ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L - 1
-23 %
Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L
Promoție valabilă pentru:
Zile
Ore
Min
Sec
45,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 38,65 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 20204

CARACTERISTICI Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureSusumaniello
Alcool14.5%
CategorieVin rose
Litraj0.75L
RegiunePuglia
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp este un vin deosebit originar din regiunea Apulia, specific din zonele Brindisi (contrada Paticchi) și Cellino San Marco (contrada Esperti-Timienti). Aceste podgorii beneficiază de un teritoriu unic, influențat de solul roșu bogat în substanțe organice, oferind strugurilor un caracter distinct și bogat în arome naturale.

 • Varietatea de struguri: Acest vin remarcabil este creat dintr-o varietate specială de struguri, Susumaniello, care adaugă unicitate și profunzime buchetului său aromatic și gustului subtil.
 • Tehnica de cultivare a viței de vie: Vița de vie este cultivată folosind sistemul de spalier cu cordon, o tehnică care permite strugurilor să se dezvolte armonios, să primească cantitatea optimă de soare și să aibă acces la nutrienții necesari.
 • Vinificație și maturare: Procesul meticulos de vinificație începe prin tehnica de sângerare, unde sucul este extras din contactul scurt cu pielea strugurilor. Fermentația are loc în recipiente din oțel la o temperatură controlată, urmată de o scurtă maturare pe drojdii în aceleași recipiente. Această atenție la detalii conferă vinului o complexitate și o profunzime aparte.
 • Culoare: La nivel senzorial, Susumaniello Rosato încântă ochiul cu o nuanță pală de roz strălucitor.
 • Arome: Aromele explozive îți trezesc simțurile, oferind senzații de fructe de pădure roșii, cum ar fi coacăzele roșii și căpșunile, urmate de o notă citrică proaspătă. Aceste arome se transformă apoi într-o notă florală elegantă, care aduce în minte miresmele de trandafir și se închide cu senzații de ceai verde și rădăcini.
 • Gust: Pe palatin, vinul este inițial foarte delicat, dar apoi apare savurarea și prospețimea, lăsând în urmă o senzație de eleganță și persistență deosebită.
 • Temperatura de servire: Cu un conținut alcoolic de 12,50%, acest vin ușor și rafinat se servește cel mai bine la o temperatură cuprinsă între 8 și 10°C, revelându-și toate nuanțele într-un mod optim.
 • Asocieri gastronomice: Susumaniello Rosato este partenerul perfect pentru o varietate de preparate culinare. Se potrivește de minune cu aperitive pe bază de fructe de mare, precum tartarul de creveți sau șampanie, precum și cu preparate de paste și orez, inclusiv salate cu pui și brânzeturi maturate la mediu. Poți să-l savurezi și simplu, alături de un spaghetti proaspăt cu roșii și busuioc.
 • Recunoaștere: Acest vin de excepție a fost onorat cu 97 de puncte de către Luca Maroni în 2022, o confirmare a calității și a măiestriei implicate în producția fiecărei sticle.

Te invităm să descoperi bucuria autentică a gustului și a aromei în fiecare înghițitură de Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp, un vin care transformă fiecare moment într-o experiență de neuitat.

TRADIȚIA ȘI PASIUNEA PENTRU VIE

În 2010, Felice Mergè, ghidat de experiența tatălui său, Armando, achiziționează și restaurează o clădire cunoscută sub numele de Cooperativa Comunale dei Produttori di Erchie, activă încă din 1949. Redenumită Masca del Tacco, clădirea este readusă la splendoarea sa rurală originală, dar în același timp este îmbogățită cu cele mai recente echipamente și tehnici inovatoare de producție, menite să producă cea mai bună calitate de vin fără a-și pierde natura tradițională. Masca del Tacco și-a extins ulterior podgoriile în zonele Veglie și Torricella. Caldura pământului și influxul mării din peninsula Salentina, mâinile harnice ale fermierilor, vremea: toți acești factori duc la obținerea unor vinuri extrem de caracterizate de Masca del Tacco.

Filozofia companiei este bazată pe tradiție, identitate și teritoriu, dar și pe pasiune, angajament și experiență. Acestea sunt valorile împărtășite de companie, care continuă să cultive soiuri autohtone, folosindu-se de potențialul solului pentru a da naștere vinurilor care reprezintă o expresie modernă, dar în același timp sunt păstrătoare ale unor patrimonii vinicole istorice unice. Munca în vie este realizată manual, procesul de vinificație este tradițional, iar folosirea butoaielor pentru îmbătrânire nu este niciodată prea invazivă, pentru a obține un produs final cât mai pur posibil. Filozofia companiei este de a pune echipamentele și tehnologiile avansate în slujba unei mari tradiții vinicole.

Pe domeniul viticol, care se întinde pe mai mult de 200 de hectare, se găsesc vițe bătrâne de peste 50 de ani. Primele soluri plantate datează din 1953 în provincia Brindisi, în zona Silicati, cu soiul Negroamaro. Din 1977, producția se extinde în zona Paticchi, tot în provincia Brindisi, și de-a lungul anilor se îmbogățește cu soiuri precum Syrah, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Lambrusco, în timp ce principalele soiuri rămân Primitivo, Negroamaro și Fiano. În 2001, se adaugă un soi foarte vechi: Susumaniello, care este reevaluat datorită caracteristicilor sale variaționale puternice care dau naștere unor vinuri unice.

În podgorii, situate în zona rurală a Brindisiului, în Masseria Paticchi, se găsesc soiurile Negroamaro, Primitivo, Cabernet Sauvignon, Fiano și, într-o mică măsură, Syrah și Pinot Nero. Cel mai recent adăugat este Susumaniello, un soi foarte vechi care dă naștere unui vin antic cu un caracter extrem de puternic și complex, la fel ca toate celelalte vinuri tipice ale zonei. În Torricella, în provincia Taranto, se află podgoriile Villa Maria, unde Primitivo are rolul principal în teritoriu. Suntem în zona DOC Manduria, leagănul acestei denumiri, unde se găsesc exclusiv vițe de vie bătrâne de 70 de ani sau mai mult. În cele din urmă, proprietatea din Veglie, în provincia Lecce, este regatul Negroamaro.

Așadar, Masca del Tacco nu este doar o cramă, ci un loc în care se împletesc tradiția, identitatea și pasiunea pentru a crea vinuri unice și autentice, reflectând caracterul bogat al teritoriului lor și amprenta muncii meticuloase și dedicate a viticultorilor lor.

ISTORIA CRAMEI

Crama Masca del Tacco are o poveste fascinantă și bogată, desfășurată în inima micului oraș Erchie din Italia, situat în regiunea Puglia, în zona Brindisi, la 68 de metri deasupra nivelului mării. Cu aproximativ 9000 de locuitori, Erchie este o bijuterie a culturii din Salento, înconjurată de orașele Brindisi, Taranto și Lecce.

Potrivit istoriei, orașul își are originile undeva în secolele VI și V î.Hr., când mesapienii au denumit "Herculea" locul pe care se află astăzi Erchie. Cu trecerea timpului, civilizația mesapiană, inițial aspră și sălbatică, a evoluat și a început construcția de ziduri fortificate și de "specchie", structuri situate într-un anumit mod în întreaga regiune Salento. Unii cred că "specchie" erau monumente funerare, alții consideră că erau turnuri de observație în zonele plate. Odată cu ascensiunea Romei și cu proximitatea Mandurium și Tarentum, Heraclea a fost marginalizată până în secolul I d.Hr. Cu dezvoltarea satelor rurale, numele Heraclea s-a transformat în Hercle, iar abia spre sfârșitul secolului al XVII-lea, denumirea a devenit în cele din urmă Erchie.

În 1754, populația era puțin sub o mie de oameni, iar 90% dintre locuitori se dedicau agriculturii și pastoralismului. În anii 1800, municipalitatea îi diferenția pe locuitori în trei categorii: nobilii, oamenii "civilizați" (medici, chirurgi, judecători), "meșteșugarii și băieții de la fermă".

În 1862, teritoriul Erchiei a fost traversat de bande de bandiți. În același an, pe 16 decembrie, bandiții au fost învinși de un regiment de infanterie și de Garda Națională din Erchie.

În 1918, țara a fost lovită de epidemia de "febră spaniolă". Teribila epidemie a dus la decesul a 5% din populație.

În 1920, centrul orașului a fost inundat, apa atingând o înălțime de aproximativ 2,50 de metri. Din fericire, a fost înregistrat doar un singur deces, dar toate rezervele de ulei, vin, grâu și legume au fost pierdute.

Contribuția Erchiei în timpul Primului și celui de-Al Doilea Război Mondial a fost semnificativă. În mai 1959, Fondul Rural și Artizanal s-a deschis în localitate.

Poziția sa strategică, climatul, proximitatea de Marea Ionică și calitatea solului au transformat Erchie într-un loc privilegiat pentru producția diverselor tipuri de vinuri, inclusiv Primitivo di Manduria și Negroamaro. Solul aici este un factor dominant și semn distinctiv al calității și tipicității produselor: solurile au o compoziție medie, argiloasă și bogată în calcar.

Felice Mergè a ales Erchie pentru a-și stabili compania de familie, Masca del Tacco, ghidat de o pasiune profundă pentru pământul din Puglia și pentru vița de vie, care întotdeauna i-a reprezentat simbolul și natura: Primitivo.

În prezent, compania deține aproximativ 200 de hectare de vie, atât proprietate cât și în arendă, cultivate atât ca tufișuri, cât și ca cordoane spurcate. Crama Masca del Tacco continuă să creeze vinuri remarcabile, reflectând bogăția istoriei și tradiției din Erchie și aducând în fiecare pahar aromele și pasiunea acestei regiuni extraordinare.

Review-uri Masca del Tacco Susumaniello Rosato Puglia Igp - Vin Rose Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun