ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Oprisor Rusalca Alba - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Oprisor Rusalca Alba - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L - 1
Oprisor Rusalca Alba - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L
69,99 lei
Fără TVA: 58,82 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 18669

CARACTERISTICI Oprisor Rusalca Alba - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Soi strugureChardonnay, Pinot Gris, Rhein Riesling, Sauvignon Blanc
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneDealurile Olteniei
StilSec
Tara de origineRomania

Descrierea produsului Oprisor Rusalca Alba - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

CARACTERISTICI
  • Soi de struguri și culoare

Vinul Oprisor Rusalca Alba este un amestec complex și distinctiv de soiuri de struguri, îmbinând caracteristicile bogate ale Chardonnay-ului, aromele subtile ale Sauvignon Blanc-ului, prospețimea vibrantă a Riesling-ului și echilibrul fin al Pinot Gris-ului. Culoarea sa luminoasă, cu nuanțe de galben pai, te încântă încă din momentul în care îl privești în pahar.

  • Arome și gust

Aromele vinului Rusalca Alba sunt surprinzătoare și complexe, dezvăluindu-se treptat pe măsură ce îl savurezi. Notele subtile de fructe tropicale și citrice se împletesc armonios cu accentele florale delicate, creând o experiență olfactivă plăcută și rafinată. Gustul său este la fel de captivant, cu o paletă bogată de arome și o textură fină și catifelată. Aciditatea echilibrată și alcoolul bine integrat completează gustul elegant și sofisticat al acestui vin.

  • Asocieri gastronomice

Vinul Oprisor Rusalca Alba se potrivește de minune alături de preparate ușoare și rafinate, precum fructele de mare proaspete sau salatele cu legume și brânzeturi proaspete. De asemenea, poate fi savurat cu succes alături de preparate cu pește sau pui la grătar, completând gustul delicios al acestor mâncăruri.

  • Temperatura de servire

Pentru a-ți bucura în deplinătate de aromele și caracteristicile distincte ale vinului Rusalca Alba, se recomandă servirea sa la o temperatură între 10 și 12 grade Celsius. La această temperatură, vinul își va dezvălui toate nuanțele și va oferi o experiență gustativă memorabilă și plină de prospețime.

Vinul Rusalca Alba de la Crama Oprisor este mult mai mult decât o băutură - este o experiență sensorială complexă și fascinantă, care te invită să explorezi și să descoperi fiecare nuanță și aromă, într-o călătorie de neuitat prin lumea vinului.

ISTORIA CRAMEI

Poveștile înfățișate în lumea vinului își au începuturile într-un trecut îndepărtat, acolo unde timpul și tradiția se împletesc într-un tablou fascinant. Pentru Crama Oprișor, cuvântul "odată" capătă o conotație atât documentară, cât și reflexivă, reprezentând o întoarcere mândră către origini, pentru a dezvălui rădăcinile profunde ale conceptelor și valorilor care stau la baza acestei afaceri.

Primele mențiuni ale locurilor unde se găsește Crama Oprișor datează încă din secolul al XV-lea, când scrierile lui I.C. Filitti atestă moșiile oltenești de pe Valea Drincei ca proprietăți ale boierilor olteni. Constantin Brâncoveanu, unul dintre marii domnitori ai Țării Românești, a pus de asemenea bazele interesului pentru aceste pământuri, cunoscute pentru producția de vinuri de cea mai bună calitate.

Într-o punte temporală către zilele noastre, investiția companiei germane Reh Kendermann a marcat un nou început pentru zona Oprișor. Pe malul stâng al Văii Drincei, pe temeliile unei crame vechi, s-a ridicat un nou edificiu viticol, care a devenit o emblemă a potențialului viticol al regiunii.

În anii '90, Reh Kendermann s-a impus ca unul dintre cei mai prestigioși exportatori de vinuri din Germania. Cu o viziune orientată spre inovație și calitate, compania și-a extins operațiunile în România, punând bazele diviziei Carl Reh Trading și ulterior Carl Reh Winery.

După achiziționarea Cramei Oprișor în 2000, eforturile s-au concentrat pe reconstrucția și extinderea plantațiilor viticole. Prin replantarea viței-de-vie pe o suprafață de 250 de hectare, Crama Oprișor a renăscut, devenind o prezență importantă în peisajul viticol românesc.

În anul 2001, Crama Oprișor a făcut un pas important către piața internă, lansând brandurile VAL DUNA și LA CETATE. Această deschidere către consumatorii români a reprezentat o nouă etapă în evoluția Cramei Oprișor și în consolidarea prezenței sale pe piața vinurilor autohtone.

În 2008, Crama Oprișor a făcut un pas decisiv în afirmarea identității sale, preluând moștenirea și renumele Companiei Carl Reh Winery. Astfel, sub marca Crama Oprișor, s-a continuat dezvoltarea și promovarea valorilor Olteniei Profunde, ducând tradiția și pasiunea pentru vin românesc mai departe.

Nevoia de a proiecta viitorul este înnăscută în firea umană, fiind o încercare de a contura destinul în lumina propriilor dorințe și aspirații. În căutarea unui sens și a unei direcții, ne obișnuim să construim planuri și să „plasăm” repere în perspectiva viitoare, ca să ne ghidăm pașii și să ne îndeplinim visurile.


Review-uri Oprisor Rusalca Alba - Vin Alb Sec - Romania - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun