ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
-17 %
Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
49,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 42,01 lei
  • Disponibilitate: Stoc Epuizat
  • Cod: 31005

CARACTERISTICI Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Premii97 Luca Maroni
Soi strugureNegroamaro
Alcool15%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia IGP este o poveste scrisă în aroma sa bogată și nuanțele sale complexe. Din inima regiunii Apulia, această băutură alcoolică își extrage esența din solul său bogat și soiurile tradiționale de struguri. Cu o culoare rubinie intensă și un buchet aromatic ce ademenește cu note de mure și ierburi aromatice, acest vin invită la o călătorie senzorială captivantă.

  • Originea viei: Această capodoperă vinicolă provine din inima regiunii Apulia, cunoscută și sub numele de Puglia, situată în sud-estul Italiei. Teritoriul său unic, bogat în substanțe organice, este casa perfectă pentru vița de Negroamaro, un soi emblematic care alcătuiește cel puțin 85% din acest vin. În plus, se îmbină armonios cu alte soiuri tradiționale de struguri roșii, oferind o experiență gustativă complexă și autentică.
  • Metodele de cultivare și vinificație: Strugurii sunt crescuți în tradiționalul sistem al vițelor arbust, specific regiunii Apulia. Recolta, ușor amânată, are ca scop obținerea unei concentrații mai mari de culoare și structură. Vinificația are loc la temperaturi controlate, cu un scurt contact cu pielița după finalizarea fermentației, ceea ce adaugă profunzime și caracter vinului. O parte din vin este maturat în lemn, unde capătă subtilități suplimentare și complexitate.
  • Culoare: Masca del Tacco Lu Ceppu impresionează cu o nuanță intensă de roșu rubiniu, emanând strălucire și structură.
  • Miros: Nasul este captivant, dezvăluind arome intense de mure, cireșe în alcool, ierburi aromatice, flori de coacăze roșii, ferigi și o notă condimentată și balsamică.
  • Gust: Pe palatin, vinul este catifelat, bine structurat, suculent, proaspăt și cu taninuri delicate, oferind o persistentă foarte lungă și memorabilă.
  • Recomandare de servire: Gradul alcoolic de 14,5% evidențiază maturitatea strugurilor și complexitatea vinului. Se recomandă servirea la temperatura optimă de 16-18°C pentru a revela toate aromele și a crea o experiență de degustare plină și satisfăcătoare.
  • Asocieri culinare: Această creație vinicolă se îmbină perfect cu delicatese precum șuncă, paste cu sos ragù, risotto cu ciuperci porcini și bacon, miel și porc, precum și cu brânzeturi cu maturare medie.
  • Recunoașteri: Prestigioasele premii obținute în 2019, 2020 și 2021 de la Luca Maroni subliniază excelența incontestabilă a acestui vin.

Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia IGP nu este doar un vin, ci o poveste împletită din soarele cald al Italiei și pasiunea producătorilor. Cu fiecare înghițitură, descoperiți bogăția teritoriului Apuliei și măiestria vinificației, transformate într-o experiență senzorială de neuitat.

TRADIȚIA ȘI PASIUNEA PENTRU VIE

În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său, Armando, achiziționează și restaurează o clădire cunoscută sub numele de Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă încă din 1949. Redenumită Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea sa rurală originală, dar în același timp este îmbogățită cu cele mai recente echipamente și tehnici inovatoare de producție, menite să producă cea mai bună calitate de vin fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zonele Veglie și Torricella. Caldura pământului și influxul mării din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: toți acești factori duc la obținerea unor vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco.

Filozofia companiei este bazată pe tradiție, identitate și teritoriu, dar și pe pasiune, angajament și experiență. Acestea sunt valorile împărtășite de companie, care continuă să cultive soiuri autohtone, folosindu-se de potențialul solului pentru a da naștere vinurilor care reprezintă o expresie modernă, dar în același timp sunt păstrătoare ale unor patrimonii vinicole istorice unice. Munca în vie este realizată manual, procesul de vinificație este tradițional, iar folosirea butoaielor pentru îmbătrânire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur posibil. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole.

Pe domeniul viticol, care se întinde pe mai mult de 200 de hectare, se găsesc vițe bătrâne de peste 50 de ani. Primele soluri plantate datează din 1953 în provincia Brindisi, în zona Silicati, cu soiul Negroamaro. Din 1977, producția se extinde în zona Paticchi, tot în provincia Brindisi, și de-a lungul anilor se îmbogățește cu soiuri precum Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Lambrusco, în timp ce principalele soiuri rămân Primitivo, Negroamaro și Fiano. În 2001, se adaugă un soi foarte vechi: Susumaniello, care este reevaluat datorită caracteristicilor sale variaționale puternice care dau naștere unor vinuri unice.

În podgorii, situate în zona rurală a Brindisiului, în Masseria Paticchi, se găsesc soiurile Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Fiano și, într-o mică măsură, Syrah și Pinot Nero. Cel mai recent adăugat este Susumaniello, un soi foarte vechi care dă naștere unui vin antic cu un caracter extrem de puternic și complex, la fel ca toate celelalte vinuri tipice ale zonei. În Torricella, în provincia Taranto, se află podgoriile Villa Maria, unde Primitivo are rolul principal în teritoriu. Suntem în zona DOC Manduria, leagănul acestei denumiri, unde se găsesc exclusiv vițe de vie bătrâne de 70 de ani sau mai mult. În cele din urmă, proprietatea din Veglie, în provincia Lecce, este regatul Negroamaro.

Așadar, Masca del Tacco nu este doar o cramă, ci un loc în care se împletesc tradiția, identitatea și pasiunea pentru a crea vinuri unice și autentice, reflectând caracterul bogat al teritoriului lor și amprenta muncii meticuloase și dedicate a viticultorilor lor.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masca del Tacco are o poveste fascinantă și bogată, desfășurată în inima micului oraș Erchie din Italia, situat în regiunea Puglia, în zona Brindisi, la 68 de metri deasupra nivelului mării. Cu aproximativ 9000 de locuitori, Erchie este o bijuterie a culturii din Salento, înconjurată de orașele Brindisi, Taranto și Lecce.

Potrivit istoriei, orașul își are originile undeva în secolele VI și V î.Hr., când mesapienii au denumit "Herculea" locul pe care se află astăzi Erchie. Cu trecerea timpului, civilizația mesapiană, inițial aspră și sălbatică, a evoluat și a început construcția de ziduri fortificate și de "specchie", structuri situate într-un anumit mod în întreaga regiune Salento. Unii cred că "specchie" erau monumente funerare, alții consideră că erau turnuri de observație în zonele plate. Odată cu ascensiunea Romei și cu proximitatea Mandurium și Tarentum, Heraclea a fost marginalizată până în secolul I d.Hr. Cu dezvoltarea satelor rurale, numele Heraclea s-a transformat în Hercle, iar abia spre sfârșitul secolului al XVII-lea, denumirea a devenit în cele din urmă Erchie.

În 1754, populația era puțin sub o mie de oameni, iar 90% dintre locuitori se dedicau agriculturii și pastoralismului. În anii 1800, municipalitatea îi diferenția pe locuitori în trei categorii: nobilii, oamenii "civilizați" (medici, chirurgi, judecători), "meșteșugarii și băieții de la fermă".

În 1862, teritoriul Erchiei a fost traversat de bande de bandiți. În același an, pe 16 decembrie, bandiții au fost învinși de un regiment de infanterie și de Garda Națională din Erchie.

În 1918, țara a fost lovită de epidemia de "febră spaniolă". Teribila epidemie a dus la decesul a 5% din populație.

În 1920, centrul orașului a fost inundat, apa atingând o înălțime de aproximativ 2,50 de metri. Din fericire, a fost înregistrat doar un singur deces, dar toate rezervele de ulei, vin, grâu și legume au fost pierdute.

Contribuția Erchiei în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial a fost semnificativă. În mai 1959, Fondul Rural și Artizanal s-a deschis în localitate.

Poziția sa strategică, climatul, proximitatea de Marea Ionică și calitatea solului au transformat Erchie într-un loc privilegiat pentru producția diverselor tipuri de vinuri, inclusiv Primitivo di Manduria și Negroamaro. Solul aici este un factor dominant și semn distinctiv al calității și tipicității produselor: solurile au o compoziție medie, argiloasă și bogată în calcar.

Felice Mergè a ales Erchie pentru a-și stabili compania de familie, Masca del Tacco, ghidat de o pasiune profundă pentru pământul din Puglia și pentru vița de vie, care întotdeauna i-a reprezentat simbolul și natura: Primitivo.

În prezent, compania deține aproximativ 200 de hectare de vie, atât proprietate cât și în arendă, cultivate atât ca tufișuri, cât și ca cordoane spurcate. Crama Masca del Tacco continuă să creeze vinuri remarcabile, reflectând bogăția istoriei și tradiției din Erchie și aducând în fiecare pahar aromele și pasiunea acestei regiuni extraordinare.

Review-uri Masca del Tacco Lu Ceppu Negroamaro Puglia Igp - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun