ClickCease
Meniu Produse
Cosul tau de produse

Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L - 1
-10 %
Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L
53,99 lei
59,99 lei
Fără TVA: 45,37 lei
  • Disponibilitate: În Stoc
  • Cod: 28077

CARACTERISTICI Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Soi strugureTrebbiano
Alcool13%
CategorieVin alb
Litraj0.75L
RegiuneAbruzzo
StilSec
Tara de origineItalia

Descrierea produsului Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

CARACTERISTICI

Soiul de struguri:

Vinul Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco este produs din soiul de struguri Trebbiano, una dintre cele mai răspândite varietăți de struguri albi din lume, cu o istorie ancestrală. Este originar din regiunea Mediteraneeană de Est și era cunoscut încă din perioada romană.

Sistemul de cultivare al viței de vie:

Viticultorii Tenuta Ulisse își dedica toată pasiunea și priceperea în cultivarea viței de vie pentru a obține struguri de cea mai bună calitate. Sistemul de cultivare este modern și riguros, adaptat terroir-ului Abruzzo.

Solul:

Terroir-ul din Abruzzo oferă condiții ideale pentru dezvoltarea strugurilor Trebbiano. Solul profund și bine drenat, moderat alcalin, oferă strugurilor substanțele nutritive necesare pentru a se maturiza în mod optim și a-și dezvolta aromele caracteristice.

Vinificația și maturarea:

Pentru a păstra prospetimea și aromele naturale ale strugurilor Trebbiano, se utilizează tehnici moderne de vinificație. Strugurii sunt răciți într-un tunel de răcire exclusiv, urmat de o macerare la rece a cojilor timp de 24-48 de ore. Fermentația are loc în tancuri de oțel inoxidabil, la o temperatură controlată de 8-11°C, pentru a menține aromele fructate și prospețimea.

Culoare, arome, gust:

Vinul prezintă o culoare strălucitoare galben pai cu accente aurii și nuanțe verzi. Nasul este fructat și plăcut, cu arome de fructe tropicale. Pe palatin, se remarcă arome distincte de papaya și piersică galbenă, acompaniate de o prospețime vibrantă și o aciditate echilibrată.

Temperatura de servire:

Pentru a evidenția aromele și prospețimea sa, se recomandă servirea vinului la o temperatură cuprinsă între 8 și 10°C.

Asocieri gastronomice:

Este un acompaniament ideal pentru preparatele din pește la grătar, fructe de mare, risotto, carne albă și brânzeturi semimature. Vinul completează perfect aromele preparatelor și oferă o experiență culinară memorabilă.

ISTORIA CRAMEI

Fondată de frații Antonio și Luigi Ulisse, Tenuta Ulisse reprezintă o punte între tradiția viticolă străveche și o viziune modernă asupra producerii de vinuri. Situată în inima regiunii viticole Abruzzo din Italia, proprietatea își are rădăcinile într-o lungă istorie de pasiune și devotament față de pământul ancestral.

Dedicare față de Terroir-ul Abruzzo-ului

Tenuta Ulisse a abordat cu agresivitate potențialul unic al terroir-ului din Abruzzo, explorând și punând în valoare soiurile autohtone de struguri, precum Montepulciano D'Abruzzo, Trebbiano D'Abruzzo, Pecorino, Passerina și Cococciola. Prin îmbinarea tehnicii moderne cu tradiția, brandul își propune să creeze vinuri ce reflectă autenticitatea și caracterul inconfundabil al regiunii.

Filozofia și Viziunea

La baza Tenuta Ulisse stă filozofia de a oferi oamenilor din întreaga lume o experiență vinicolă de neuitat. Fiecare sticlă reprezintă o călătorie în peisajul variat al Abruzzo-ului, surprinzând gusturi, arome și tradițiillor unice. Cu o viziune axată pe excelență și inovație, brandul își propune să redefinească standardele vinurilor din regiune, creând vinuri fine și distincte.

Experiența Familiei Ulisse

Familia Ulisse aduce în fiecare etapă a producției de vinuri o pasiune și o expertiză transmise din generație în generație. Prin muncă asiduă și respect față de tradiție, aceștia au creat un portofoliu diversificat de vinuri, reflectând bogăția și diversitatea terroir-ului Abruzzo-ului.

Angajamentul pentru Calitate

Tenuta Ulisse se angajează să ofere numai cele mai bune vinuri, rezultate dintr-un proces riguros de selecție și vinificație. Fiecare sticlă este o combinație de măiestrie, tehnologie și respect față de natură, reprezentând esența calității și tradiției viticole italiene.

Review-uri Tenuta Ulisse Trebbiano D'abruzzo Bianco DOP - Vin Alb Sec - Italia - 0.75L

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun