ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tedeschi Ansari Amarone Della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tedeschi Ansari Amarone Della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tedeschi Ansari Amarone Della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
238,91 lei
Fără TVA: 200,76 lei
 • Disponibilitate: În Stoc
 • Cod: 5342

CARACTERISTICI Tedeschi Ansari Amarone Della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool17%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tedeschi Ansari Amarone Della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Imaginează-ți rândurile de viță-de-vie înflorind pe dealurile însorite ale regiunii Valpolicella din Italia. În aceste locuri, unde tradiția se împletește cu inovația, se naște Amarone Ansari, un vin ce îmbină măiestria trecutului cu viziunea contemporană:

 • Selectarea cu Grijă a Culesului: Pentru a crea acest vin distinctiv, strugurii sunt culeși cu grijă din diferite podgorii de pe dealurile Mezzane și Tregnago. Trei butoaie diferite devin pânzele pe care se pictează povestea Ansari Amarone. Fiecare butoi este rezultatul atentei selecții realizate de ANtonietta, SAbrina și RIccardo - trei persoane care colaborează cu pasiune în pivniță. Ei sunt cei care conferă acestui Amarone o personalitate unică, menținând stilul Tedeschi care se transmite de generații în familie.
 • O Etichetă cu Însemnătate: Imaginea de pe etichetă poartă semnificații profunde. Ansari - un nume format din inițialele Antonietta, Sabrina și Riccardo Tedeschi - este însoțit de trei struguri și reprezintă procesul de concentrare în timpul uscării. Prin această simbolistică, se redă caracterul, autenticitatea și echilibrul extrem ce definesc acest vin remarcabil.
 • Legătura cu Pământul și Istoria: Podgoriile Ansari Amarone cresc în soluri de lut și calcar, străbătute de o structură stâncoasă. Aici, vița de vie cu o vârstă de 20 de ani este îngrijită în stilul Guyot, iar tăierea cu 12 muguri pe plantă permite strugurilor să se dezvolte armonios. Cu o densitate de 5500 de vițe pe hectar, se obține o producție limitată la 8000 kg/hectar, pentru a asigura calitatea excepțională a fiecărui ciorchine.
 • Magia Transformării: Recolta are loc la sfârșitul verii, în perioada de trecere către toamna plină de promisiuni. Strugurii sunt apoi supuși unui proces de uscare controlată în structuri special amenajate, timp de 4 luni. Apoi, începe transformarea în nectarul prețios. Fermentația alcoolică și macerarea au loc într-un dans de 40/60 de zile, la o temperatură de 15-18°C, lăsând amprenta buchetului bogat.
 • Maturare și Înflorire: Apoi, vinul își dezvăluie caracterul autentic în butoaiele de stejar slavon timp de aproximativ 30 de luni. Acest proces de maturare subliniază bogăția și complexitatea Ansari Amarone. Urmează amestecarea atentă, pentru a alcătui nota finală, iar apoi vinul este îmbuteliat pentru a înfiora sufletele pasionaților de vinuri.
 • Bucurie în Culori și Arome: Culoarea roșu rubiniu strălucește în pahar, invitându-ne să explorăm buchetul intens de arome. Notele de coacăze negre, afine, cireșe coapte, prune și smochine dansează într-o armonie parfumată. Elementele de cafea și piper adaugă profunzime, iar caracterul balsamic, emblematic pentru vinurile familiei Tedeschi, își face simțită prezența.
 • Echilibrul Perfect în Gust și Miros: Gustul acestui vin nobil este o călătorie în echilibru. Structura sa bine conturată este însoțită de o senzație caldă și confortabilă. Retromirosul subliniază notele pe care le-am întâlnit în buchet. O încheiere lungă și persistentă completează această experiență de degustare.
 • Pregătit pentru Maturare: Ansari Amarone nu este doar un vin, ci o investiție în timp. Cu potențial de păstrare, acest vin îmbătrânește frumos, dezvoltând straturi adânci de arome și complexitate.
 • Armonii Culinare: Asociază-l cu carne roșie sau brânzeturi maturate și vei descoperi că Ansari Amarone este partenerul perfect pentru o experiență culinară rafinată.
 • Servit la Temperatura Perfectă: Pentru a descoperi în totalitate toate aromele și nuanțele acestui vin, servește-l la temperatura ideală de 16-18°C. Astfel, vei aduce în pahar toată povestea Ansari Amarone.

Într-un pahar de Ansari Amarone, se întâlnesc atent selecționatele struguri din Valpolicella și mâinile pricepute care le transformă într-un vin desăvârșit. Oricine are privilegiul de a gusta acest nectar închide ochii și călătorește prin trecut, prezent și viitor, simțind în fiecare înghițitură echilibrul dintre trecutul înrădăcinat și pasiunea pentru excelență a prezentului.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tedeschi, cu o istorie de patru generații, se află în inima Valpolicella Classica, în Pedemonte. Această cronică vie a vinului a căutat mereu să aducă în prim-plan valoarea strugurilor autohtoni precum Corvina, Corvinone și Rondinella, aceasta fiind misiunea pe care familia Tedeschi a abordat-o cu pasiune și expertiză.

Una dintre realizările semnificative ale cramei este Monte Olmi, unul dintre primii Cru din Valpolicella. Inițiativa inspirată a lui Lorenzo Tedeschi de a vinifica separat strugurii din podgoria cu același nume a devenit realitate în 1964, când numele podgoriei a fost inscripționat pe eticheta sticlei. Această abordare a permis expresia unică a teritoriului din fiecare podgorie.

Familia Tedeschi a îmbrățișat experiența și rigorile științifice pentru a asigura un viitor durabil pentru teritoriul lor. Faptul că se concentrează pe calitate a fost întotdeauna în centrul acțiunilor lor, iar abordarea lor durabilă combină conștientizarea frumuseții patrimoniului cu producția unor vinuri de calitate în cadrul acestuia.

Cea mai renumită contribuție a cramei Tedeschi este Amarone della Valpolicella, vinul emblematic al regiunii. În evoluția sa din Recioto, acest vin se bucură de recunoaștere internațională ca unul dintre cele mai valoroase vinuri roșii italiene. Strugurii pentru Amarone sunt selectați cu grijă din podgorii de pe versanți, unde solul sărăcăcios și bogat în calcar împreună cu climatul adecvat contribuie la maturarea optimă a strugurilor.

Un aspect semnificativ al procesului de producție este faza de uscare a strugurilor, care este menținută sub control într-o cameră specială. Aici, strugurii sunt atent monitorizați, iar temperaturile și umiditatea sunt ajustate pentru a asigura o uscare uniformă și o concentrație optimă a aromelor și compușilor.

Faza de fermentare și maturare are loc în butoaie de stejar slavon, unde vinurile capătă complexitatea și caracterul specific al teritoriului. După un proces de maturare adecvat, vinurile sunt lansate pe piață, oferind un gust inconfundabil și autentic al teritoriului Valpolicella.

Crama Tedeschi nu este doar un loc de producție, ci și un loc de întâlnire cu pasionații de vin. Aceasta oferă o experiență autentică, inclusiv plimbări prin vii și vizite în toate etapele de producție. Clienții pot alege dintre numeroasele oferte disponibile pentru a experimenta direct tradițiile, teritoriul și măreția vinurilor Valpolicella.

Review-uri Tedeschi Ansari Amarone Della Valpolicella DOCG - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun