ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Glenmorangie The Quinta Ruban 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Glenmorangie The Quinta Ruban 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L - 1
Glenmorangie The Quinta Ruban 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L
259,98 lei
Fără TVA: 218,47 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 29677

CARACTERISTICI Glenmorangie The Quinta Ruban 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Alcool46%
CategorieHighland Single Malt Scotch Whisky
Litraj0.7L
RegiuneHighland
Tara de origineScotia
Vechime14 ani

Descrierea produsului Glenmorangie The Quinta Ruban 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

CARACTERISTICI

În lumea whisky-ului, Glenmorangie Quinta Ruban 14 Years Old este un adevărat produs al aventurii și creativității, născut sub supravegherea lui Dr. Bill, Directorul Nostru de Creație a Whisky-ului. Inspirat de spiritul său aventurier, Dr. Bill a dorit să creeze un whisky la fel de imprevizibil precum călătoriile sale.

 • Călătoria într-o pădure întunecată și delicioasă: Quinta Ruban este o călătorie olfactivă și gustativă într-o pădure sălbatică și întunecată, unde vântul șuieră cu rafale de mentă și vârtejuri întunecate de ciocolată pot apărea în orice moment. Această aventură începe în alambicurile noastre înalte cât o girafă, unde whisky-ul începe ușor și fructat, pentru a deveni apoi mai închis și mai profund în gust, învechind timp de 14 ani în butoaie de bourbon și butoaie de porto din Portugalia.
 • Gusturi și Arome:
  • Arome: Whisky-ul finit este o încurcătură voluptuoasă de combinații de arome. Nuci și piper negru. Portocală mandarină și bezea topită. Bară de ciocolată neagră și mentă. Ca și cum ai păși într-o necunoscută de ciocolată-mentă-portocală, călătoria este la fel de delicioasă ca și destinația.
  • Culoare: Culoarea sa aurie închisă cu tentă de rubin deschide poarta către o lume de arome. Mirosurile de ciocolată neagră cu mentă și portocale de Sevilla se amestecă cu lemn de santal și nucă, finalizându-se cu un strop picant de piper și nucșoară.
  • Gust: Gustați acest whisky pur, cu puțină apă sau cu 2-3 cuburi mari de gheață. Temperatura ideală este temperatura camerei. Este gata de a fi savurat imediat, și pentru a păstra calitățile sale deosebite, este recomandat să fie depozitat în poziție verticală într-un loc răcoros (10-15°C), întunecat și departe de vibrații.
 • Servirea perfectă: Gustați acest whisky pur, cu puțină apă sau cu 2-3 cuburi mari de gheață. Temperatura ideală este temperatura camerei. Este gata de a fi savurat imediat, și pentru a păstra calitățile sale deosebite, este recomandat să fie depozitat în poziție verticală într-un loc răcoros (10-15°C), întunecat și departe de vibrații.

Glenmorangie Quinta Ruban 14 Years Old este mai mult decât un whisky - este o experiență senzorială, un peisaj de arome și gusturi, un omagiu adus călătoriilor și aventurii. O adevărată capodoperă a gustului, această băutură va transforma fiecare înghițitură într-o călătorie memorabilă prin pădurile întunecate ale gusturilor complexe.

ISTORIA BRANDULUI

Începuturile distileriei se întind din 1843, când fermierul William Matheson și soția sa, Anne, au construit o distilerie în Highlands-ul scoțian. Vânzând whisky-ul lor pentru sume modice, această afacere a început modest și într-un loc retras, dar viziunea lor era deosebită.

Numele whisky-ului, „Glenmorangie”, provine din dragostea lui Matheson pentru pământul pașnic pe care îl cultiva. În gaelică, vechea limbă a Scoției, „Glenmorangie” înseamnă „Valea Liniștii”. Toate whisky-urile sunt legate de pământul pe care sunt făcute, dar Glenmorangie este, poate, cel mai strâns înrădăcinat în istoria bogată a Ross-shire-ului nativ.

De atunci și până în prezent, distileria a parcurs o distanță considerabilă. De la crearea celebrului Glenmorangie Original la inovarea tehnicilor avansate de gestionare a butoaielor, au explorat mereu limitele a ceea ce se poate face în producția de whisky. Una dintre cele mai faimoase inovații ale lor sunt alambicurile de cupru, cele mai înalte din Scoția, la 5,14 metri (aceeași înălțime cu o girafă), care creează un spirit delicat, gata pentru experimente.

Unul dintre secretele distileriei este izvorul lor unic, Tarlogie Springs, bogat în minerale, care conferă whisky-urilor aroma fructată distinctivă și finisajul neted și delicios. Pentru a păstra această apă pură, Glenmorangie deține și protejează întreaga pădure care înconjoară această sursă.

Integritatea malțului este asigurată de utilizarea exclusivă a orzului crescut în Scoția, inclusiv a celui cultivat pe propriile terenuri ale distileriei.

De-a lungul timpului, Glenmorangie a avut mulți membri devotați în echipa sa, dar puțini au dedicat distileriei atât de mult ca Gordon L Smart (1895-1972). Gordon a fost numit manager al distileriei în 1920, după moartea tatălui său, Alexander, fostul manager al distileriei. A ocupat această poziție timp de cincizeci de ani remarcabili. Echipa sa de bază, cunoscută sub numele de „16 Bărbați din Tain”, au oferit o experiență vastă în producția de whisky și în implementarea de abilități tradiționale.

Astăzi, există „24 de Distileri din Tain”, conduse de managerul distileriei, Edward Thom, care în 2022 a câștigat titlul de Manager Global al Anului la prestigioasele Premii Whisky Magazine Icons of Whisky. Glenmorangie a continuat să sprijine și să dezvolte relații strânse cu comunitatea înconjurătoare, atrăgând mai multe generații pentru a crea whisky-urile premiate ale mărcii de-a lungul decadelor.

Glenmorangie se află într-o casă construită din secolul al XVII-lea, cu vedere la țărmurile nepoluate ale Moray Firth și înconjurată de ruinele unui castel vechi. Aici vei găsi luxul unui hotel de 5 stele, dar și căldura și personalitatea unei case de la țară, oferindu-ți o experiență specială pentru a descoperi frumusețea sălbatică a Highlands-urilor.

Review-uri Glenmorangie The Quinta Ruban 14 ani Highland Single Malt Scotch Whisky 0.7L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun