ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Glenmorangie The Elementa 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 1L

Glenmorangie The Elementa 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 1L - 1
Glenmorangie The Elementa 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 1L
370,79 lei
Fără TVA: 311,59 lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod: 32323

CARACTERISTICI Glenmorangie The Elementa 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 1L

Alcool43%
CategorieHighland Single Malt Scotch Whisky
Litraj1L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Vechime14 ani

Descrierea produsului Glenmorangie The Elementa 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 1L

CARACTERISTICI

În universul fascinant al whisky-ului, Glenmorangie The Elementa se distinge ca o comoară rarefiată. Acest Highland Single Malt Scotch Whisky reprezintă arta finisării lemnului, o măiestrie atent șlefuită de distileria Glenmorangie. Cu o maturare inițială în butoaie de stejar american de bourbon, whisky-ul își croiește drumul spre perfecțiune. Aici, netezimea și subtilele note fructate se conturează sub atenta îngrijire a celor mai pricepuți meșteșugari.

  • Caracterul whisky-ului: Dar ceea ce face Glenmorangie The Elementa cu adevărat remarcabil este călătoria sa ulterioară. Caracterul său se dezvoltă și mai mult în butoaiele noi de stejar carbonizat, unde whisky-ul primește arome profunde și condimente intense. Această finisare îndrăzneață îi conferă un caracter aparte, îmbogățindu-i aroma și adâncindu-i savoarea.
  • Arome: Când apropii paharul de nas, vei fi întâmpinat de o explozie de arome complexe. Iarba proaspătă și ciocolata cu lapte deschid dansul aromatic, urmate rapid de straturi delicate de vanilie. Cu fiecare miros, notele lemnoase devin tot mai pregnante, însoțite de accente de cuișoare și portocală, creând un buchet aromat fascinant și bogat.
  • Gust: În momentul în care prima înghițitură atinge palatul, simți o explozie de condimente intense. Aromele puternice de ciocolată neagră cu ghimbir se împletesc cu subtilele note de cuișoare și piersici coapte, oferind o senzație gustativă complexă și îmbietoare. Gustul se desfășoară ca un dans, captivându-ți simțurile într-o experiență plină de profunzime și eleganță.
  • Finalul: Pe măsură ce sorbi ultimele picături de Glenmorangie The Elementa, vei descoperi un final echilibrat, în care dulceața și condimentele se împletesc într-o armonie perfectă. O notă persistentă de chimen completează această experiență, lăsând o impresie memorabilă și invitându-te să explorezi din nou această capodoperă a distileriei Glenmorangie.

Glenmorangie The Elementa nu este doar un whisky; este o poveste îmbuteliată, o călătorie a aromelor și aromei. Cu fiecare înghițitură, descoperi o nouă nuanță, o nouă dimensiune a acestei băuturi distilate cu grijă. Este o experiență care te captivează și te poartă în lumea fermecată a tradiției și măiestriei distileriei Glenmorangie. Este mai mult decât un produs - este o artă, un poem al gustului, menit să fie savurat și admirat de către cunoscători.

ISTORIA BRANDULUI

Începuturile distileriei se întind din 1843, când fermierul William Matheson și soția sa, Anne, au construit o distilerie în Highlands-ul scoțian. Vânzând whisky-ul lor pentru sume modice, această afacere a început modest și într-un loc retras, dar viziunea lor era deosebită.

Numele whisky-ului, „Glenmorangie”, provine din dragostea lui Matheson pentru pământul pașnic pe care îl cultiva. În gaelică, vechea limbă a Scoției, „Glenmorangie” înseamnă „Valea Liniștii”. Toate whisky-urile sunt legate de pământul pe care sunt făcute, dar Glenmorangie este, poate, cel mai strâns înrădăcinat în istoria bogată a Ross-shire-ului nativ.

De atunci și până în prezent, distileria a parcurs o distanță considerabilă. De la crearea celebrului Glenmorangie Original la inovarea tehnicilor avansate de gestionare a butoaielor, au explorat mereu limitele a ceea ce se poate face în producția de whisky. Una dintre cele mai faimoase inovații ale lor sunt alambicurile de cupru, cele mai înalte din Scoția, la 5,14 metri (aceeași înălțime cu o girafă), care creează un spirit delicat, gata pentru experimente.

Unul dintre secretele distileriei este izvorul lor unic, Tarlogie Springs, bogat în minerale, care conferă whisky-urilor aroma fructată distinctivă și finisajul neted și delicios. Pentru a păstra această apă pură, Glenmorangie deține și protejează întreaga pădure care înconjoară această sursă.

Integritatea malțului este asigurată de utilizarea exclusivă a orzului crescut în Scoția, inclusiv a celui cultivat pe propriile terenuri ale distileriei.

De-a lungul timpului, Glenmorangie a avut mulți membri devotați în echipa sa, dar puțini au dedicat distileriei atât de mult ca Gordon L Smart (1895-1972). Gordon a fost numit manager al distileriei în 1920, după moartea tatălui său, Alexander, fostul manager al distileriei. A ocupat această poziție timp de cincizeci de ani remarcabili. Echipa sa de bază, cunoscută sub numele de „16 Bărbați din Tain”, au oferit o experiență vastă în producția de whisky și în implementarea de abilități tradiționale.

Astăzi, există „24 de Distileri din Tain”, conduse de managerul distileriei, Edward Thom, care în 2022 a câștigat titlul de Manager Global al Anului la prestigioasele Premii Whisky Magazine Icons of Whisky. Glenmorangie a continuat să sprijine și să dezvolte relații strânse cu comunitatea înconjurătoare, atrăgând mai multe generații pentru a crea whisky-urile premiate ale mărcii de-a lungul decadelor.

Glenmorangie se află într-o casă construită din secolul al XVII-lea, cu vedere la țărmurile nepoluate ale Moray Firth și înconjurată de ruinele unui castel vechi. Aici vei găsi luxul unui hotel de 5 stele, dar și căldura și personalitatea unei case de la țară, oferindu-ți o experiență specială pentru a descoperi frumusețea sălbatică a Highlands-urilor.

Review-uri Glenmorangie The Elementa 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 1L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun