ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tedeschi Capitel Nicalo Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Tedeschi Capitel Nicalo Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L - 1
Tedeschi Capitel Nicalo Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L
67,95 lei
Fără TVA: 57,10 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 5341

CARACTERISTICI Tedeschi Capitel Nicalo Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Premii4 Grappoli Bibenda, 2 Bicchieri Vini d’Italia Gambero Rosso
Soi strugureCorvina, Corvinone, Rondinella
Alcool13.5%
CategorieVin rosu
Litraj0.75L
RegiuneVeneto
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tedeschi Capitel Nicalo Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

În inima regiunii Valpolicella, pe dealurile Moraine, se desfășoară o poveste de onoare și tradiție prin intermediul vinului Capitel Nicalo' Valpolicella DOC Superiore. Un tribut adus strămoșilor noștri, acest vin este mai mult decât o băutură - este o experiență gastronomică în sine.

  • Uscarea Strugurilor: Secretele acestui vin sunt îngrijit păstrate în procesul său de producție. Vinul este realizat într-un mod cu adevărat veronez, prin uscarea strugurilor. În această dansată transformare, strugurii sunt așezați cu grijă în ladite timp de aproximativ o lună. Pe parcursul acestui timp, aceștia pierd cu blândețe între 8 și 10% din greutatea lor. Uscarea delicată îmbogățește în mod natural conținutul lor de zahăr, extractul uscat și intensitatea culorii.
  • Rădăcini în Sol Morainic: Teritoriul regiunii este oglindit în fiecare înghițitură. Strugurii sunt hrăniți de solul morainic, o combinație inestimabilă de argilă și calcar. Viețile de 20 de ani, cultivate în stilul Guyot, se agață de acest pământ, culegând bogățiile sale subtile și unice.
  • Arta Vinificației: Arta vinificației este ca un dans coregrafiat. Culesul strugurilor are loc la sfârșitul lui septembrie și începutul lui octombrie, când soarele și pământul au oferit tot ceea ce este necesar pentru a crea o capodoperă. Uscarea încetinește timpul, iar fermentația alcoolică și macerarea sunt executate cu atenție timp de 14 zile. Apoi, vinul se odihnește în butoaie de stejar slavonean pentru 1 până la 1,5 ani, dobândind profunzime și complexitate.
  • Culorile și Aromele: Odată turnat în pahar, acest vin revelează un univers de arome și culori. Culoarea rubinie puternică strălucește, clară și transparentă. Aromele intense și elegante de fructe, precum coacăzele și cireșele negre, se îmbină armonios cu nuanțele de vanilie și tutun oferite de butoaiele de stejar slavonean.
  • O Simfonie de Gusturi: Gustul este o simfonie în care notele se îmbină cu măiestrie. Corpul robust al vinului este însoțit de o structură bine definită, aciditate vibrantă și un conținut alcoolic echilibrat de tăria taninurilor. Postgustul răspunde cu eleganță notele prezentate în buchet.
  • Învechind Frumos: Această poveste vinificată este menită să învechească frumos. Vinul Capitel Nicalo' Valpolicella DOC Superiore se dezvoltă în timp, îmbogățindu-se cu noi nuanțe și adâncindu-și caracterul. Acesta este un partener de lungă durată, potrivit pentru a fi păstrat timp de 10 ani.

Capitel Nicalo' Valpolicella DOC Superiore este mai mult decât un vin - este un omagiu adus gustului de viață și moștenirii noastre. Poate fi savurat în orice moment al mesei, de la pastele delicate până la maturitatea brânzeturilor. O temperatură de 16°C scoate în evidență toate nuanțele și bogățiile acestui vin, transformând orice degustare într-o experiență memorabilă.

ISTORIA CRAMEI

Crama Tedeschi, cu o istorie de patru generații, se află în inima Valpolicella Classica, în Pedemonte. Această cronică vie a vinului a căutat mereu să aducă în prim-plan valoarea strugurilor autohtoni precum Corvina, Corvinone și Rondinella, aceasta fiind misiunea pe care familia Tedeschi a abordat-o cu pasiune și expertiză.

Una dintre realizările semnificative ale cramei este Monte Olmi, unul dintre primii Cru din Valpolicella. Inițiativa inspirată a lui Lorenzo Tedeschi de a vinifica separat strugurii din podgoria cu același nume a devenit realitate în 1964, când numele podgoriei a fost inscripționat pe eticheta sticlei. Această abordare a permis expresia unică a teritoriului din fiecare podgorie.

Familia Tedeschi a îmbrățișat experiența și rigorile științifice pentru a asigura un viitor durabil pentru teritoriul lor. Faptul că se concentrează pe calitate a fost întotdeauna în centrul acțiunilor lor, iar abordarea lor durabilă combină conștientizarea frumuseții patrimoniului cu producția unor vinuri de calitate în cadrul acestuia.

Cea mai renumită contribuție a cramei Tedeschi este Amarone della Valpolicella, vinul emblematic al regiunii. În evoluția sa din Recioto, acest vin se bucură de recunoaștere internațională ca unul dintre cele mai valoroase vinuri roșii italiene. Strugurii pentru Amarone sunt selectați cu grijă din podgorii de pe versanți, unde solul sărăcăcios și bogat în calcar împreună cu climatul adecvat contribuie la maturarea optimă a strugurilor.

Un aspect semnificativ al procesului de producție este faza de uscare a strugurilor, care este menținută sub control într-o cameră specială. Aici, strugurii sunt atent monitorizați, iar temperaturile și umiditatea sunt ajustate pentru a asigura o uscare uniformă și o concentrație optimă a aromelor și compușilor.

Faza de fermentare și maturare are loc în butoaie de stejar slavon, unde vinurile capătă complexitatea și caracterul specific al teritoriului. După un proces de maturare adecvat, vinurile sunt lansate pe piață, oferind un gust inconfundabil și autentic al teritoriului Valpolicella.

Crama Tedeschi nu este doar un loc de producție, ci și un loc de întâlnire cu pasionații de vin. Aceasta oferă o experiență autentică, inclusiv plimbări prin vii și vizite în toate etapele de producție. Clienții pot alege dintre numeroasele oferte disponibile pentru a experimenta direct tradițiile, teritoriul și măreția vinurilor Valpolicella.

Review-uri Tedeschi Capitel Nicalo Valpolicella Superiore DOC - Vin Rosu Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun