și să dezvolte relații strânse cu comunitatea înconjurătoare, atrăgând mai multe generații pentru a crea whisky-urile premiate ale mărcii de-a lungul decadelor.

Glenmorangie se află într-o casă construită din secolul al XVII-lea, cu vedere la țărmurile nepoluate ale Moray Firth și înconjurată de ruinele unui castel vechi. Aici vei găsi luxul unui hotel de 5 stele, dar și căldura și personalitatea unei case de la țară, oferindu-ți o experiență specială pentru a descoperi frumusețea sălbatică a Highlands-urilor.

Review-uri Glenmorangie The Lasanta Whisky 12 ani 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Acest site foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, iti exprimi acordul pentru utilizarea acestora, in conformitate cu Politica de confidentialitate